Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 Kiedyś mój zasilacz był najcichszym elementem mojego komputera, dziś jest najgłośniejszy. Mam ocz stealthxstream 2 500w. Czy prostymi domowymi sposobami można wymienić wentylator na inny ? Lub wpiąć w niego przejściówkę z 12v na 9v ? Czy pozostaje wymiana na inny zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 Fanswap w zasilaczu to nic nowego, wielu tak robi. możesz bez problemu go wymienić na cichszy. Tylko nie podłączaj go w zasiłce, a wyprowadź wtyczkę na zewnątrz obudowy zasilacza, tak by móc go wpiąć do mobo lub np. do kontrolera obrotów - zyskasz w ten sposób możliwość sterowania nim. Ale nie przesadź z tą "ciszą", jak wentyl będzie pchał zbyt mało powietrza, przegrzejesz zasiłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 A jesteś gotów na utratę gwarancji na zasilacz? (po fan swapie traci się gwarancję) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgubiłem dowód zakupu i pudełko więc już jej nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...