Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Witam, dzisiaj bądz jutro mam zamiar zamówić komputer i chciałbym się zapytać co myślicie o wybranym przeze mnie zestawie. Budżet mógłbym nieco podnieść, gdyby była duża różnica w wydajności. Pytanie też czy wybrałem dobrą obudowę pod to oraz jaki mógłbym do tego dać dysk tak 500gb w dobrej cenie. Procesor AMD PHENOM II X4 955 QuadCore 3.2GHz Black Edition (HDZ955FBGMBOX) BOX Płyta główna Gigabyte GA-870A-USB3 REV 3.1 Pamięć Good Ram DDR3 2 GB/1600MHz PC3-12800 CL.9 (2x) Karta graficzna Sapphire Radeon HD 6870 Flex 1GB 11179-02-40G Zasilacz OCZ OCZ-ZS550W-EU SilentiumPC Fortis HE1225 (LGA 775/ 1156/ 1366 oraz AMD 754/939/940 /AM2 /AM2+ /AM3 ) Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD BT-410 MONITOR: MONITOR SAMSUNG T24A550 24" TUNER TV FULL HD Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam. Edytowane 15 Listopada 2011 przez Kuagashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Lepszy będzie i3 2100+ Asrock h61i cafe do tego pamięci 1333 i xfx core 550w. Pamięci najlepiej 4gb w jednej kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Lepszy będzie i3 2100+ Asrock h61i cafe do tego pamięci 1333 i xfx core 550w. Pamięci najlepiej 4gb w jednej kości. Dzięki wielkie za pomoc. A czy ta karta nadaje się do tego procesora? Nie powinna byc geforce? Nie wiem nie znam się na tym kompletnie,ale tak mi się wydaję. Co myślisz o obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Lepszy będzie radeon, procek da sobie radę a obudowa to rzecz gustu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 A jeszcze mam pytanie czy można ten procesor jakoś podkręcić ,żeby ta karta dawała jak najlepszy rezultat bez uszkodzenia sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Jeśli chcesz podkręcać to wybierz i5 2500k+ asrock p67 pro3 jednak koszt jest dużo wyższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Jeśli chcesz podkręcać to wybierz i5 2500k+ asrock p67 pro3 jednak koszt jest dużo wyższy. Mógłbym dać ten procesor i tą płytę gdybym zrezygnował z tego monitora na trochę tańszy tylko LCD nie LED. Wtedy by mi wyszlo podobnie w kasie. Chodzi tylko o to ,że nie mowie że chce podkrecac tylko chciałbym żeby był to jak najlepszy zestaw w tej cenie i żeby maksymalnie wycisnąć karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Lepiej 960T BE niż 955 BE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Lepiej 960T BE niż 955 BE Dziękóweczka za radę a taką samą płyte do tego dać jak mam u siebie w opisie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Tak, obsługuje go http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3786 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Mógłbym dać ten procesor i tą płytę gdybym zrezygnował z tego monitora na trochę tańszy tylko LCD nie LED. Wtedy by mi wyszlo podobnie w kasie. Chodzi tylko o to ,że nie mowie że chce podkrecac tylko chciałbym żeby był to jak najlepszy zestaw w tej cenie i żeby maksymalnie wycisnąć karte. Nie, nie oszczedzaj na monitorze - to zakup na jakies 5-6 lat (czesto i dluzej). Karte grafiki czy nawet procesor pewnie zmienisz w tym czasie 2 albo 3 razy, nawet gdybys kupil i7. Samsung ktorego wybrales to bardzo fajny produkt z matowa matryca, kompletem wejsc/wyjsc i dobrymi katami chociaz dane techniczne tego nie odzwierciedlaja, to produkt naprawde zyskuje jesli widzisz go na zywo. . Radeon 6870 slabo sie podkreca, ogolnie wzrost