phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 noo, te z Kranto wygladaja ciekawie :) zobaczymy co odpowiedza na maila. ja bym bral raczej te, niepowlekane: ciekawe jak sie ukladaja. szkoda ze takie slabe zdjecia... gdzies kiedys widzialem moda psu, do ktorego wykorzystano cos w stylu plecionki z termokurczu :) ale nie mam pojecia gdzie to bylo ... :wink: moze ktos tez to widzial ale pamieta adres ? :oops: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 to jak dostaniesz odp. to daj znac ok ?? bo tez jestem zainteresowany i w bielsku :] ale wolabym wysylka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Jak tylko dostane maila to dam znac na forum :wink: Widze ze zainteresowanie jest duze wiec moze jak beda sprzedawac po 20m za niewiadomo jaka kase to zrobimy zbiorowa zrzute :D Phranzee :arrow: dokladnie o te mi chodzi, upss czyli niepowlekane :D Tylko zeby mieli w miare konkretne wymiary...tak 7-8mm na kable by starczylo :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 o - pojedyncza zylkapromien jednej zylki o = ~1mmulozenia zylek i potrzebny r:oooo r=2.82mmoooo r=4mmczyli jakby te niepowlekane mialy r wewn ok 3mm to by akurat pasowaly na powleczenie kabli od molex'ow (wiekszych). trzeba wziazc poprawke na to, ze jestem padniety, ale raczej dobrze policzone :wink: update - 'na bardzo scisk' :lol: -> r=2.54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 8mm powinno wystarczyc. chociaz moze byc problem z kablami do plyty bo jest tam ich troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 8mm powinno wystarczyc. chociaz moze byc problem z kablami do plyty bo jest tam ich troche. r=8mm ? chcesz wszystkie kable z tylu budy razem oplesc ? :wink: imho na kabel z mobo starczy cos 6-7mm, ale to jest robione na oko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 8mm to przeciez nie promien r a srednica d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 8mm to przeciez nie promien r a srednica d wiedzialem ze gdzies jest haczyk :twisted: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Coraz bardziej mi sie taki modzik podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 zeby to zastosowac to bede musial rozbierac wtyczki czy to jest tak jak powiedzmy kabel od sluchawki telefonicznej (spirala?)?? jak bedzie to rozsadnie kosztowac to jestem zainteresowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 zeby to zastosowac to bede musial rozbierac wtyczki czy to jest tak jak powiedzmy kabel od sluchawki telefonicznej (spirala?)?? jak bedzie to rozsadnie kosztowac to jestem zainteresowany tylko przy owijkach jest latwo :P przy reszcie trzeba rozbierac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Wracając do tej białawej spiralki... proponuję to zrobic tak: :arrow: zakosić mamie z łazienki czy szafki pojemnik po jakimś mystrzrze do okien (czytaj jakieś spryskiwacze w butelce ze środkiem do mycia okien, blatów, itp.) :arrow: odkręcić górę i wyjąć całość z butli, następnie wyciągnąć z tego tą rureczkę zasilającą pompkę :arrow: ostrym nożykiem czy skalpelem rozciąć ukośnie prawie poprzecznie tą rurkę tak aby powstała taka spiralka :arrow: poprosić mamę żeby kupiłą więcej środkó do czyszczenia okien :wink: :lol: sorki za zbyt szczegółowy opis, ale nudzi mi się :twisted: pozdro i powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 bedzie za krotkie / za sztywne / za waskie :) juz lepiej pociac rurki od cpc :twisted: ale zeby rowno pociac.... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 bedzie za krotkie / za sztywne / za waskie :) juz lepiej pociac rurki od cpc :twisted: ale zeby rowno pociac.... :P Żeby w miarę równo pociąć proponuję włożyć rurkę do wiertarki (najlepiej wkrętarki akumulatorowej z regulacją obrotów) i na najmniejszych obrotcha równomiernie przesuwać ostrze po rurce, nie koniecznie tak zeby przecieło, wystarczy jak zrobi się lekki rowek. Następnie po tym rowku, tak jak po prowadnicy, docinamy rurkę do końca. Wydaje się nawet wykonalne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 taki numer przejdzie, o ile ta rurka bedzie sztywna. ale jak taka sztywna pozdniej owinac ? bedzie ciut niewygodnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 taki numer przejdzie, o ile ta rurka bedzie sztywna. ale jak taka sztywna pozdniej owinac ? bedzie ciut niewygodnie :) To wszystko zależy od rurki. Są bardzo twarde i sztywne, ale są także miękkie, bardziej plastyczne, w dotyku prawie jak silikon. Taką jest łatwiej pociąć i łatwiej założyć... ...