Skocz do zawartości
kowiczek

Co Wy na taką GRAFIKĘ ? ? ?

Rekomendowane odpowiedzi

PIXELVIEW NVIDIA GeForce 4 Ti4200 - z obsługą AGP x 8

64DDR: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13972722

128DDR: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13972562

Pewnie nie warto mi się nawet zastanawiać nad zmianą na tą kartę ale kto wie :?

128DDR i AGP x8 pasowałoby do mojego sprzęciku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak NIE WARTO co prawda karta jest lebsza od R9100 ale nie aż tak bardzo, i jeżeli radek nie sprawia ci problemów to go zostaw a agp 8x i 128mb nic nie daje no może trochę ale to mało znaczące.

P.S. Ati rulezzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak NIE WARTO co prawda karta jest lebsza od R9100 ale nie aż tak bardzo, i jeżeli radek nie sprawia ci problemów to go zostaw a agp 8x i 128mb nic nie daje no może trochę ale to mało znaczące.  

P.S. Ati rulezzzz

No właśnie. Problemy jakie mam z tą kartą to:

1. TOCA - poradziłem sobie zmieniając biosik na r8500

2. Kręcenie. max co z niej wyciągnąłem to 290/261 (może radiatorki na pamiątki coś pomogą)

Reszta bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kowiczek zobacz sobie na frazpc.pl recke tego Prolonka 128MB. Poprostu porazka :!: Niby taki wypasiony radiator dali, ale okazało się że ten oto WIELKICH rozmarów radiator ma dobrąstyczność tylko z GPU 8O Na pamiątkach nie dali ŻADNEJ pasty co w konsekwencji spowodowało jeszcze wieksze grzanie pamiatek. Odradzam stanowczo te karty bo to porazka totalna jest :?

UPDATE:

Tu masz linka do artykułu http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/129-47

Porównaj sobie wykonanie Leadtek vs Prolink.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kowiczek zobacz sobie na frazpc.pl recke tego Prolonka 128MB. Poprostu porazka :!: Niby taki wypasiony radiator dali, ale okazało się że ten oto WIELKICH rozmarów radiator ma dobrąstyczność tylko z GPU 8O Na pamiątkach nie dali ŻADNEJ pasty co w konsekwencji spowodowało jeszcze wieksze grzanie pamiatek. Odradzam stanowczo te karty bo to porazka totalna jest :?

No niby tak ale zobacz ze moja tez sie nie chce zbytnio krecic. Co prawda jest firmowa ale Pixelview tez znowu nie jest aż taką porażką. Dołożę niewiele kaski a bede mial 128DDR, AGPx8 (co nic nie daje) i TVin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby tak ale zobacz ze moja tez sie nie chce zbytnio krecic. Co prawda jest firmowa ale Pixelview tez znowu nie jest aż taką porażką. Dołożę niewiele kaski a bede mial 128DDR, AGPx8 (co nic nie daje) i TVin.

Wykonanie jest beznadziejne i nikt mi nie powie ze tak nie jest :!: Zeby radiator nie dotykał pamieci ? 8O :lol: Porazka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym niebral bo:

1. PixelViev to dla mnie badziewna firma :)

2. Lepiej troszke dolozyc i kupic Radeona 9500 PR

3. AGP 8 i 128 MB to pic na drazku...

4. Cos tu smierdzi :)

Hehe troszke to troche za mało pwoedziane. 850 to jest min za nowego r9500pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy chcecie od tych kart??

za tą cene...

i jeszcze wszystkie usterki sie das naprawic

od co poprawic chłodzenie ... zdiąc ten plastik zeby nie gwizdało ,posmarować pamieci tasmą i dobrze przykrecic radiatory.. po tych zabiegach karta moze wymiatac.. chłodzenie sie poprawi o 100%....

powiem sczeze ze jak bym mogł to bym od reki wymienił mojego radzia i dołozył 30-50zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...