wydajnosci w wiekszosci konstrukcji (zalezy od ukladu chlodzenia) jest malo zauwazalny natomiast glosnosc i temperatura rosna bardzo wyraznie. Twojego flexa tez to bedzie dotyczylo, chociaz w mniejszym stopniu. Jesli chcesz phenoma to fajna plyta jest asrock 870icafe r2.0, zakup phenoma II ma sens tylko wtedy jesli bedziesz podkrecal procesor - byly ostatnio o tym dyskusje na forum. Jesli zdecydujesz sie na i3 to bierz szybszego 2120, bo procesor upraszczajac troche wcale sie nie nadaje do podkrecania. Oszczedzanie na peryferiach jak glosniki czy monitor jest bledem moim zdaniem. Wybrales dosc ciche chlodzenie i stosunkowo glosny zasilacz, jak nie chcesz slyszec szumu to go zmien, jesli nie dbasz o to - mozesz zaoszczedzic na chlodzeniu cpu. Jesli chodzi o dysk to... coz, jaki kolwiek tani na przeczekanie. Edytowane 15 Listopada 2011 przez login206 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Kurcze szkoda ,że się tak później odezwałeś ,bo już zamówiłem go:( Wybrałem jednego tego AMD tylko tą nowszą wersje 965 BE reszta bez zmian. Mam nadzieję ,że mimo wszystko będzie to jakoś fajnie chodziło. A apropo tego zasilacza to bardzo będzie głośno chodził? Może ew. by mi się udało jeszcze go zmienić :( Zakup zrobiłem w morele.net Nie, nie oszczedzaj na monitorze - to zakup na jakies 5-6 lat (czesto i dluzej). Karte grafiki czy nawet procesor pewnie zmienisz w tym czasie 2 albo 3 razy, nawet gdybys kupil i7. Samsung ktorego wybrales to bardzo fajny produkt z matowa matryca, kompletem wejsc/wyjsc i dobrymi katami chociaz dane techniczne tego nie odzwierciedlaja, to produkt naprawde zyskuje jesli widzisz go na zywo. . Radeon 6870 slabo sie podkreca, ogolnie wzrost wydajnosci w wiekszosci konstrukcji (zalezy od ukladu chlodzenia) jest malo zauwazalny natomiast glosnosc i temperatura rosna bardzo wyraznie. Twojego flexa tez to bedzie dotyczylo, chociaz w mniejszym stopniu. Jesli chcesz phenoma to fajna plyta jest asrock 870icafe r2.0, zakup phenoma II ma sens tylko wtedy jesli bedziesz podkrecal procesor - byly ostatnio o tym dyskusje na forum. Jesli zdecydujesz sie na i3 to bierz szybszego 2120, bo procesor upraszczajac troche wcale sie nie nadaje do podkrecania. Oszczedzanie na peryferiach jak glosniki czy monitor jest bledem moim zdaniem. Wybrales dosc ciche chlodzenie i stosunkowo glosny zasilacz, jak nie chcesz slyszec szumu to go zmien, jesli nie dbasz o to - mozesz zaoszczedzic na chlodzeniu cpu. Jesli chodzi o dysk to... coz, jaki kolwiek tani na przeczekanie. Powiem Ci że w sumie to jestem w lekkim szoku bo nie zamówiłem właśnie zasilacza a już mam 3600 :( Co w takim bądz razie moge do tego dać dobrego w niezbyt dużej cenie? 1 Karta graficzna Sapphire Radeon HD 6870 Flex 1GB 11179-02-40G 1 792,00 792,00 NOWY 2 SilentiumPC Fortis HE1225 (LGA 775/ 1156/ 1366 oraz AMD 754/939/940 /AM2 /AM2+ /AM3 ) 1 119,00 119,00 NOWY 3 Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD BT-410 1 152,00 152,00 NOWY 4 Monitor LED Samsung ED 24" T24A550 CZARNY ASAP LT24A550EW 1 1121,00 1121,00 NOWY 5 Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 250GB, SATA/600, 7200RPM, 16MB (WD2500AAKX) 1 325,00 325,00 NOWY 6 Pamięć Good Ram DDR3 2 GB/1600MHz PC3-12800 CL.9 2 55,00 110,00 NOWY 7 Procesor AMD Phenom II X4 Quad Core 965 Black Edition 3.4GHz (HDZ965FBGMBOX) BOX 2000 1 526,00 526,00 NOWY 8 Płyta główna Gigabyte GA-870A-USB3 REV 3.1 1 339,00 339,00 NOWY 9 Montaż komponentów ( do trzech elementów ) 1 49,00 49,00 NOWY 10 Odbiór osobisty (Mogilska 120a) - PŁATNE Z GÓRY NA KONTO 1 0,00 0,00 Aha bym zapomniał dzięki za wszelkie rady i zainteresowanie :) Edytowane 15 Listopada 2011 przez Kuagashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) LOL, morele sobie liczą za złożenie kupionego u nich sprzętu? Chamstwo. Swoją drogą, potrzebny Ci na pewno tuner TV w monitorze? Nie lepiej postawić na JAKOŚĆ obrazu zamiast na gadżety i wybrać np. Della U2412 na matrycy IPS? Pamięć lepiej weź jedną kość 4gb zamiast dwóch dwójek - taniej wyjdzie, a łatwiej i bardziej bezproblemowo w przyszłości dorzucić drugą taką samą. Dysku by Ci się nie udało zachować z jakiegoś starszego kompa? Bo 325zł za 250 to śmiech na sali... Gdyby to był jeszcze jakiś super szybki dysk... Na karcie możesz oszczędzić parę groszy biorąc zwykłego Sapphire 6870 - po co flex. Jakbyś początkowo został przy chłodzeniu boxowym, to z powyższych zmian udało by się akurat dociągnąć do i5-2500k i np. Asrocka P67 Pro3. Edytowane 15 Listopada 2011 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 LOL, morele sobie liczą za złożenie kupionego u nich sprzętu? Chamstwo. Swoją drogą, potrzebny Ci na pewno tuner TV w monitorze? Nie lepiej postawić na JAKOŚĆ obrazu zamiast na gadżety i wybrać np. Della U2412 na matrycy IPS? Pamięć lepiej weź jedną kość 4gb zamiast dwóch dwójek - taniej wyjdzie, a łatwiej i bardziej bezproblemowo w przyszłości dorzucić drugą taką samą. Dysku by Ci się nie udało zachować z jakiegoś starszego kompa? Bo 325zł za 250 to śmiech na sali... Gdyby to był jeszcze jakiś super szybki dysk... Na karcie możesz oszczędzić parę groszy biorąc zwykłego Sapphire 6870 - po co flex. Jakbyś początkowo został przy chłodzeniu boxowym, to z powyższych zmian udało by się akurat dociągnąć do i5-2500k i np. Asrocka P67 Pro3. No widzisz szkoda ,że się napaliłem na to tak bardzo i odrazu zamowiłem ,bo widzę że można by to zmienić trochę. Chciałem anulować zamowienie ale wyskakuje mi "Modyfikacja lub anulowanie złożonego zamówienia W celu modyfikacji lub anulowania zamówienia należy skontaktować się z działem handlowym. Zamówienia wysłane nie mogą być już modyfikowane ani anulowane." W takim bądz razie jest już po wszystkim:( Jaki ten zasilacz bym mógł dorzucić? Monitor z tunerem musi być ponieważ płacę już od dawna za cyfrę i chcę wreszcie z niej skorzystać a na telewizor jakiś pdobry mnie narazie nie stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) 1. Tytuł tematu do poprawki. 2. W celu modyfikacji lub anulowania zamówienia należy skontaktować się z działem handlowym. Zamówienia wysłane nie mogą być już modyfikowane ani anulowane." W takim bądz razie jest już po wszystkim W celu modyfikacji lub anulowania zamówienia należy skontaktować się z działem handlowym 3. Lepiej 960T BE niż 955 BEDziękóweczka za radę a taką samą płyte do tego dać jak mam u siebie w opisie? Po co więc brałeś 965BE? 4. 