Skocz do zawartości
FumFel_20

radek 9500 pro - Juz ok :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

ale jestem wku***.Kupiłem w warszawie radeona 9500 pro i kupa.W sklepie poprosiłem zeby go włączyli i tak zrobili.Działał.U siebie włączam i doopa.Komp sie włącza ale po jakiejś minucie staje nieruchomo.Zwis.Restartowałem bios i nic nie pomogło.Do biosu wchodziłem zeby sprawdzić czy cosjest nie tak ale wszystko jest ok.PO restarcie znowu zwis na wykrywaniu napędów.Zaznaczam ze teraz wsadziłem voodoo3 na agp i działą normalnie.Co jest nie tak??Bo zaraz szlak mnie trfi jak bede musiał zapieprzać do wawy spowrotem :(

POMOCY!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juzwszystko wpożądku :) Poprostu kabel zasilajacy pompka byłzablisko gniazda AGP i karty.Wcześniej jak miałem gf3 było wszystko ok a jak widać teraz nie :? .Jeszcze mam pytanie.Całe życie jechałem praktycznie na NVIDZIE i niewiem zabardzo jak poustawic sterowniki od karty :) .Czy zna moze ktos jakaś strona z tym zwiazaną? :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam sapphirka :)

co chcesz ustawiac w sterach? dawaj wsio na max.. i tak praktycznie kazda giera pociagnie 1600x1200x32 z FSAA i innymi d u p e r e l a m i [wlaczyla sie cenzura - podobno to brzydkie slowo ;-) ] wlaczonymi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co v-sync on????

ja ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m v-sync 0n dopiero w grach w których mam jakies 150-200 klatek - co uniemozliwia fajne granie

A po co nie ? :wink: przy takim sprzęcie to naprawde bez roznicy(chyba ze na korzysc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam sapphirka :) 

co chcesz ustawiac w sterach? dawaj wsio na max.. i tak praktycznie kazda giera pociagnie 1600x1200x32 z FSAA i innymi d u p e r e l a m i [wlaczyla sie cenzura - podobno to brzydkie slowo ;-) ] wlaczonymi  :D

Nie no bez przesady. 1600x1200x32 z FSAA i wszsytko na maxa to cieżko będzie spokojnie grać na R9500Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

ale jestem wku***.Kupiłem w warszawie radeona 9500 pro i kupa.W sklepie poprosiłem zeby go włączyli i tak zrobili.Działał.U siebie włączam i doopa.Komp sie włącza ale po jakiejś minucie staje nieruchomo.Zwis.Restartowałem bios i nic nie pomogło.Do biosu wchodziłem zeby sprawdzić czy cosjest nie tak ale wszystko jest ok.PO restarcie znowu zwis na wykrywaniu napędów.Zaznaczam ze teraz wsadziłem voodoo3 na agp i działą normalnie.Co jest nie tak??Bo zaraz szlak mnie trfi jak bede musiał zapieprzać do wawy spowrotem :( 

POMOCY!!

Witam, jedank zdecydowałeś się na 9500 pro. Ile cię kosztował, jak to nie tajemnica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema :)

za radka dałem 900zł na giełdzie elektronicznej w warszawie.Tanije nie znalazłem.Wogóle prawie kazdy niemiałm tego i gadali że juz wycofujaz produkcji i wcoskali mi radka 9600 pro.Pytam sieosterowniki bo niewiem czy łądować omegi czy nie.BO nawed niewiem czy to cosda.Wybiki zapodam puźniej bo jeszcze windy nie przeinstalowałem :? .I niemam 3dmarka 2003 :( .muszę sćiągać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

900 pln to tak tanio ???

http://www.apollo.net.pl/?menu=store&grp=20

tutaj jest ATI Radeon HIS 9500PRO 128TV 8x - 870.00 pln

takze nie kumam :roll:

Dobra , niewazne , wszystko tanieje ..

