Skocz do zawartości
noose

Problem z bootowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Cze...

Z gory zaznaczam, ze nie wiedzialem gdzie to wrzucic (tutaj czy na soft).

Sprawa jest taka. Mam kompa p166 +64mb ram+ 13gb hdd + cdrom.... bootuje mi sie na nim wszystko oprocz czesci linuxow. najbardziej mnie boli to, ze mialem sie przez wakacje pouczyc obslugi SLACKWARE 8.1, ale sie nie bootuje :( (nie bede instalowal u siebie, dlatego zlozylem tego drugiego).

jedyne linuxy ktore sie bootuja to slack <= 7.0 i inne z tego rocznika :(

pomozecie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda, moj blad :)

wrzucam CD z Slackiem 7.0.... chwile pomieli i odpala sie bez problemu (pokazuje sie boot screen (tak to nazwijmy :P))

wrzucam CD z slackiem >7.0.... chwile mieli i reaguje tak jakby nie bylo CD w napedzie :( i koniec :(

btw: na moim kompie sie odpalaja booty bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez odpada..... zrzucam obraz na dyskietke. umnie sie odpala a na tym 166 pokazuje CRC error (to nie jest sprawa floppa, bo swojego tez przelozylem :( )

mozebyc, ze plyta pada :?:

btw: chyba wlasnie mi ten 13gb padl.... :( wiesza sie jak ma odpalic command.com :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Segate ? Medalist? Jak go podłączysz to sprawdź palcami ( bądź czymś innym ;) ) czy jedna z kostek na elektronice się nie grzeje i to kurewsko. Jeśli tak jest to pozostaje wymiana elektroniki z IDENTYCZNEGO modelu, a jeśli nie to sprawdź połączenie piędzy PCB a gniazdem zasilania, oraz (musisz odkręcić płytkę z elektroniką) sprawdź połączenie między elektroniką a silnikiem - tekie 4 pinowe wtyki wystające z obudowy i wchodzące w PCB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozniej go podlacze i sprawdze :P jezeli to kostka to nie moge samej wymienic :?: (w ogole sie da? :P). bo jak nie mozna, to klade na niego, bo go dostalem za free :P jak go zrobie to jest moj, jak nie to na sciane :D

jezeli to to drugie to co mam zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienić pojedynczej kostki raczej sie nie da, a przynajmniej było by to b.trudne, chodziło mi o wymianę całej płytki, a w drógim przypadku poprostu - lutownica w szkitę i cheja załatać przerwę na sciezce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...