9 Montaż komponentów ( do trzech elementów ) 1 49,00 49,00 NOWYnie 49 a 65zł. http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770 Edit: 5 po co Ci do cyfry telewizor? Przecież wystarczy monitor z div + hdmi lub 2x hdmi. Edytowane 15 Listopada 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Na karcie możesz oszczędzić parę groszy biorąc zwykłego Sapphire 6870 - po co flex. Jak to po co? Ta karta ma lepszy uklad chlodzenia z komora parowa. Jest troche chlodniejsza i cichsza, a pamieci mozna ustawic w ciemno na 1250 mhz nawet nie testujac, choc uczciwie wypada przyznac, ze akurat oc pamieci daje niewiele. Odnosnie monitora - obraz jest naprawde w porzadku i o niebo lepszy niz wynikaloby to ze specyfikacji. A wlasnie z gadzetow/zabawek najbardziej sie cieszymy. Phenom II z tym chlodzeniem na chwile obecna jest wystarczajacy do komfortowego grania we wszystko pomijajac kilka przypadkow gier ciagle jeszcze w codziennym uzytkowaniu (w tym w grach) nie odczuwa sie roznicy pomiedzy pii a i5. Platforma am3+ wydaje sie nie rozwojowa - no chyba, ze amd zacznie produkowac jeszcze kiedys PRAWDZIWE procesory. Z drugiej jednak strony zamiast odmawiac sobie "fajnych" zabawek w postaci dobrego chlodzenia i tunera tv, mozna sie zastanowic nad tania plyta na h61 a do tego i5 2400. Pomylka, ten Sapphire to jednak nie vapor-x, a jedynie wyglada tak samo. Wersje Vapor-x warto kupic - tego nie koniecznie, niereferyncyjne chlodzenie jest podobne jak w vapor-x/toxic ale rozni sie wlasnie brakiem komory parowej. Polecam wersje vapor-x, mam karte z tym chlodzeniem i bardzo sobie chwale tak kulture pracy jak i mozliwosci podkrecania hd 5850 kreci sie w okolice 935 mhz bez podnoszenia napiecia, a do 850 mhz jest wzglednie cicha jak na karte z tej serii nawet w furmarku. Edytowane 15 Listopada 2011 przez login206 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) 1. Tytuł tematu do poprawki. Przepraszam ,ale nie widziałem w miniregulaminie ani nieczego innego jak skonstruować temat, wciąż nie wiem:(. 2. W celu modyfikacji lub anulowania zamówienia należy skontaktować się z działem handlowym No tak ale jest dopiska ,że w przypadku ,gdy zamówiliśmy to już nie możemy ,a ja już zamówiłem:( 3. Po co więc brałeś 965BE? Popatrzyłem na testy i wypada troszke lepiej więc zdecydowałem się na niego(200mhz wiecej) 4. nie 49 a 65zł. http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770 Co do tego to juz masakra nie zauważyłem no ale trudno najwyżej resztę sam spróboję zamontować. Edit: 5 po co Ci do cyfry telewizor? Przecież wystarczy monitor z div + hdmi lub 2x hdmi. Nie wiedziałem ,że tak można myślałem ,że musi być koniecznie z tunerem,a jak pytałem w dziale monitory to nikt mi o takim czymś nie wspomniał Dziękuje i pozdrawiam Jakoś mi się to wpisało w ten dymek. Jak to po co? Ta karta ma lepszy uklad chlodzenia z komora parowa. Jest troche chlodniejsza i cichsza, a pamieci mozna ustawic w ciemno na 1250 mhz nawet nie testujac, choc uczciwie wypada przyznac, ze akurat oc pamieci daje niewiele. Odnosnie monitora - obraz jest naprawde w porzadku i o niebo lepszy niz wynikaloby to ze specyfikacji. A wlasnie z gadzetow/zabawek najbardziej sie cieszymy. Phenom II z tym chlodzeniem na chwile obecna jest wystarczajacy do komfortowego grania we wszystko pomijajac kilka przypadkow gier ciagle jeszcze w codziennym uzytkowaniu (w tym w grach) nie odczuwa sie roznicy pomiedzy pii a i5. Platforma am3+ wydaje sie nie rozwojowa - no chyba, ze amd zacznie produkowac jeszcze kiedys PRAWDZIWE procesory. Z drugiej jednak strony zamiast odmawiac sobie "fajnych" zabawek w postaci dobrego chlodzenia i tunera tv, mozna sie zastanowic nad tania plyta na h61 a do tego i5 2400. Pomylka, ten Sapphire to jednak nie vapor-x, a jedynie wyglada tak samo. Wersje Vapor-x warto kupic - tego nie koniecznie, niereferyncyjne chlodzenie jest podobne jak w vapor-x/toxic ale rozni sie wlasnie brakiem komory parowej. Polecam wersje