Skocz do zawartości
Santander

Części do 1500 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję kupno płyty głównej, karty graficznej i zasilacza.

Karta graficzna - do gier, możliwie tania i bardzo dobra. Na kartę planuję przeznaczyć około 500 zł. Zaciekawiła mnie ta karta: DLA GRACZA GAINWARD GTS450 2GB GDDR3 128bit FV Wwa (1749375854) - Aukcje internetowe Allegro

Zasilacz - myślałem nad fortronem jakimś ale wyleciał mi z głowy. Co polecacie? Musi mieć zapas mocy na grafikę i nową płytę główną. Niedrogi.

Płyta główna - mam procesor intel dual core 2.60 Ghz. Do 400-500 zł.

Osobiście bym wolał tańsze części, jeśli tylko jest to możliwe. Najbardziej mi zależy na karcie graficznej i zasilaczu.

Edytowane przez Santander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta to jakiś żart, nie dość że ma 2GB pamięci, których kompletnie nie potrafi wykorzystać to jeszcze są to starsze pamięci GDDR3. Głośne chłodzenie w pakiecie. HD6850 jest o wiele wydajniejszy. To nie ilość pamięci decyduje o wydajności karty graficznej. Napisz ile możesz przeznaczyć na całość (czyli płyta główna, karta graficzna, zasilacz, procesor i dodatkowo pamięć RAM DDR3) to wtedy będzie można coś zaproponować. Nie ma sensu inwestować w starą podstawkę, nie wspominając o tym, że taki PDC będzie ograniczał karty pokroju HD6850 czy HD6790.

Edytowane przez BlackMachine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyte z tańszych możesz kupić np. MSI 870-C45 (AM3 AMD870 4DDR3 8CH/GLAN ATX) BOX z droższych proponuje Gigabyte GA-970A-UD3 AMD 970/SB950 AM3+

pamięci - Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G)

zasilacz OCZ StealthXStream 2 500W P SU 80Plus (OCZ500SXS2-EU) - solidna konstrukcja , producent Fortron seria GHN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika, Procek, Zasilacz i Płytę mam.

RAM: GoodRam 2x 2Gb 1333 ddr3

Ok, dzięki wszystkim za porady. Dla pewności podam swoją konfigurację (starą).

Procesor: Intel Dual Core E5300 2x 2.6Ghz

RAM: GoodRam 2x 2Gb 1333 ddr3

Grafika: GeForce 9500GT 1gb

Płyta główna: Intel D946G2AB

Zasilacz: Akyga 420W

Może ktoś potwierdzić, że płyta podana przez kolegę up będzie współgrała z procesorem i grafiką?

Edytowane przez Santander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3907

Poniżej 15 s znalazł byś listę obsługiwanych cpu a nie czekał godzinę.

Jest na liście obsługiwanych procesorów to musi działać.

Jaką kartę wybrałeś ostatecznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi