Uzurpator Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Miałemi Ci ja przepiekny monitorek LG 77T5 kupiony dokładnie 11 lipca 1999. 17 cali, 1024x768x75hz etc. Nic specjalnego, ale była to najtańsza 17" wtedy (1350 pln). Z monitorka byłem zadowolony... Aż do 07.06.2003 kiedy to zrobił *pstryk* i tyle na nim widzieli. Godzinkę później był już w serwisie. Dzisiaj się dowiedziałem, że monitro jest do naprawienia za skromne (tadaaa) 330 pln. Biorąc pod uwagę, że za 490 kupiłem 17" liteona o identycznych parametrach to cena ta wydaje się być troszkę wygórowana... Wg serwisu uszkodzony jest transformator wysokiego napięcia który będzie kosztować 150 pln natomiast robocizna leci 180 złotych polskich. Drogawo trochę wg mnie. Zrezygnowanie z naprawy będzie mnie kosztować 50 pln (za diagnozę):/ Zna ktoś miejsce gdzie możnaby taniej naprawić monitor? Okolice miasta stołecznego Katowic :). Zastanawiam sie, czy też nie kupic od serwisu części i sam wymienić co trzeba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 A wcześniej prze pstryk były jakieś objawy, typu trzaskanie itp. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Najpierw zdarzalo mu się pstryknąć od czasu do czasu - obraz na sekundę się zachwiał i dalej było ok. W piątek obiło mu do końca i przy przechodzeniu przez tryby trzeba było go załączyć i wyłączyć aby nowy tryb się pokazał. W sobotę tylko raz zmieniłem tryb i potem wyłączyłem i załączyłem - niestety obraz pokazał się tylko na sekundkę i gasnął. Ostatecznie nawet wyłączenie nie pomagało i obraz się nie pojawiał tylko monitor pstrykał i pstrykał microswitchami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 mialem cos takiego na moim ale mu przeszlomialem cos takiego na moim ale mu przeszlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 ja miałem monitorek lg 775n i też kupiłem go w 1999 roku i po jakiś 3 latkach też zaczoł pstrykać i pstryknoł raz i też tyle go widziałem a naprawa kosztowała tyle samo co twoja :[ ale ostatnio dałem go znajomemu który powiedział że looknie zo z nim ale to chyba to co z twoim :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Najpierw zdarzalo mu się pstryknąć od czasu do czasu - obraz na sekundę się zachwiał i dalej było ok. W piątek obiło mu do końca i przy przechodzeniu przez tryby trzeba było go załączyć i wyłączyć aby nowy tryb się pokazał. W sobotę tylko raz zmieniłem tryb i potem wyłączyłem i załączyłem - niestety obraz pokazał się tylko na sekundkę i gasnął. Ostatecznie nawet wyłączenie nie pomagało i obraz się nie pojawiał tylko monitor pstrykał i pstrykał microswitchami. heh... maiłem identycznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Trzeba było kupić dobry monitor od razu żeby nie mieć problemów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Trzeba było kupić dobry monitor od razu żeby nie mieć problemów... To sie kolega wypowiedzial bardzo nieladnie. Duzy minus. Nie wszystkich stac na moniory za 2000 zl. A trzeba przyznac ze w 1999 roku to LG to bylo naprawde za rozsadna cene jak na tamte czasu. Wiec proponuje koledze dubelkowi zeby jak nie ma nic sensownego do powiedzenia to zeby nie mowil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Trzeba było kupić dobry monitor od razu żeby nie mieć problemów... To sie kolega wypowiedzial bardzo nieladnie. Duzy minus. Nie wszystkich stac na moniory za 2000 zl. A trzeba przyznac ze w 1999 roku to LG to bylo naprawde za rozsadna cene jak na tamte czasu. Wiec proponuje koledze dubelkowi zeby jak nie ma nic sensownego do powiedzenia to zeby nie mowil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Bardzo przepraszam za 3 te same posty. Kliknąlem 3 razy ale to dlatego ze przegladarka przez bardzo dlugi czas nie odpowiadala. Bardzo przepraszam i jesli moge prosic to niech reed usunie te 3 ostatnie posty łącznie z tym. PRZEPRASZAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Najpierw zdarzalo mu się pstryknąć od czasu do czasu - obraz na sekundę się zachwiał i dalej było ok. W piątek obiło mu do końca i przy przechodzeniu przez tryby trzeba było go załączyć i wyłączyć aby nowy tryb się pokazał. W sobotę tylko raz zmieniłem tryb i potem wyłączyłem i załączyłem - niestety obraz pokazał się tylko na sekundkę i gasnął. Ostatecznie nawet wyłączenie nie pomagało i obraz się nie pojawiał tylko monitor pstrykał i pstrykał microswitchami.Trzeba by go obejrzeć, ale wydaje mi się że chca Cię "trochę" naciągnąć. Trafo przeażnie siada momentalnie, a nie na kilka razy. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...