vapor-x, mam karte z tym chlodzeniem i bardzo sobie chwale tak kulture pracy jak i mozliwosci podkrecania hd 5850 kreci sie w okolice 935 mhz bez podnoszenia napiecia, a do 850 mhz jest wzglednie cicha jak na karte z tej serii nawet w furmarku. Powiem ,że już teraz jestem totalnie zmieszany. Myślałem ,że to w miarę dobry wybór. Skoro i tak już nic nie zrobię to moglibyście mi polecić jakiś dobry zasilacz do tego w miarę cichy? Dzieki i pozdrawiam Edytowane 15 Listopada 2011 przez Kuagashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 CZY TY JESTEŚ GŁUPI? Sam napisałeś: W celu modyfikacji lub anulowania zamówienia należy skontaktować się z działem handlowym Ja wkleiłem to ponownie i pogrubiłem W celu modyfikacji lub anulowania zamówienia należy skontaktować się z działem handlowym No nie graj tępaka. Przecież wystarczy rano wziąć telefon do ręki, zadzwonić i zmienić zamówienie. Można też wysłać meila do handlowca. Tytuł tematu zmienisz korzystając z pełnej edycji pierwszego postu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Jakoś mi się to wpisało w ten dymek. Powiem ,że już teraz jestem totalnie zmieszany. Myślałem ,że to w miarę dobry wybór. Skoro i tak już nic nie zrobię to moglibyście mi polecić jakiś dobry zasilacz do tego w miarę cichy? Dzieki i pozdrawiam Seasonic seria X, ale w morele maja drogo. Z morele? Tacens VALEO III 600W, dlaczego ten? bo ma tryb polpasywny czyli podczas przegladania netu albo ogladania filmow powinien byc zupelnie bezglosny albo ewentualnie uruchamiac wentylator na minimalnych obrotach co jakis czas, sam wentylator nawet jak ruszy jest cichy. No chyba, ze zmienisz mnoznik procesora i wylaczysz tym samym cool and quite, wtedy pobor mocy moze wzrosnac na tyle, ze wentylator bedzie sie uruchamial co chwila. Dlaczego az 600W? Bo ten zasilacz ma jedynie 432W na linii 12W wiec te 600W mozna nazwac pustymi. Jak chcesz cos taniej to BeQuite L7 530W, nie ma co prawda trybu polpasywnego, ale jest dosc cichy i calkiem nie drogi. 965BE od amd nie jest zlym wyborem. Ma wyzszy mnoznik od 955 a kosztuje kilkanascie zl wiecej, podkrecisz go latwo przez niewielkie podbicie HTT freq, nie ruszajac mnoznika. 960T BE po unlocku dziala jako unknown amd proccesor czyli, albo akceptujesz jego pradozernosc, albo recznie edytujesz profile w k10stat. Co wiecej przy pelnym obciazeniu 6 rdzeni zawsze bedzie cieplejsze i bardziej pradozerne, a zysk w wydajnosci w grach jest minimalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 965BE od amd nie jest zlym wyborem. Moim zdaniem jest bardzo złym wyborem w tym przypadku za cpu + mobo + cooler wyszło 984zł. Można się spokojnie pokusić o i5 2400 + mobo. Będzie wydajniej, ekonomiczniej, jeśli mobo będzie miało dobrą regulację pwm to będzie cicho w idle, przeglądaniu netu, oglądaniu filmów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 CZY TY JESTEŚ GŁUPI? Sam napisałeś: W celu modyfikacji lub anulowania zamówienia należy skontaktować się z działem handlowym Ja wkleiłem to ponownie i pogrubiłem W celu modyfikacji lub anulowania zamówienia należy skontaktować się z działem handlowym No nie graj tępaka. Przecież wystarczy rano wziąć telefon do ręki, zadzwonić i zmienić zamówienie. Można też wysłać meila do handlowca. Tytuł tematu zmienisz korzystając z pełnej edycji pierwszego postu. Mimo pozorów nie nie jestem w każdym bądź razie powiedz mi co znaczy następne zdanie? W celu modyfikacji lub anulowania zamówienia należy skontaktować się z działem handlowym. Zamówienia wysłane nie mogą być już modyfikowane ani anulowane.