Bloodneo Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Mam problem z dopasowaniem pod swój wzrok monitora LG IPS E2370V, prosiłbym jeśli ktoś jest posiadaczem wyżej wymienionego monitor o podanie swoich wartości ustawień :) Obecnie moje ustawienia to: nvidia janosc 32% Kontrast 47% Gamma 1.00 monitor jasność 23% kontrast 70% Ostrość 5 Ciepła Gamma2 Tru mode wł Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Bloodneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piottrrek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Witaj, ja także kupiłem ten monitor i niestety nie powaliła mnie ta jakość obrazu, którą inni użytkownicy tak polecali. Też męcze się, żeby dobrze ustawić i nic nie wychodzi ;/ Obecnie mam takie ustawienia: g-mode : tryb 1 no delay - włączone super+ resolution - niski czujnik swiatła wyłączony jasność - 60 kontrast: 62 ostrość - 8 temp. kolorów - użytkownik : - czerwony 56 - zielony 54 - niebieski 60 gamma2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Tu macie stronę która pomoże wam w ustawieniu monitora: MVA.PL • Zobacz wątek - Obrazy testowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piottrrek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dzieki zaraz skorzystam, bo teraz to wcale nie mogę na niego patrzyć. Jakiś rozmazany ekran -.- Dobra jednak nie ogarniam wszystkiego z tego linka bede dalej robil na oko ;/ A jak sie wnerwie to zaraz wywale ten monitor w kat i wroce do swojej 17'ki z ktora nigdy problemu nie mialem -.- (L1717S) Wrociłem do ustawien fabrycznych i taki finał. Nie no po prostu znienawidziłem ten monitor .... Jak włączęjakis film full hd na youtube to to jest jakaś kpina. Beznadziejny jest ten obraz, POMOCY ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Wylacz calkowicie Reasolution+ bo to bardziej szkodzi niz pomaga. Ja cisne na ustawieniach fabrycznych z wlaczonym g-mode + kolory sRGB zamiast uzytkownika, jasnosc ~40%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 (edytowane) Ja użyłem programu LCDViewTest i względem kolorów ustawiałem sobie jak mi pasuje. Z ostrością to przesadziłeś + "super+ resolution - niski" to sobie wyobrażam jaki musi być beznadziejny obraz uu. Moje ustawienia. nvidia janosc 32% Kontrast 47% Gamma 1.00 monitor jasność 24% kontrast 65% Ostrość 5 Uzytkownika Czerwony 52 Zielony 59 Niebieski 58 Gamma2 Tru mode wył Reszta standardowo. Do filmów zmieniam jasność na 35 lub 55, do gier używam czasami 55 jak ciemna gra. Też miałem problem z tym monitorem ale w końcu ustawiłem sobie i jestem zadowolony :) Edytowane 24 Grudnia 2011 przez Bloodneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Z ostrością to przesadziłeś + "super+ resolution - niski" to sobie wyobrażam jaki musi być beznadziejny obraz uu. Moje ustawienia To najlepiej w ogole wylaczyc bo tylko znieksztalca obraz. Natomiast ostrosc to ja mam na 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...