Skocz do zawartości
nadi

czy opałaca się dopłacić 250zł

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam okazję dopłacić 250zł do Microstar GeForce 4 Ti 4200 -TD 64MB tv-out + DVI i oddać swoją starą grafę . I następnie na sprzęcie poniżej mam 8400 3dmarow czy na tej karcie przekrocze 10k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bral:) To nie tak duzo, a wydajnosc lepsza... Po lekkim kreceniu moze dojdziesz do 10k... Ja tem mam problem moge doplacic ze 3 stowy do Radeona 9500 ( mam radka 9000 PRO), ale czy nie lepiej brac 9700?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm 250zł to mało ?? to ciekawe :D nie wiem czy warto dopłacać 250zł do około 1500 pkt więcej i tak tego w grach nie odczujesz jedynie w 3dmarku a za te 250zł mozesz kupić sobie coś innego do kompa :) tez fajnego albo duzooo browców :twisted: co innego gdy by to był np GF FX albo R 9500PRO 9700 no wtedy warto wymieniać, o ile sie nie myle to ten GF nie jest duzo lepszy od takiego radka jak masz ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej mam okazję dopłacić 250zł do Microstar GeForce 4 Ti 4200 -TD 64MB tv-out + DVI i oddać swoją starą grafę . I następnie na sprzęcie poniżej mam 8400 3dmarow czy na tej karcie  przekrocze 10k

Wg.mnie naprawde bez sensu.......jak juz chcesz wymieniac to na cos bardziej przyszlosciowego R9500/Pro i wyzej.Przesiadka na Ti4200 i to jeszcze za 250zl.....eeee nie warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na moj gust nie ma sensu zmieniac tej grafy, generalnie sprzet lepiej zmieniac co jakies 2-3 generacje , a miedzy radkiem 8500 a gf4ti roznica jest raczej niewielka. Proponuje zrobic tak jak radza koledzy, zmien sobie plyte glowna. Chociaz sam kiedys mialem tego ecsa i nie mialem powodow do narzekan, to jest jednak starszy chipset i wydajnosc pamieci na nim jest niezadowalajaca :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na moj gust nie ma sensu zmieniac tej grafy, generalnie sprzet lepiej zmieniac co jakies 2-3 generacje , a miedzy radkiem 8500 a gf4ti roznica jest raczej niewielka. Proponuje zrobic tak jak radza koledzy, zmien sobie plyte glowna. Chociaz sam kiedys mialem tego ecsa i nie mialem powodow do narzekan, to jest jednak starszy chipset i wydajnosc pamieci na nim jest niezadowalajaca :-).

MIałeś te 2 karty w łapkach ? Porównywałeś ich wydajność ? Ja właśnie się przekonałem ze miedzy r9100 a GF4200 jest DUŻA róznica :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MIałeś te 2 karty w łapkach ? Porównywałeś ich wydajność ? Ja właśnie się przekonałem ze miedzy r9100 a GF4200 jest DUŻA róznica :!:

moze i jest ,ale nie warta 250zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO racja ja bym nie wymieniał za 250zł :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO racja ja bym nie wymieniał za 250zł :>

i o to chodzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem zmienić mobo tzn sprzedać mobo 130 zł sblive5.1 70zł stary hdd 10GB barracuda 150 zł i dopłacić 50 zł do Soltek SL-75FRN/2 lub MSI K7N2 , no i trafia mi sie coś takiego by zakupić tego ti . No i teraz jedni mówią że nie bedzie różnicy Grinch miał obydwa i mowi że jest i sam niewiem wymienić mobo , rozwiązanie przyszłościowe lepiej podkręce proca ale też nie za dużo bo jest palmolino z drugiej strony ta grafa da większego kopa w grach . Sam już niewiem co robić ech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem zmienić mobo tzn sprzedać mobo 130 zł sblive5.1 70zł stary hdd 10GB barracuda 150 zł i dopłacić 50 zł do Soltek SL-75FRN/2 lub MSI K7N2  , no i trafia mi sie coś takiego by zakupić tego ti . No i teraz jedni mówią że nie bedzie różnicy Grinch miał obydwa i mowi że jest i sam niewiem wymienić mobo , rozwiązanie przyszłościowe lepiej podkręce proca ale też nie za dużo bo jest palmolino z drugiej strony ta grafa da większego kopa w grach . Sam już niewiem co robić ech

Grafe masz jeszcze fajna.Ja bym na Twoim miejscu faktycznie wymienil MoBo na FRN2-L ,a jak dobrze sie zakrecisz to za jakies 50zl wymienia Ci tego palomino na B0.Drugie wyjscie : wstrzymaj sie,dozbieraj troche kasiory,sprzedaj swoja grafe za jakies 300zl moze wiecej i kup R9500 lub Fx'a 5600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem zmienić mobo tzn sprzedać mobo 130 zł sblive5.1 70zł stary hdd 10GB barracuda 150 zł i dopłacić 50 zł do Soltek SL-75FRN/2 lub MSI K7N2  , no i trafia mi sie coś takiego by zakupić tego ti . No i teraz jedni mówią że nie bedzie różnicy Grinch miał obydwa i mowi że jest i sam niewiem wymienić mobo , rozwiązanie przyszłościowe lepiej podkręce proca ale też nie za dużo bo jest palmolino z drugiej strony ta grafa da większego kopa w grach . Sam już niewiem co robić ech

Jest roznica miedzy r9100 a Gf4Ti ale płacąc 250zł niewiem czy jest sens. Ja akurat z R9100 128MB zmieniłem na GF4 z dopłatą 60zł więc się opłacało. Ale w twoim przypadku lepiej zainwestować w mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie masz mozliwoszc przetestownia sobie tej karty u siebie przed zakupem...jesli nie masz zamiaru zmieniac procka to nie wiem choc jak bys krecil tego Ti to nie przeskoczysz 11k..a to niewiele...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciwnik..sprobuj puscic xp na10x166 zamiast 12,5x133..to zobaczysz ze samo krecenie ti tak wiele nie daje. wiem bo u mnie 275/600@310/690 daje 0,3k a zmiana o jakiej pisalem okolo 0,5k wiec skoro nadi nie ma mozliwosci wiecej wycisnac z procka to roznicy nie poczuje....na innej konfig z tego ati mozna wydusic ponad 12k (ktos o tym pisal.....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciwnik..sprobuj puscic xp na10x166 zamiast 12,5x133..to zobaczysz ze samo krecenie ti tak wiele nie daje. wiem bo u mnie 275/600@310/690 daje 0,3k a zmiana o jakiej pisalem okolo 0,5k wiec skoro nadi nie ma mozliwosci wiecej wycisnac z procka to roznicy nie poczuje....na innej konfig z tego ati mozna wydusic ponad 12k (ktos o tym pisal.....)

w 3 demarka on chyba nie gra:-) ale w grach podkręcanie karty daje duże przyrosty w wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...