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Znaczy to, że nie możesz przez system zmodyfikować zamówienia ani go anulować. Przecież sklepowi zależy na sprzedaży i zadowoleni klienta. Jeśli byłoby "klamka zapadła" to musieliby Cię zmusić chyba do odbioru sprzętu i zapłaty a i tak nic to nie da, możesz w 10dni odstąpić od umowy zawartej na odległość. Zwrot "Zamówienia wysłane" może też oznaczać zamówienie zrealizowane i wysłany towar. Takie zamówienie raczej nie może być zmienione czy anulowane jak towar jest w drodze. Edytowane 15 Listopada 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Seasonic seria X, ale w morele maja drogo. Z morele? Tacens VALEO III 600W, dlaczego ten? bo ma tryb polpasywny czyli podczas przegladania netu albo ogladania filmow powinien byc zupelnie bezglosny albo ewentualnie uruchamiac wentylator na minimalnych obrotach co jakis czas, sam wentylator nawet jak ruszy jest cichy. No chyba, ze zmienisz mnoznik procesora i wylaczysz tym samym cool and quite, wtedy pobor mocy moze wzrosnac na tyle, ze wentylator bedzie sie uruchamial co chwila. Dlaczego az 600W? Bo ten zasilacz ma jedynie 432W na linii 12W wiec te 600W mozna nazwac pustymi. Jak chcesz cos taniej to BeQuite L7 530W, nie ma co prawda trybu polpasywnego, ale jest dosc cichy i calkiem nie drogi. 965BE od amd nie jest zlym wyborem. Ma wyzszy mnoznik od 955 a kosztuje kilkanascie zl wiecej, podkrecisz go latwo przez niewielkie podbicie HTT freq, nie ruszajac mnoznika. 960T BE po unlocku dziala jako unknown amd proccesor czyli, albo akceptujesz jego pradozernosc, albo recznie edytujesz profile w k10stat. Co wiecej przy pelnym obciazeniu 6 rdzeni zawsze bedzie cieplejsze i bardziej pradozerne, a zysk w wydajnosci w grach jest minimalny. W takim bądz razię wezmę ten droższy Tacens VALEO III 600W nie ma strasznie dużej różnicy ,a widzę że lepszy. Dzięki wielkie za pomoc :) No to chyba ,że tak w takim bądz razie dzięki za wytłumaczenie. Nie mam pojęcia o czym piszesz Klaus z tym mobo oraz cpu. W każdym bądz razie skoro mogę jednak zmienić to zamówienie chciałbym zapytać jakie części ostatecznie zamowić to co było tylko z tym zasilaczem Tacens VALEO III 600W czy tak jak Klaus mówi wziąć tego i5 2400? Wielkie dzięki Panowie. Znaczy to, że nie możesz przez system zmodyfikować zamówienia ani go anulować. Przecież sklepowi zależy na sprzedaży i zadowoleni klienta. Jeśli byłoby "klamka zapadła" to musieliby Cię zmusić chyba do odbioru sprzętu i zapłaty a i tak nic to nie da, możesz w 10dni odstąpić od umowy zawartej na odległość. Zwrot "Zamówienia wysłane" może też oznaczać zamówienie zrealizowane i wysłany towar. Takie zamówienie raczej nie może być zmienione czy anulowane jak towar jest w drodze. Nie towar widnieje jako Nowy następnie ma być zatwierdzony ,także napewno jeszcze nic nie zdziałali. W takim bądz razię wezmę ten droższy Tacens VALEO III 600W nie ma strasznie dużej różnicy ,a widzę że lepszy. Dzięki wielkie za pomoc :) No to chyba ,że tak w takim bądz razie dzięki za wytłumaczenie. Nie mam pojęcia o czym piszesz Klaus z tym mobo oraz cpu. W każdym bądz razie skoro mogę jednak zmienić to zamówienie chciałbym zapytać jakie części ostatecznie zamowić to co było tylko z tym zasilaczem Tacens VALEO III 600W czy tak jak Klaus mówi wziąć tego i5 2400? Wielkie dzięki Panowie. Nie towar widnieje jako Nowy następnie ma być zatwierdzony ,także napewno jeszcze nic nie zdziałali. Ok już wiem co to mobo w takim bądz razie jaką kartę pod i5 2400 dać jak coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=363 Chodzi o to, że możesz sobie pozwolić na wydajniejszy i mniej energochłonny zestaw za zbliżone pieniądze. Do phenoma musisz dokupić chłodzenie a na i5 2400 da się pracować na boxowym chłodzeniu. Za ok 200-300zł możesz kupić płytę na chipie H61 lub H67 - nie umożliwia podkręcania. Za ok 350zł można już dostać mobo na P67 które umożliwi oc procesora o 500MHz. Jakie wyjścia ma ten Twój tuner z cyfry? Ma hdmi? jak ma to nie potrzebujesz monitora z tunerem tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=363 Chodzi o to, że możesz sobie pozwolić na wydajniejszy i mniej energochłonny zestaw za zbliżone pieniądze. Do phenoma musisz dokupić chłodzenie a na i5 2400 da się pracować na boxowym chłodzeniu. Za ok 200-300zł możesz kupić płytę na chipie H61 lub H67 - nie umożliwia podkręcania. Za ok 350zł można już dostać mobo na P67 które umożliwi oc procesora o 500MHz. Jakie wyjścia ma ten Twój tuner z cyfry? Ma hdmi? jak ma to nie potrzebujesz monitora z tunerem tv. Tak ma wyjście hdmi ten dekoder. A czy nie będzie trzeba wtedy włączać komputera żeby oglądać? Co z dzwiękiem? Płytę mógłbym wziąć tą ASRock P67 PRO3 B3 Monitor wtedy taki Monitor LED LG E2370V-BF ? Sorry ,że tak truje ,ale skoro można to jeszcze jakoś naprawić to z chęcią bym tak zrobił. Edytowane 15 Listopada 2011 przez Kuagashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Tak ma wyjście hdmi ten dekoder. A czy nie będzie trzeba wtedy włączać komputera żeby oglądać? Co z dzwiękiem? Płytę mógłbym wziąć tą ASRock P67 PRO3 B3 Monitor wtedy taki Monitor LED LG E2370V-BF ? Sorry ,że tak truje ,ale skoro można to jeszcze jakoś naprawić to z chęcią bym tak zrobił. No coz, jak chcesz miec obraz i dzwiek to albo glosniki podlaczasz bezposrednio do dekodera cyfry+ (nie mam pojecia jakie on ma wyjscia, czy ma audio chinch?) a obraz wysylasz kablem hdmi do monitora, o ile sie da oczywiswcie zmusic ten wyrafinowany technologicznie sprzet cyfry do wysylania dzwieku przez chinch a obrazu przez hdmi (hdmi przesyla rowniez dzwiek) albo najprosciej i najskuteczniej szukasz monitora z najpodlejszymi glosnikami i wyjsciem audio do podlaczenia zewnetrznych glosnikow a na monitor przesylasz obraz i dzwiek z dekodera kablem hdmi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 (edytowane) http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=363 Chodzi o to, że możesz sobie pozwolić na wydajniejszy i mniej energochłonny zestaw za zbliżone pieniądze. Do phenoma musisz dokupić chłodzenie a na i5 2400 da się pracować na boxowym chłodzeniu. Za ok 200-300zł możesz kupić płytę na chipie H61 lub H67 - nie umożliwia podkręcania. Za ok 350zł można już dostać mobo na P67 które umożliwi oc procesora o 500MHz. Jakie wyjścia ma ten Twój tuner z cyfry? Ma hdmi? jak ma to nie potrzebujesz monitora z tunerem tv. Co myślisz o takim zestawie http://www.morele.net/inventory/info/NjxkmU/? Ten monitor wybrałem ze względu na dwa wejścia hdmi ,bo chyba tak się teraz podącza kompa pod budę? Drugie do cyfry. No coz, jak chcesz miec obraz i dzwiek to albo glosniki podlaczasz bezposrednio do dekodera cyfry+ (nie mam pojecia jakie on ma wyjscia, czy ma audio chinch?) a obraz wysylasz kablem hdmi do monitora, o ile sie da