Fxspin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 (edytowane) Witam, mam bardzo dziwny problem z prędkością internetu. Mianowicie internet działa dobrze tylko przez pierwszą 1-2min po restarcie karty sieciowej. Po tym czasie prędkość pobierania spada 200kb/sec 180kb/sec aż do 50kb/sec. Posiadam neostrade 2mb z ruterem livebox. Kartę sieciową zintegrowaną Atheros AR8121/AR8113/AR8114 na płycie głównej Asus P5QL-E Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego internet działa mi tylko normalnie przez chwile od momentu wyłączenia i włączenia karty sieciowej? Proszę o pomoc. Wklejam jeszcze statystyki mojego rutera: Edytowane 3 Września 2011 przez Fxspin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Jesli dzialasz po wifi, sprobuj odpalic to polaczenie kablowo - dla testu. Z tego, co mi wiadomo bezp. karty sieciowe atherosa sprawiaja problemy z AP Cisco, wiec moze i w tym przypadku jest to wina karty sieciowej. Jesli po kabelku zadziala to sprawnie - sprobuj zaktualizowac sterownik karty sieciowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Może też się chip/router przegrzewać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...