Mam takie pytanie jak to jest z dostepnosci tych 9500pro , juz sie faktycznie koncza ? Wiem ze nikt mi nie powie ile zostalo jeszcze egzemplarzy do sprzedania :) ale czy moze czytal ktos o zamierzeniach ATI albo cos podobnego ? Ile mam jeszcze czasu na kupienie bo kumpel ma mi w USA kupic ale dopiero pod koniec wakacji , a co bedzie jak do konca wszystkie znikna z rynku :evil: Trzeba bedzie kupic jakiegos 9600pro :roll: Bo watpie zeby do 150$ staniala wersja 9700 non pro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ceny macie.. a ja myslalem ze przeplacilem ;-)

dla testu zainstalowalem sobie to GTA VC - 1600x1200 FSAA i anizo... narazie sie ani razu nie przyciela.. ahaaa.. widocznosc na max :P

antek 1.7 nie krecony ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

900 pln to tak tanio ???

http://www.apollo.net.pl/?menu=store&grp=20  

tutaj jest  ATI Radeon HIS 9500PRO 128TV 8x - 870.00  pln  

takze nie kumam  :roll:  

Dobra , niewazne , wszystko tanieje .. :wink:

No to zajebiscie tanio ja za swojebo orginal Ati 199$ -100$ kredyt w sklepie BESTBUY (czekalem miesiac na kredyt ale sie i tak oplacalo)to bylo 2 miech temu!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chrisG - Stary nie stresuj rodaków. W naszym pięknym kraju - Polsce już tak zajeb.... jest :cry:

FumFel_20 hehe ale jakoś nie zabłądziłeś. Ja swego czasu często jeździłem do Wawy kupić coś na giełdzie jak się składało ludziom sprzęty bo kiedyś to różnice w cenach były spore teraz to giełda już nie jest tak atrakcyjna.

Na szczęści nigdy nie trafiłem na jakiś walnienty egzemplarz, albo coś ale faktur do domu to z 30% nie przyszło :?

przecież za 869 zł byś tego fica 9500 pro w Siriusie kupił :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś ten czacha sciemnia :)

kupiłem w Sirriusie FICA za 839 zł :) i karta działa bez zastrzeżeń, ale w Q3 już przy 1280x1024 z FSSA i Anizo płynnie grać się nie da, co dopiero mówić o 1600x1200, procek mam XP1800 (nie podkręcony) a w 3DMark2003 przy domyślnych ustawieniach mam ok 3500 punktów, co wydaje mi się wynikiem dobrym jak na 9500PRO, dla mnie szczyt marzen to 1024x768 z FSSAx2 i Anisox2 lecz nie zawsze chodzi to płynnie (na Catalystach 3.2 i 3.4 tak samo) i co wy na to, czekam na opinie, może czegoś nie umiem ustawić bo tez zawsze jechałem na Nvidii albo czacha sciemnia :)

A jeszcze jedno, w gierach 2D (np Blietkrieg) skacze scrolling obrazu i kursor sie przycina, ale da sie grac na Cat. 3.4 jak mialem 3.2 to nie było szansy gry, zacinał się ekran aż miło :(

poradźcie, czekam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach te Radeony tak juz z nimi bywa, jak sie nie wiesza to albo textur nie wyswietlaja lub w ogole gierki nie chodza.

Niema to jak Geforsy, z tym nikt problemow niema.

8O 8O 8O :lol: :lol: :lol: Boshe co takie cośrobi wogole na forum i sie jeszcze wypowiada :?: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach te Radeony tak juz z nimi bywa, jak sie nie wiesza to albo textur nie wyswietlaja lub w ogole gierki nie chodza.

Niema to jak Geforsy, z tym nikt problemow niema.

8O 8O 8O :lol: :lol: :lol: Boshe co takie cośrobi wogole na forum i sie jeszcze wypowiada :?: :twisted:

nierozumiem jednej rzeczy nie wolno powiedziec swojego zdania ??

ja do radkow nic niemam fajna sprawa sam pewnie niedlugo przesiade sie na 9700 lub gffx jeszcze sam niewiem ale prawda jest taka ze na gf niema zadnych klopotow z grami a na radkach wystepuja takie niespodzianki co prawda wystarczy wtedy podmienic stery lub wrzucic łatke do gry i wszystko jest oki ale takie sytuacje sie zdarzaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...