oczywiswcie zmusic ten wyrafinowany technologicznie sprzet cyfry do wysylania dzwieku przez chinch a obrazu przez hdmi (hdmi przesyla rowniez dzwiek) albo najprosciej i najskuteczniej szukasz monitora z najpodlejszymi glosnikami i wyjsciem audio do podlaczenia zewnetrznych glosnikow a na monitor przesylasz obraz i dzwiek z dekodera kablem hdmi. Hehe no muszę przyznać ,że ma ten dekoder wyjścia takie kolorowe czerwone i białe L i R także to chyba to. Co myślisz o takim zestawie? http://www.morele.net/inventory/info/NjxkmU/ Komp wychodzi ponad 100zł taniej niż tam ten także z chęcią podeśle Wam pieniążka na 6pack za pomoc ;) Edytowane 16 Listopada 2011 przez Kuagashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Co myślisz o takim zestawie http://www.morele.net/inventory/info/NjxkmU/? Ten monitor wybrałem ze względu na dwa wejścia hdmi ,bo chyba tak się teraz podącza kompa pod budę? Drugie do cyfry. Monitora nie znam zupelnie. DVI i hdmi sa zgodne ze soba z taka roznica,ze DVI przesyla sam obraz natomiast hdmi obraz+dzwiek, sa nawet kable hdmi>dvi, moim zdaniem 2 wejscia hdmi to zaleta, ale nie jest to niezbedne, przydaje sie kiedy podlaczasz glosniki do monitora z tunerem tv (z pilotem) i chcesz uzywac pilota do regulacji glosnosci. Zwroc uwage jakie masz wyjscia na dekoderze cyfry+, zeby miec pewnosc, ze dzwiek jednak wyprowadzisz na zewnetrzne glosniki. Ta karta FLEX nie ma chlodzenia vapor-x jak chcesz takie chlodzenie to zamow ten model http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd6870-1024mb-11179-07-40g-382315/ ale moim zdaniem karta z tym chlodzeniem jest nieoplacalna przynajmniej w morele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Monitora nie znam zupelnie. DVI i hdmi sa zgodne ze soba z taka roznica,ze DVI przesyla sam obraz natomiast hdmi obraz+dzwiek, sa nawet kable hdmi>dvi, moim zdaniem 2 wejscia hdmi to zaleta, ale nie jest to niezbedne, przydaje sie kiedy podlaczasz glosniki do monitora z tunerem tv (z pilotem) i chcesz uzywac pilota do regulacji glosnosci. Zwroc uwage jakie masz wyjscia na dekoderze cyfry+, zeby miec pewnosc, ze dzwiek jednak wyprowadzisz na zewnetrzne glosniki. Ta karta FLEX nie ma chlodzenia vapor-x jak chcesz takie chlodzenie to zamow ten model http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd6870-1024mb-11179-07-40g-382315/ ale moim zdaniem karta z tym chlodzeniem jest nieoplacalna przynajmniej w morele. Zmieniłem tą kartę na tą co powiedziałeś oraz monitor i wygląda to teraz tak http://www.morele.net/inventory/info/7HSqVK/ Co do dzwięku to sproboje jutro to podpiąć pod głosniki jesli będzie dzwięk to kupie wtedy podwójnego jacka i powinno śmigać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Zmieniłem tą kartę na tą co powiedziałeś oraz monitor i wygląda to teraz tak http://www.morele.net/inventory/info/7HSqVK/ karta bardzo bardzo fajna i powinna sie podkrecic ale dosc nieoplacalna, bo do lepszego i dosc cichego chlodzenia doplacasz jakies 150 zl. Twoje pieniadze - Twoj wybor. http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-gf-gtx-560ti-1024mb-ne5x56tt1102f-424974/ Jesli budzet nie jest napiety - to ta powyzej bylaby lepsza, bo wyraznie szybsza w podobnej cenie i ma chlodzenie co najmniej tak samo dobre. Jesli chcesz podkrecac procesor o wiecej niz 400 mhz to musisz kupic 2500k, jesli nie koniecznie to bierz 2400 - ma i tak bardzo dobra wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...