Skocz do zawartości
Gość marantz5003

NVIDIA GeForce GTX 600 (Kepler) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak procek 4 rdzeniowy to warto dołożyć do 760, bo wypada troszkę lepiej od 660Ti. Jest mniej więcej pomiędzy 660Ti, a GTX 670.

Warto dołożyć do 670 moim zdaniem jak sie uda upolować za około 1160 nowego, mam  chwilowo 660ti asusa ustawionego na boost 1300/7200 mem i to jest mniej więcej wydajność 760 za 200pln mniej jak się trafi na okazję (bywaja nówki za 819 trzeba kilka razy dziennie tylko sprawdzać strony morele i agito). 670 dobra sztuka po oc jest poza zasięgiem 760, zresztą nic dzisiaj nie jest przyszłosciowe - za rok sytuacja będzie zupełnie inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja 670tka ma zablokowaną maxymalną prędkość wentylatora na wartości 80%, można w jakiś sposób odblokować ją do 100%? W te upały bez OC temp sięga (przy 80%) 76C...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja 670tka ma zablokowaną maxymalną prędkość wentylatora na wartości 80%, można w jakiś sposób odblokować ją do 100%? W te upały bez OC temp sięga (przy 80%) 76C...

http://www.v3dt.com/nvidia/600/ tu zmodyfikujesz bios, bios zgrywasz gpu-z, wrzucasz na tą strone ustawiasz wentyl na 100%, flashujesz kartę nvflashem i masz 100% 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios 770 dla 680.

Takty stock 680gtx , napięcie 1.162v można regulować do 1.21v z poziomu msi afterburner lub evga precision , regulacji temp dla throtlingu. Nie ma regulacji power targetu ani monitoringu . nigdy nie brakuje mocy Dołączona grafika . Napięcie 2d i pierwszy pośredni tryb 0.825v.

Link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe po co ci gpu-z skoro karte rozpoznaje jako 680 , by rozpoznało jako 770gtx musiałbym zmienić jeden rezystor na pcb , a to jest kompletnie bezcelowe.

Mam kolejny bios z całkowicie wyłączonym boostem i 1.212v , ale to raczej nikomu nie przyda się.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe po co ci gpu-z skoro karte rozpoznaje jako 680 , by rozpoznało jako 770gtx musiałbym zmienić jeden rezystor na pcb , a to jest kompletnie bezcelowe.

Mam kolejny bios z całkowicie wyłączonym boostem i 1.212v , ale to raczej nikomu nie przyda się.

czy mógłbyś wystawić "czystego" biosa bez modowanego napięcia i boosta?  zależy mi jedynie na możliwości sterowania temperaturą throtlingu.

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mógłbyś wystawić "czystego" biosa bez modowanego napięcia i boosta?  zależy mi jedynie na możliwości sterowania temperaturą throtlingu.

Czysty bios masz 1.2v z możliwościa regulacji do 1.212v i takty 770gtx , to chcesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie umiem tego wgrać wywala mi taki błąd: 

C:1770 bios mod>Nvflash -4 -5 -6 770mod.rom

NVIDIA Firmware Update Utility (Version 5.118)

Checking for matches between display adapter(s) and image(s)...

Adapter: GK1xx (10DE,1180,1462,2821) H:--:NRM B:01,PCI,D:00,F:00

Overriding PCI subsystem ID mismatch

Adapter: GK1xx (10DE,1180,10DE,0969) H:--:NRM B:02,PCI,D:00,F:00

Overriding PCI subsystem ID mismatch

No matches found.

jakieś sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

side ale o to daje skoro i tak wykrywa jako 680?

Throtling wek , masz regulacje throtlingu(wartość temperatury) do 94stopni oraz regulacje napięcia. Karte można przerobić na 770gtx , ale to nic ci nie da.

@zaodrze nvflash -4 -5 -6 xxx.rom

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie działają te moje karty z tym biosem. 

jak puściłem heaven benchmark to afterburner pokazuje GPU clock 540mhz

odpaliłem skyrima z ENB obraz mruga...

wgrałem właśnie stare biosy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok spróbuje dzięki za info. Dołączona grafika

edit:

lipa panie... :( wgrałem biosa od nich http://www.overclock.net/t/1280007/official-msi-gtx-680-lightning-owners-club 80.04.09.00.F8.rom

obraz się zaczął rozłazić już na poscie...

może masz jakiegoś działającego pod ręką biosa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi