cedunio Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów, Poszukuję monitora dla grafika do 1700zł 22'' - 24'' cale, Zastanawiam się nad następującymi monitorami: Nec p221w Eizo FS2331 - BK HP ZR24w NEC E231W Co o nich sądzicie? Ja głównie zajmuję się przygotowywaniem do druku ulotek itp. materiałów, czasami innymi projektami(www). Zależy mi na dobrym odwzorowaniu kolorów i niezawodności. Liczę na ciekawe propozycje i opinie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Hmm ogólnie w tym budżecie to strasznie nie zaszalejesz. Ja mam NEC P221W, to tyle mogę ci powiedzieć, że ma nie równe podświetlenie co trochę drażni. Jakbyś jednak mimo wszystko się na niego zdecydował to może spróbuj go kupić tutaj: http://monitory.mastiff.pl/. Może dostaniesz z selekcji i będzie lepiej chodził. Jeśli chodzi o tego drugiego NEC'a to ma matrycę TN więc raczej zdecydowanie odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Słyszałem ploty że powtarzalność NEC P221W się pogorszyła ponownie i bardziej dobitnie. ... zapytaj czy Ci wyselekcjonują sensowny egzemplarz w tym mastiff ... bo bez tego w świetle tych informacji bym nie brał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedunio Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Drodzy forumowicze co tak kiepsko z odpowiedziami? Liczyłem, na więcej opinii. Wiem, że było sporo podobnych tematów, ale czekam na jakieś ciekawe opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 1700 zł to taka trochę niska kwota. Np. EIZO S2233W jest dosyć ciekawą propozycją (rzekomo kalibrowalny sprzętowo do wewn. 10 bit LUT i nie ma problemów z takim rozrzutem jakości jak w NEC P221W) ale to już ponad 2 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...