życzę powodzenia w szukaniu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Te koszulki z KRANTO niezbyt sie beda nadawac. To sa roorki w calosci, cos jakby z Chiefteca ta koszulka na kablach silikonem czy inna zywica pociagnac. Trzeba sciagac wtyczki i niestety zalamuje sie to na zgieciach. Mialem do czynienia z takimi koszulkami w pracy, nic ciekawego. Duzo lepszym wyjsciem byloby zastosowanie wierzchniej czesci liny alpinistycznej, jak zrobil arthx, dobrac sobie tylko kolor i spox. Bardzo elastyczne i estetyczne rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Te koszulki z KRANTO niezbyt sie beda nadawac. To sa roorki w calosci, cos jakby z Chiefteca ta koszulka na kablach silikonem czy inna zywica pociagnac. Trzeba sciagac wtyczki i niestety zalamuje sie to na zgieciach. Mialem do czynienia z takimi koszulkami w pracy, nic ciekawego. szkoda. dzieki za info, oszczedziles klopotu ciekawe jak sie ukladaja:P Duzo lepszym wyjsciem byloby zastosowanie wierzchniej czesci liny alpinistycznej, jak zrobil arthx, dobrac sobie tylko kolor i spox. Bardzo elastyczne i estetyczne rozwiazanie. czyli wracamy do punktu wyjscia :) dobra, ja zostaje przy linach. jak znajde czas to cos wykombinuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 A ile kosztruje taka lina alpinistyczna albo zeglarska za metr? hym wlasnie wpadlem na inny pomysl. mozna by z kabli zrobic powiedzmy koraliki. kiedys widzialem takie plastikowe kulki, przeciete w polowie (ale nie do konca-taki pacman) i na zatrzaski. mialy srednice z 1cm i malutkie otworki po bokach w miejcu przeciecia. je sie na cos nakladalo i zatrzaskiwalo. nie pamietam tylko na co. moze to do izloacji sluzylo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 hym wlasnie wpadlem na inny pomysl. mozna by z kabli zrobic powiedzmy koraliki. kiedys widzialem takie plastikowe kulki, przeciete w polowie (ale nie do konca-taki pacman) i na zatrzaski. mialy srednice z 1cm i malutkie otworki po bokach w miejcu przeciecia. je sie na cos nakladalo i zatrzaskiwalo. nie pamietam tylko na co. moze to do izloacji sluzylo?hyhyhy mowisz o tych na szprychy czy dla dziewczyn na wlosy ? :twisted: watpie zeby to ciekawie wygladalo w kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Na szprychy to nie, bo one nie byly w pelni przeciete. Mialy tylko maly rowe aby zacisnac na szpryche. Bardziej jak to na wlosy. Bedzie fajnie wygladac jak ktos lubi koraliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Na szprychy to nie, bo one nie byly w pelni przeciete. Mialy tylko maly rowe aby zacisnac na szpryche. Bardziej jak to na wlosy. przyznam sie, ze cos takiego juz widzialem, konkretnie te z przeznaczeniem na kable :) tylko nie wiem gdzie... Bedzie fajnie wygladac jak ktos lubi koraliki.8) i kompa bedzie mozna wziazc na odpust, nie bedzie sie za bardzo wyroznial :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 No ja wlasnie tez nie wiem gdzie to widzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Dostalem odpowiedz na maila od firmy Kranto. Cytuje: Witam, dziękujemy za zainteresowanie, proponuję zastosowanie typu GP jest to dokładnie ten typ który widać na Pana zdjęciach, z tym że jest to koszulka poliestrowa, której zdjęcia nie publikujemy w internecie. Importujemy te koszulki i aktualnie nie mamy tego typu na magazynie.Poniżej przedstawimy pełny cennik Ceny netto za 100 metrów, minimalna ilość 1 rolka dla średnic do 4 mm to 200 metrów powyżej po 100 metrów Pozdrawiam Mariusz Żabicki Firma Techniczno-Handlowa KRANTO Spółka z o.o. Dmowskiego 16/20 43-300 Bielsko-Biała tel. +48 33 8100811 fax +48 33 8100812 e-mail: kranto@kranto.com.pl - www.kranto.com.pl Cennika nie bede zamieszczal bo jest dosc spory, powiem tylko ze ten typ GP jest drogi jak cholera :( Minimalna cena to 498,11zl a maksymalna 6417zl 8O Jak widac z powyzszego maila do 4mm mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jedna rolke...co daje 200m :lol: Owinelibysmy tym wszystkie kable w kompach forumowiczow :lol: Ja zostaje przy linach...i jade dzisiaj poszukac w harcerskich i w alpinistycznym.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 wieeesz... :) na jeden psu powinno starczyc powiedzmy... hmm ze 3 metry, biorac pod uwage poprawki, etc. 200/3=66 zadowolonych userow :P 500/66=8pln na usera :] moze ktos kupi i zajmie sie dystrybucja ? tak samo jak bylo z dwustronna tasma termoprzewodzaca :) (szkoda ze jej nie kupilem :? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 No tak tylko w tym cenniku co mi przyslali nie ma wyszczegolnienia wymarow....498 to najnizsza cena ale nie wiem za ile mm :? Ale pomysl ze zrzutka nie jest zly :arrow: tylko jak to zorganizowac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 tylko jak to zorganizowac :?:hmmm moze glupi pomysl - moze sklep tweaka by kupil i rozprowadzal ? :wink: chyba najlepiej walnac posta 'sprzedaz oslonek na kable zasilajace' czy cos zblizonego i niech sie ludzie wpisuja :) ciekawe czy by byli chetni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zreszta watpie aby 60 userow bylo w stanie sie na to zrzucic. To by musial ktos niezle zorganizowac. Zreszta to spory wydatek, bo niech bedzie 8zl za oslonke a do tego koperta takas spora lub pudelko i koszt wysylki razem 20zl jak nic. A tasma dwustronna to co innego - wystarczyla koperta z babelkami powietrza i znaczek razem 1,80zl (wiem bo sprawdzalem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 A ile kosztruje taka lina alpinistyczna albo zeglarska za metr? cena to 2-3 zlote za metr (w zaleznosci od srednicy) ja zastosowalem (jesli dobrze pamietam) srednice 10 mm (te niebieskie) i 14 mm (te zolte) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 E to spoko. Cena jest ok. A w jakim dokladnie sklepie to kupiles?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...