arak Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Witam serdecznie. Jestem zmuszony zrobić reinstalację systemu i przy okazji wymienić kilka podzespołów komputera(procesor,karta graficzna,zasilacz).I tu chciałbym się Was prosić o poradę. 1) Czy reinstalację lepiej wykonać po wymianie podzespołów czy wymienić już na "świeżym systemie"? 2) Dysk mam podzielony na 3 partycje(systemowa-C dane-D film i muzyka-E) Czy wgrywając na nowo system na dysk C ,nie formatując pozostałych dwóch partycji będzie występował jakiś konflikt? Na tamtych dwóch partycjach mam dane,których nie chciałbym utracić. Czy jednak lepiej skopiować sobie te dane i wykonać pełne formatowanie wszystkich partycji? Dzięki wielkie. Pozdro dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 1. Po. Jeśli zainstalujesz system na starych podzespołach, na nowych może Ci nie ruszyć. 2. Formatujesz tylko partycję C i na niej instalujesz na nowo Windowsa. Pozostałe dwie zostają nieruszone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Jestem zmuszony zrobić reinstalację systemu i przy okazji wymienić kilka podzespołów komputera(procesor,karta graficzna,zasilacz).I tu chciałbym się Was prosić o poradę. 1) Czy reinstalację lepiej wykonać po wymianie podzespołów czy wymienić już na "świeżym systemie"? 2) Dysk mam podzielony na 3 partycje(systemowa-C dane-D film i muzyka-E) Czy wgrywając na nowo system na dysk C ,nie formatując pozostałych dwóch partycji będzie występował jakiś konflikt? Na tamtych dwóch partycjach mam dane,których nie chciałbym utracić. Czy jednak lepiej skopiować sobie te dane i wykonać pełne formatowanie wszystkich partycji? ad. 1 Przy wymianie tych podzespołów nie ma to znaczenia, jednak przy windowsach z licencją OEM po wymianie proca może ponownie zarządać aktywacji - poza tym po zmianie grafy - jeżeli zmieni się chipset karty - dochodzi konieczność reinstalacji sterowników ad. 2 Jak nie wskażesz błędnie partycji instalatorowi to z pozostałymi nic się nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...