Lysyn Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Niedługo wychodzi nowa podstawka Intela (LGA 2011). Ktoś wymienia sprzet na LGA 2011? Ponoc procek nadający sie do krecenia z odblokowanym mnoznikiem ma kosztowac 2300 ( informacje z DDR2.pl). + płyta pewnie z 1000 + Edytowane 27 Października 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Hello na zablokowanym 4 rdzeniowcu mozna 5 Ghz pocisnac? A on bedzie w cenie 2600 bez K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Poczekam na testy i zobaczymy co ta podstawka potrafi.Jesli ceny nie beda z kosmosu to pewnie sie przesiade.Dlatego z reszta nie przesiadalem sie na 1155 bo czekalem na X79. Edytowane 26 Października 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Nie lapiej poczekac na IB? kompatybilna z 1155. Edytowane 26 Października 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Coś pewnie zapodam. Poczekajmy na ceny i testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 2011 mamy już od 10 miesięcy, ale może o czymś nie wiem. Jeśli jednak kolega pisze o LGA 2011 to zachęcam do regularnego czytania portalu gdzie dowie się na przykład tego ile wynoszą ceny dla poszczególnych modeli i pozna ich specyfikację ;) Ceny i więcej info pod hasłem Sandy Bridge-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Nie lapiej poczekac na IB? kompatybilna z 1155. A na co mam czekac, ja nie mam sandyego tylko X58 wiec mnie ta kompatybilnosc nie wiele da. No chyba,ze IB bedzie duzo tanszym rozwiazaniem przy tej samej wydajnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 (edytowane) Według tego artykułu cena Sandy Bridge-E z odblokowanym mnożnikiem (K) wyniesie 583 dolary (Core i7-3930K) + VAT + marża w PL. Edytowane 27 Października 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 To na razie spekulacje. Zobaczę ceny w sklepach to się zastanowię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 za najtańsze 6 rdzeni będzie trzeba zapłacić podobnie jak za i7 970 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 (edytowane) <- zmieniam, o ile ASUS przedstawi mi mATX'ową płytkę :) Edytowane 27 Października 2011 przez c22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Z chęcią bym przytulił takiego i7-3930K ale najpierw testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorns Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Co do wymiany wszystko zalezy od cen LGA 2011, i okazji (czyt. opłacalności) sprzedania 1155 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Co do wymiany wszystko zalezy od cen LGA 2011, i okazji (czyt. opłacalności) sprzedania 1155 :wink: lga 2011 a 1155 to jednak nie ten sam segment ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 test 3960x/3930k 沒有對手的 Sandy Bridge-E 只好自己打自己?! i7 3960X VS i7 3930K,15MB VS 12MB Cache 之爭,哪一顆比較適合您? - 滄者極限 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 hmmmm 4,6Ghz i ~1,5V ciekawe do jakiej temperatury się rozgrzewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Przecież już było bogate preview na THG Intel Core i7-3960X (Sandy Bridge-E) And X79 Platform Preview : Sandy Bridge-E And X79 Are Almost Ready Poza tym niedługo po premierze ma wyjść poprawiony stepping C2, więc premierowe procki mają w sobie jakieś bugi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Ja też może zmienię, ale najpierw poczekam na testy, no i ceny w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Ktoś sie zdecyduje po testach i podanych cenach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Musialbym sie z ch... na glowy pozamieniac ,zeby kupic ta platforme do moich zastosowan :P Ceny prockow chore, a w grach [gluteus maximus] nie urywa w porownaiu do S1366. Dziekuje postoje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 @Lysyn Jednak zostaje na lga 1156, może w przyszłym roku jak zostanie wydana nowa revizja. Z resztą po drodze jest ivy trzeba na chłodno się zastanowić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 No ja zostaje na tym co mam. Bardzo mi ten sprzęt odpowiada B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Czyli sprzęt szału nie robi jak do naszych zastosowań pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) Narazie to jacekcz wymienia. Ja czekam na IB. Edytowane 24 Listopada 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Spokojnie .... Aż tak to mi się nie spieszy. Na razie obserwuję rynek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) :) Pytanie tylko po co wymieniac? Chyba ze ktos cos obrabia + zarabia na tym kase. Ew. dla zabawy. Edytowane 24 Listopada 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exon Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Wszystko zależy od ceny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 u mnie na razie przymiarka do X79-UD5. ud7 odpada bo to jest wersja XL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja poczekam jak stanieja, albo usiade na ivy.Na peweno nie kupie teraz i na pewno nie 3960X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 jak na razie zakup uważam za bezsensowny, drogie cholernie grzejące się procki, wydajność w grach taka sobie, overclocking też bez szału, trzeba czekać na ivy będą lepsze mobo i temperatury znośne, będzie też wiadomo jakie płyty sie nie psuja co dobre do oc, i wyjda wszelkie knyfy podobnie jak z sandy bridge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...