Skocz do zawartości
cryt

składanie pc - dyski twarde

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak jeśli bym kupił dysk twardy Samsung 1TB 7200rpm 32 mb cache SATA-II a potem chciałbym kupić Western Digital Black @TB 7200 rpm 64 mb cache, czy zmieszczą mi się dwa dyski twarde w Thermaltake v4 czy można mieć tylko jeden dysk

ps. w ogóle nie ogarniam tych spraw więc nie hejtujcie tylko pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomniana obudowa w standardzie pozwala na montaż 5 dysków 3.5" a o takich piszesz. Ponadto jeśli będziesz chciał to prostą przyjściówką zamontujesz jeszcze 4 w zatokach 5.25" (te na napędy np DVD). Na upartego wsadzisz jeszcze z 10 wieszając je na nitkach w wolnych miejscach, albo na gumie z majtek :lol2: Mam nadzieje, że rozwiałem Twoje wątpliwości.

BTW już masz tę obudowę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie skąd ty się urwałeś? :) Każda przeciętna (midi) obudowa oferuje miejsce na kilka dysków i nie jest to bynajmniej osiągnięcie ostatnich lat :)

Poza tym na stronie producenta masz podaną dokładna ilość kieszeni 3.5".

Zresztą za pomocą dodatkowych adaptorów dyski 3.5 można zamontować w zatokach 5.25 - a więc możesz mieć w sumie nawet 9 dysków w tej obudowie.

EDIT

Za długo pisałem tego posta, prolog napisał szybciej.

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi