Agis Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Witam. Niedługo kupuje nowy komputer i chciał bym sie ostatecznie dowiedziec czy czegos nie wymienic czy zostawic tak jak jetst, nie znam sie zbytnio na tym sprzecie wiec pisze tutaj o wasza pomoc. Procesor : Intel Core i5 2400 Płyta główna : AsRock p67 pro3 Pamięc RAM : 1x4gb kingston cl9 1333MHz (podobno 4gb spokojnie wystarcza, mam maly budżet ale ostatecznie moge dokupic 2x4gb) Karta Graficzna : Tu mam najwiekszy problem ale jak na razie jestem zdecydowany na Gigabite HD6850 Dysku wiadomo dlaczego nie kupuje ;p Zasilacz Logic 620W I jeszcze pytanie czy bede mógł pograc w najnowsze gry jak bf3 / mw3 itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Zasilacz Logic 620W ??? po co ci on ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 (edytowane) Procesor : Intel Core i5 2400 Płyta główna : AsRock p67 pro3 (...) mam maly budżet Kup tansza plyte, jesli nie zamierzasz podkrecac procesora np. ASRock H61M/U3S3 248 zl Mozesz kupic minimalnie wolniejszy procesor i5 2320 724 zl wez zasilacz jakiejs pewniejszej firmy np. xfx core 550W ram lepiej 8 gb, grafika jest w porzadku. W BF3 pograsz bezstresowo w full hd pod warunkiem, ze nie zalezy Ci na trybie ultra. mw3 dziala mi poprawnie przy ustawionej koligacji dla 2 rdzeni (pomimo, ze rdzenie phenoma sa duzo wolniejsze od sb) a na pozostalych rdzeniach leci konwersja wideo. Ta gra nie ma wysokich wymagan ani w stosunku do cpu ani grafikii, mysle ze mozna pograc w wysokich detalach nawet na athlonie x2 albo core2duo, ale pewnie jak kazda gre i w tej da sie zabic grywalnosc poprawiaczami jakosci wymuszonymi z poziomu sterownika. Edytowane 23 Listopada 2011 przez login206 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Przy tym budżecie nie ma za bardzo sensu inwestować w 8GB RAM, spokojnie starczy 4GB. Lepiej dołożyć do lepszego procesora / karty graficznej / zasilacza (szczególnie to ostatnie). Przy takim Logicu (nie ważne, czy 300W, 600W czy 1200W) połowa komputera może pójść w każdej chwili z dymem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agis Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 (edytowane) Zastanawiam sie jaka karte graficzna dobrac do mojego zestawu, głownie do gier Procesor: intel core i5 2500k Plyta głowna: ASRock p67 pro3 Ram: Kingston HyperX 2xGrey (8gb) Zalsilacz: OCZ StealthXStream 2 600w Dysk: WD Caviar Blue 500gb 16mb 7200 Prosze o propozycje jakiś kart graficznych DO 700zł !! Edytowane 6 Grudnia 2011 przez Agis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agis Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam. Chciałem ostatnio kupic karte graficzna w sklepie komputerowym. Powiedzialem ze chce kupic gigabite radeon hd 6850 i ze bedzie sluzyc glownie do grania a koles mi zaoferował o 20zł droższa Asus gtx 460 DirectCU 1gb dc2 ddr5 i mowi ze jest o jakies 7-8% wydajniejsza w grach. Prosze o wasza opinie która karta graficzna bedzie naprawde lepsza i dlaczego oraz czym one sie różnią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Karty są porównywalne, z reguły trochę wydajniejszy jest jednak Radeon, szczególnie jeśli jest fabrycznie podkręcony jak ten model Gigabyte. Poza tym HD6850 jest mniej prądożerny i wymaga tylko jednej wtyczki PCI-E (w przypadku GTX 460 są to dwie wtyczki). Reasumując, lepiej wziąć HD6850, szczególnie, że niektóre GTX'y 460 od Asusa mają terkoczący wentylator (starsze rewizje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...