marcin77 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 witam , jestem nowy i odrazu z problemem :? kupiłem bartona 2500 a mam MSI 6593 czyli kt333 ultra2-c, płyta widzi jednymie procesor jako xp 1700 lub 2000, mam najnowszy bios 1.6, pamięci 2700 i dalej nie chodzi tak jak trzeba, próbowałem na różne sposoby zmieniać fsb i mnożnik ale nie dział, może ktoś zna sposób, opócz kupna nowej płyty :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ustaw mnoznik na AUTO, magistrale na 166, timingi pamieci na najwolniejsze i powinno pojsc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Mialem kontakt z plyta KT3-ULTRA2 i FSB166 chodzilo, moze na twojej tez pojdzie. Jesli nie to pozostaje wymiana plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 niestety nie chodzi :x , pamięc zmieniona tak jak podałeś a fsb na 166 i nici, może inny sposób ktoś zna ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Czy masz odblokowany mnoznik? Jesli tak to mozesz go zwiekszyc i zrekompensowac nim wolniejsza FSB. Wtedy ustaw FSB na 133. Mozesz tez skorzystac z drut-moda, poszukaj na FAQ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Kiedys na forum byl poruszony juz ten temat. Model KT3-Ultra2-C nie obsluguje dzielnika 1/5 (FSB/PCI) Dlatego na 166 nie chce pojsc, bo PCI nie wyrabia. Niestety pozostaje Ci tylko wymiana plyty. Chyba ze ktos zna jakis patent na obejcie tego. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 witam , jestem nowy i odrazu z problemem :? kupiłem bartona 2500 a mam MSI 6593 czyli kt333 ultra2-c, płyta widzi jednymie procesor jako xp 1700 lub 2000, mam najnowszy bios 1.6, pamięci 2700 i dalej nie chodzi tak jak trzeba, próbowałem na różne sposoby zmieniać fsb i mnożnik ale nie dział, może ktoś zna sposób, opócz kupna nowej płyty :? ta plyta nie ma niestety dzielnika 1/5 takze nie mozna do niej wlozyc Bartona bo nie obsluguje 166 fsb :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 no to fajnie :(, to czemu buce piszą http://www.digital-daily.com/motherboard/amd-barton/ że obsługuje, może mają złoty środek na to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 no to fajnie :(, to czemu buce piszą http://www.digital-daily.com/motherboard/amd-barton/ że obsługuje, może mają złoty środek na to ? Albo sie pomylili albo mieli jakis nieoficjalny bios, ktory daja dzielnik 1/5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 no to fajnie :(, to czemu buce piszą http://www.digital-daily.com/motherboard/amd-barton/ że obsługuje, może mają złoty środek na to ? msi na kt333 tylko w wersji 6380 obsluguje dzielnik 1/5, sprobuj moze sciagnac nowy bios i zaladuj go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 to po co podają 6593 ??, chyba że bios z 6380 będzie działał z moją płytą ?, jestem tego ciekaw :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 to po co podają 6593 ??, chyba że bios z 6380 będzie działał z moją płytą ?, jestem tego ciekaw :lol: Jesli nie masz programatora biosu pod reka to lepiej nie probuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 czyli w piątek przesiadka na abita NF7 :D , dzięki za informacje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 czyli w piątek przesiadka na abita NF7 :D , dzięki za informacje :) najpierw zobacz czy na stronie msi nie ma jakiesgos nowego biosu do twojej plyty ktory by wprowadzal obsluge 166 fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 dzisiaj z 10 razy tam zaglądałem i nici z tego, może gdzieś po sieci latają nieoficjalne :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 dzisiaj z 10 razy tam zaglądałem i nici z tego, może gdzieś po sieci latają nieoficjalne :? Masz bardzo male szanse na znalezienie biosu z dzielnikiem 1/5. Jedynym wyjsciem, oprucz zmiany plyty, jest zabawa z mnoznikami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ja chce BIOS z mnożnikiem 1/6 do 6380 !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ja chce BIOS z mnożnikiem 1/6 do 6380 !!! mysle ze wszyscy posiadacze plyt na chipie Via by chcieli :wink: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 nastąpiła zmiana płyty na gigabyte ga-7vxa-a i działa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 nastąpiła zmiana płyty na gigabyte ga-7vxa-a i działa :D to bylo wziac juz cos na nforce2 przynajmniej mialbys wsparcie dla fsb 200 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 i tak jestem w plecy finansowo więc ciesze się z tej :D , średnio co 6 miesięcy zmieniam konfiguracje więc na nowy rok będzie pewnie kt 600 i procek lepszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 trzeba było <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Epoxa 8rda+ lub Abita NF7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 miał być abit ale $ brakło :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 miał być abit ale $ brakło :cry:no to jest przeważnie problem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...