Quake96 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Witam ponownie ;) Mam kolejny problem, a raczej pytanie... Odkąd zakupiłem laptopa ma on jedną wadę, mianowicie na matrycy jest jeden pionowy pasek o szerokości 1 pixela idący przez całą wysokość matrycy... pasek jest różowego koloru. Na białym tle znika, tzn. wcale go nie widać, ale na ciemniejszym tle jest widoczny. Słyszałem, że to znana wada tych laptopów... Czy da się coś z tym zrobić? Aaa i tak przy okazji... Na matrycy pojawił mi się jeden chyba "martwy" pixel... Mianowicie jest to czarna kropka o wymiarach 1px na 1px. Wiem tylko tyle że odwraca ona kolor, tzn. gdy pojawia się czarny kolor, to kropka robi się biała i na odwrót... Czy jest na to sposób?? Serdecznie dziękuję z góry za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Pionowy pasek przez cała matryce świadczy o uszkodzeniu matrycy, kwalifikuje się jedynie do wymiany. Uszkodzenie zwykle występuje przy odklejeniu się górnej tasmy przewodzącej od PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...