Gość marantz5003 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 (edytowane) Witam, sytuacja wygląda następująco.. Na asus ee pc wg mnie bateria znajdująca się na płycie głównej podtrzymująca ustawienia biosu się uszkodziła ponieważ po kilku minutach wyłączonego komputera resetują się ustawienia biosu w tym godzina i data przez co trzeba ją za każdym razem ustawić żeby móc z korzystać z internetu. Gdzie można dostać taką baterie? są zamienniki? Możliwe że bateria wypadła? Co robić? Model to 1000ha lub 1005 nie jestem pewien. tutaj widac wyjęta baterie czy mogę ją wymienić na inna? w sklepie maja standardowe do płyt głównych po 5zł czy będzie pasować? Edytowane 19 Grudnia 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 ktoś mi pomoże ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUn4seen Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 (edytowane) W czym problem? Sprawdź napięcie, kup odpowiednią, przelutuj kabelek, owiń izolacją i gotowe. Ewentualnie poszukaj gotowca na eBay, ale może być drogi. Większość ma podobne napięcie, więc możesz też dopasować jakąś od Della albo IBM (na Allegro po 3 zł), tyle że pewnie trzeba będzie przelutować wtyczkę. Edytowane 20 Grudnia 2011 przez TheUn4seen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...