Grosz Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum i od razu wyznaję, iż nie jestem zaawansowanym użytkownikiem komputera (ale co gdzie znaleźć czy zainstalować potrafię :)). Przez ostatnie dwa dni mam problem z moim dyskiem twardym. Na początku objawiło mi się to długim (10 min.) ładowaniem gier ze Steam'a oraz poziomów w tychże grach. Z pomocą udałem się do wuja google. Szukałem rozwiązania na forach, lecz najczęściej kiedy miałem coś zrobić, nie miałem w komputerze odpowiedniej zakładki. Zainstalowałem HD Tune 2.55 (odczyt - poniżej). Zauważyłem nieprawdopodobnie niski wynik testu. Na forach znalazłem rozwiązania powiązane z menadżerem urządzeń, lecz nie posiadam w nim odpowiednich zakładek (screen poniżej). I właśnie w tym momencie zwracam się do Was drodzy użytkownicy o pomoc w przyśpieszeniu pracy dysku. OS: Microsoft Windows 7 64-bit Home Premium Karta grafiki: MSI GeForce 9800 GT Procesor: Intel Core i7 920 RAM: 9 GB DDR3 Dysk twardy: Hitachi HDP7250 (500 GB) Screeny: Info: Health: Errortest: Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Grosz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ale zakładkę Health masz ;) ErrorScan (szybki) tez możesz zrobić. Pewnie dysk pada ale to musisz pokazać screeny z obu zakładek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grosz Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Errorscan w HD Tune wychodzi 100% ok i Health Status też ok. Dodałem screeny w głównym poście. Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Grosz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...