Skocz do zawartości
Markus1

Prawie cały zestaw już jest

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój aktualny sprzęt jest w sygnaturze. Ponieważ nadszedł czas na zmiany (a mój "młody" coraz bardziej domaga się własnego komputera). Postanowiłem sprezentować mu mój zestaw, lekko go uzupełniając o elementy które przeniosę.

Sam natomiast zakupiłem (przeniosłem) już następujące elementy:

1. Obudowa Fractal define R3, dodatkowo 2xNoctua NF-P14 FLX (zamontowane na wywiew u góry w budzie),

2. Zasilacz Modecom Volcano 1000W (mój "zapasowy" sprawny),

3. Płyta Asrock 990FX Extreme 4,

4. Ram Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM XMP Blu,

5. Crucial M4 128 Gb (na system/Win7 Home premium 64-bit BOX),

6. HDD Seagate ST32000641AS 2Tb (na resztę danych),

7. Blu-ray Liteon IHBS-112 (przeniesiony),

8. X-fi Gamer (przeniesiony),

9. Głośniki GENIUS 2.0 SP-HF1800A

10. LCD 23" LG IPS236(przeniesiony),

11. Logitech Gaming Keyboard G110/G9 Laser Mouse (przeniesione),

12. Kamera internetowa fullHD logitech HD_pro c910;

Te rzeczy już mam i złożyłem do kupy.

Pozostaje jeszcze zakup grafiki i procesora z chłodzeniem.

Jeśli chodzi o grafikę chciałbym kupić gtx 570 (najlepiej asus ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5) bo niestety gtx 580 bardzo podrożał. Procesor natomiast to najprawdopodobniej Phenom x6 1100T. Dlaczego? bo myślę, że niedługo powinien potanieć to raz, a dwa jest to najwyższy procesor, który obsłuży płyta młodego. Myślałem trochę przeczekać do lepszych rewizji buldożera i jak się pojawią zmienić później proca na wydajniejszego. Jeśli chodzi o chłodzenie to nie chce mi się przekładać noctua NH d-14 (konieczny demontaż płyty z obudowy ze względu na brak okna pod backplate w obudowie antec p183, a niech młody ma). Na razie proc poleci na starym scythe katana 2, a później kupię coś lepszego. Reasumując, proszę o sugestie w temacie grafika/proc co wybrać przyszłościowo ze wskazaniem cicho i wydajnie(nie gorzej niż jest teraz). Docelowo mogę zamieścić zdjęcia budy jak już wszystko poskładam, pozdrowienia.

Edytowane przez Markus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi