Keshiki Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam! Zastanawiam się nad kupnem monitora 24-calowego monitora LCD w cenie w granicach 800 zł. Znajomy polecił mi te dwa: iiyama ProLite X2472HD-B1 LED iiyama ProLite E2472HD-B1 24" LED Czy to dobry wybór? Albo możecie polecić coś lepszego? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie. Zastosowanie monitora - przede wszystkim oglądanie filmów, w nieco mniejszym stopniu gry. Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez Keshiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 z tych dwóch to raczej ten drugi z matrycą TN, ma szybszy czas reakcji, ten pierwszy to raczej do grafiki i tworzenia stron internetowych nadałby się, a nie do grania i oglądania filmów ewentualnie 24 calowy LG Flatron W2486L z podświetleniem ledowym, bo chyba tylko takie Cie interesują, http://www.ceneo.pl/3666144s, ma dobre opinie, z wysyłką powinno wyjść równo 800zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keshiki Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) A Samsung SyncMaster P2450H 24"? Nie znam się jakoś szczególnie w tych parametrach, ale na tle kilku innych zdaje się prezentować korzystnie. http://www.ceneo.pl/2748698s Jak wypada on w porównaniu z wymienionymi przeze mnie wcześniej iiyama-mi ? Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez Keshiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 z tych dwóch to raczej ten drugi z matrycą TN, ma szybszy czas reakcji, ten pierwszy to raczej do grafiki i tworzenia stron internetowych nadałby się, a nie do grania i oglądania filmów ewentualnie 24 calowy LG Flatron W2486L z podświetleniem ledowym, bo chyba tylko takie Cie interesują, http://www.ceneo.pl/3666144s, ma dobre opinie, z wysyłką powinno wyjść równo 800zł Sama obecność matrycy VA lub IPS nie oznacza że monitor nadaje się do pracy z grafiką - jeszcze musi być sensowna elektronika, która daną matrycę porządnie wysteruje. Budżetowe matryce VA/IPS są da tych którzy nie chcą wąskich kątów obecnych na TN co widać czasem bardzo wyraźnie. Kolejna sprawa to czas reakcji - IPS potrafią być całkiem szybkie. A Samsung SyncMaster P2450H 24"? Nie znam się jakoś szczególnie w tych parametrach, ale na tle kilku innych zdaje się prezentować korzystnie. Monitor LCD Samsung SyncMaster P2450H - opis, informacje, dane techniczne produktu Wygląda na to że to kolejna nieciekawa TN pozbawiona overdrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keshiki Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Wygląda na to że to kolejna nieciekawa TN pozbawiona overdrive. Mógłbyś polecić więc coś lepszego w tym przedziale cenowym (do maks. 900 zł) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Mógłbyś polecić więc coś lepszego w tym przedziale cenowym (do maks. 900 zł) ? Gdybym kupował dla siebie w tej cenie to wybrałbym albo 23" IPS: Dell U2311H LG IPS231P-BN LG E2370V-BF ... albo dołożył 100 zł do 24" IPS: Dell U2412M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keshiki Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Najciekawszy wydaje mi się LG E2370V-BF, ale mam pytanie - widzę, że ma on sporo większy czas reakcji (8s) w porównaniu z przytaczanym przeze mnie wcześniej Samsungiem (2s). Czy będzie to widoczne w grach, może pojawić się smużenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Najciekawszy wydaje mi się LG E2370V-BF, ale mam pytanie - widzę, że ma on sporo większy czas reakcji (8s) w porównaniu z przytaczanym przeze mnie wcześniej Samsungiem (2s). Czy będzie to widoczne w grach, może pojawić się smużenie ? W praktyce mogą być tak samo szybkie. ... zależy jak bardzo rozregulowany overdrive jest w tym samsungu vs. ww. LG ;) Na cyferki czasu reakcji podawanego przez producenta nie patrz. Raczej poszukaj testów porównawczych tych modeli. Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...