goldomor Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Coś już o tym pisałem, ale pokusiłem się o założenie topica w zasilaczowym dziale. Do sprzęt z podpisu pakuję Gigabyte HD7970 OC version- dodatkowo karciankę w przyszłości bdę chciał kręcić.Sprzęt u mnie raczej nie odpoczywa za często. Ostatecznie, na który się decydować, bo cenowo nie ma róznicy zbyt dużej: 1 czy 2 Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 550 spokojnie sobie poradzi, 650 jakbyś planował dołożyć drugą kartę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 550 spokojnie sobie poradzi, 650 jakbyś planował dołożyć drugą kartę Różnią się czymś poza mocą? Bo planuję mimo tego dołożyć te 60 dyszek i miec luz na wszelki wypadek w przyszłości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) XFX 550 ma 528W na lini 12V (44A) co wystarczy do zasilenia najmocniejszego procesora oraz karty jednoprocesorowej + OC. 550 ma mniej kabli, które trzeba upchnąć w obudowie. 650 ma 636W na lini 12V (53A) co może się przydać jedynie do sli/cf. Edytowane 21 Marca 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) to ja napisze inaczej HARDOCP - Power and Temperature - MSI R7970 Lightning Video Card Review i to mierzone w bf3, moj zestaw i test w occt power suply to ponad 600w poboru z gniazdka, więc nie daj sobie kitu wcisnąć że będzie 550w ok, na twoim miejscu brałbym 750w albo jeszcze lepiej 850w żeby był zapas Edytowane 21 Marca 2012 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) W takim razie mój podkrecony i5 oraz 7950 nie maja prawa dzialac na mojej 480W linii. Edit. Ten 7970 z cala platforma bierze 490W z gniazdka. Przy sprawności zasilacza 80% cała platforma bierze trochę ponad 400W ! Edytowane 21 Marca 2012 przez kaijitsu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 chwycę tą 650, ale tylko z myślą o przyszłości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 to ja napisze inaczej HARDOCP - Power and Temperature - MSI R7970 Lightning Video Card Review i to mierzone w bf3, moj zestaw i test w occt power suply to ponad 600w poboru z gniazdka, więc nie daj sobie kitu wcisnąć że będzie 550w ok, na twoim miejscu brałbym 750w albo jeszcze lepiej 850w żeby był zapas Chopie to po pierwsze jest z gniazdka 585W z mocnym OC. Po drugi to jest z procesorem i7 920 który pobiera dużo więcej energi aniżeli i5 2500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 @ptys 850W o sprawności 87%@515W na starym cepie. Patrz na certyfikaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 ja ci napisałem co ja uzyskałem z gniazdka mierząc miernikiem poboru energii i mając w tym czasie podłaczoną samą skrzynkę w teście ooct power supply w bf3 bierze 400w (cały czas pisze o całym zestawie), idąc dalej czy jest dobrze aby zasilacz pracował przy max obciążeniu w granicznych wartościach, jak myślisz jak długo pociągnie czy taki zestaw będzie w pełni bezpieczny a tym bardziej rozwojowy?? patrząc na sprawnośc zasialczy to najlepiej żeby pracował w zakresie 50-70% deklarowanej mocy (pisze tu o zasilaczach markowych a nie o codegenach czy tracerach), masz w ten czas najstabilniejsze napięcia, sprawność i względną cisze pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Może i tak ale powiedz kiedy najpierw słyszałeś zasilacz przed kartą wchodzącą na obroty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 tak mając gtx480 z accelero extreme plus, tu troszkę bierzesz mnie pod włos z tym testem bo dajesz jednego z najlepszych 850w zasilaczy na rynku no może poza hx850w od corsarza ( nie tylko wzorowa sprawność ale i trzymanie napięć i tłumienie tętnień jest w światowej czołówce) co nie zmienia faktu że najwyższa jego sprawność jeszt w przdziale 40-60% choć i 80 nie jest źle ale ten test dotyczy zasiłki xfx850w black edition, testy 550w juz takie różowe nie są XFX Core Edition 550W Review róznice w podawanym napięciu przy max obciązenie sięgaja prawie 1v, testy 650w też na tej stronie napisze tylko że sprawuje sie znacznie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 W jakim kolwiek miejscu Ty tam widzisz różnice 1V przy max obciążeniu ? Bo ja za chiny ludowe tego zobaczyć nie moge.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 44A dla +12v. Co jest nierealnym obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Może to być realne ale na pewno nie przy 0A przy 3,3 i 5v ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 O to mi chodziło - obciążanie samej linii 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LubieTo Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 do 1 karciochy 550w starczy do 2 to już 750w :) AMD Radeon HD 7970 review , choć nikt na 650w crossfire nie sprawdził bo nie widziałem a fajnie by było sprawdzić taką możliwość czy pociągnie , ale to pewnie już wycisło by 7poty z zasilacza :P więc chyba 750w wystarczające POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A ja dodam od siebie, że czytałem sporo opinii na zagranicznych forach iż XFX Core 550W nie jest wcale taki cichy jak się go opisuje - podobno głośniejszy niż Corsair VX450 z niepiszczącymi cewkami. ps. Robiłem rekonesans, bo chciałem wymienić zasilacz na coś ciut mocniejszego - IMHO w kwocie do 250-280zł ciężko kupić coś tak cichego jak VX450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...