fobia Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 (edytowane) Procesor: Intel® Core™ i3-2100 Sandy Bridge Processor (3M Cache, 2 x 3.10 GHz) Płyta główna: ASUS P8H61-M LX2 RAM: 4GB RAM DDR3 1333MHz GoodRam Karta graficzna: RADEON VTX3D HD6790 1024MB DDR5 256b DVI+HDMI Zasilacz: CHIEFTEC APS-550S - 550W Czy wszystkie podzespoły są w miarę dobre? Czy zasilacz to wszystko udźwignie? Z góry dziękuje za odpowiedź. Edytowane 22 Listopada 2011 przez fobia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 (edytowane) Kolejny temat z durnym tytułem, w dodatku nie regulaminowym. Zrób coś z tym. Post uzupełnij o to, czego wymaga regulamin działu. Edytowane 22 Listopada 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobia Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Co nie jest zgodne z regulaminem? Przedstawione zostały podzespoły, co do których nie mam 100% pewności. Proszę jedynie o opinie na temat tego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 (edytowane) Napisz w jakim sklepie kupujesz, to bedzie znacznie latwiej dobrac ewentualne alternatywy. Bo np. radeon 6790 w cenie 460-470 zl jest swietnym wyborem, ale w nie ktorych sklepach jest prawie tak samo drogi jak 6850. Podobnie sprawa wyglada z procesorem, w morelach doplata do i3 2120 to 20 zl i z dnia na dzien spada, ale na agito to juz 50 zl. Zasilacz jest wystarczajacy i to z zapasem. Edytowane 22 Listopada 2011 przez login206 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Jak chcesz wiedzieć co jest niezgodne to się z owymi regulaminami zapoznaj. Pierwszym postem kwalifikowałeś się na 20% ostrzeżenia. Obecnie po poprawieniu tytułu należy Ci się 10%. To w Twoim interesie jest zapoznać się z regulaminem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobia Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Wszystkie flaki kupuje osobno na allegro i za to wszystko wyszło mi 1400zł. Najbardziej martwiła mnie kwestia zasilacza, ale skoro jest on wystarczająco dobry, to nie pozostaje mi nic jak tylko złapanie za portfel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Na zasilaczu możesz oszczędzić biorąc np. Chiefteca GPA-500S8 lub trochę droższego XFX Core 450W / Chiefteca CTB-500S. Wszystkie trzy bez większego problemu wystarczą do i3-2100 i Radeona HD6790. Chieftec APS-550S jest raczej średnio opłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobia Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Mały bump z racji, iż znajomy podrzucił mi za darmo kilka części. Podaje lekko zmienioną wersję do sprawdzenia (jak coś mogę jeszcze dołożyć 200zł): Procesor: Intel® Core™ i3-2100 Sandy Bridge Processor (3M Cache, 2 x 3.10 GHz) Płyta główna: ASUS P8H61-M LX2 RAM: 4GB RAM DDR3 1333MHz GoodRam Karta graficzna: Radeon HD 6850 (wszystko jedno która wersja) Zasilacz: Tracer Highlander 550W Silent Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Karta graficzna: Radeon HD 6850 (wszystko jedno która wersja) Nie wszystko jedno, bo różne model HD6850 mają różne chłodzenia. Czasem lepsze, czasem gorsze. Lepiej więc nie ryzykować i nie trafić przypadkowo na te gorsze. Zasilacz: Tracer Highlander 550W Silent Do wymiany. Dopłać przynajmniej do Chiefteca GPA-500S8. Wszelkiej maści Tracery, Logici czy inne I-Boxy to produkty zasilaczopodobne, w każdj chwili mogą ulec awarii i zabrać ze sobą do krainy wiecznych snów połowę sprzętu. Po raz kolejny lepiej więc nie ryzykować i wziąć coś sprawdzonego, niż potem wydawać drugie tyle na spalone części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...