Galago De Codi Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Mam SB który (standardowo :) ) się grzeje... Nie ma na MoBo dziór na zapinki,.,, a jest ona na gwarze wiec nie chcę jej kleic. Kupiłem taki radiator z wentylem na chipsety co jest na tasmie samoprzylepnej. Wentyl zdiąłem bo bz przesady tak się znowu nie grzeje... Ale ten chipset jest lekko wklęsły i sdrodek nie dotykla nawet do radiatora. to wepchnałem tam pastę termoprzewodzacą na tyle by jeszcze po bokach się przylepiło do krawędzi. To zda zadanie, czy może jeszcze bardziej smażę chip ???!!!!! Taka ok 0,5 mm warstwa pasty zdaje jeszcze swoje zadanie czy zaczyna być izolatorem lub coś w tym rodzaju???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 doluz ten wiatraczek to poprawisz chlodzenie bez wentyla to moze byc roznie przy takim kombinowaniu z ta pasta (bo ten radiatorek pewnie malutki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ALe czy to założenie na taka dużą warstwę pasty jest prawidłowe???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ALe czy to założenie na taka dużą warstwę pasty jest prawidłowe???? To co zrobiles wydaje sie byc jedynym sensownym wyjsciem. Powinno to schlodzic chip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 wlasnie zalozenie wiatraka spowoduje roznice temp miedzy raditorem a SB ,co z kolei spowoduje jakis konktetny przeplyw ciepla na samym radiatorze przy takiej warstwie pasty nie bedzie rozowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 a co mieł chłopak zrobić ? szlifować ? coś nVidia nieżle wklęsłe cip-sety ( :D ) robi. stary i740 jest równiutki ale może tereaz taka moda ? zrobiłeś chłopie najlepei jak można było. pasta przewodzi ciepło więc będzie dobrze. na pewno lepiej niż bez radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...