KRECIO Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 No wiec stosuje program VirtualDub 1.4.13 zainstalowalem sterownik do ATI Rage Theater i nic, na Capeture AVI ciemna migajaca plama nic nie widac, w Zrodlo wideo ustawilem na chip ATI jako urzadzenie a zrodlo wideo na S-video. TV z karta mam polaczony za pomoca kabla EURO-->S-video Co jest grane???Czy ja cos zle robie??Dlaczego nie ma obrazu??skopana karta?? Ale jak podlacze przez "czincze" :P to cos widac ale sa bardzo duze zaklucenia i praktycznie nie mozna tego uzywac, myslalem ze jak bedzie przez S-vieo to bedzie git a tu [gluteus maximus], ciemno nic nie widac :( pomocy!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 no panowie sprezyc sie i mi pomoc!! bo mam jeszcze czas na zerwanie umowy(kupilem przez neta) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Moze masz ustawiony system NTSC, ja ze swoja mialem takie przeboje na poczatku. Przestaw na PAL. A swoja droga to nie wiadomo czy Twoj telewizor oferuje na Eurozlaczu odpowiednie sygnaly. Ja swoja karte mam podlaczona do magnetowidu co ma w standardzie S-Video. Co do przejsciowek to nie mam kompletnie zaufania. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 no kurde na usawialem juz wszystkie formaty od ntsc przez pal B do G i SNICAN i nic, hmmm ale na magnetowidzie jeszcz enie probowalem zamieniac formatow :) To jak mam podlaczyc karte bez przejsciowki skoro ani w TV ani w magnetowidzie nie mam s-video!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Pozostaja Ci tylko cinche. No niestety cos za cos. Gdzies tu na forum byl watek na temat zrobienia wlasnorecznie przejsciowki o ktorej wiadomo ze ma duze szanse na dzialanie. Poszukaj :) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 dzialalo jak polaczylem EURO-->cinche ale wtedy jest kaszana obraz, prawie nic nie widac, a jak podlaczam przez S-video to wogule nic nie ma czarna plama hie hie, Hyba odesle te karte, Acha jesli kogos interesuje to jest to omawiany na tym forum SuperGrace 9100VIVO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 dzialalo jak polaczylem EURO-->cinche ale wtedy jest kaszana obraz, prawie nic nie widacSpróbuj odpiąć telewizor od kablówki i wtedy sprawdź, chodzby puszczając kasetę z magnetowidu (też odpiętego od kablówki). Jak pomoże napiszę co dalej. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Kablowki nie mam, a wideo sprawdzalem jak bylo odlaczone, znaczy przypielem tylko do kompa i puscilem film z kasety, niestety czarna plama! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Podpinasz na pewno do wejść na karcie, nie do wyjść? ;) Masz kabel s-video>euro? Nabądź przejściówkę euro, w którą wepniesz kabel s-video i w której ustawisz odpowiedni kierunek sygnału. A potem sprawdź jeszcze jakiś inny program do zgrywania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 napewno podczepiam do wejscia! a kabel mam taki ze z jednej strony jest EURO i to podlaczam do TV a z drugiej jest S-Video i podlanczam je do karty, wychodzi na to ze karta jest chyba s<span style="color:red;">[ciach!]</span>lona, juz szykuje sie do edeslania jej chyba ze ktos ma jeszcze jakies pomysly? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Acha jesli kogos interesuje to jest to omawiany na tym forum SuperGrace 9100VIVOMiałem to samo na tej karcie, myślałem że testowany przeze mnie egzemplarz był skopany, chłopaki chyba kaszankę wciskają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 NIE NIE, spoko, teraz wyczilem ze to wina kabla, to znaczy na krutkim kablu wszystko jest ok!!!!dziala bardzo dobrze, ladny obraz i kolor, ale ten krotki kabel to chinch :( a mam jeszcze 5m z S-Video i on wogule nie chodzi :( (ten krutszy ma jakies 2m, zauwazylem tez ze jak poruszam zlaczem euro przy TV to obraz jest raz lepszy raz gorszy, najlepszy jest jak wyciagnie sie do polowy euro z TV, a to dziwne jest moim skromnym zdaniem :P teraz pytanie, czy jak kupie dobry 5m kabel (bo te 2m to za malo musiales sciagnac tv na podloge i przysunac do biurka)taki za 50PLN to bedzie wszystko git??bo te ktore mam sa po 5PLN hjie hie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Aha, faktycznie może kabel u mnie też był za długi (ponad 10m, sprzęt A/V mam w sąsiednim pokoju). W każdym razie moja stara karta DC20 pod tym względem się nie wypina :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 HMMM dzisiaj kupie dobrej jakosci kabel i zobaczymy jak to jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...