tomasir Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 No właśnie nie krzyczcie od razu że było, bo z racji ograniczonego dostępu do netu nie miałem czasu dokładnie szukać. 1) Czy akumulatorki do tej myszy można stosować dowolne o odpowiednich parametrach? 2) Jakie akumulatorki będą najlepsze? 3) Ile mysz wytrzymuje bez ładowania u Was (zakładam używanie ok. 10 h /dobę)? 4) Czy naprawdę kolor podkładki wpływa na zużycie baterii? 5) w jaki sposób (oprócz wyjmowania baterii) da się rozwiązać problem z świeceniem myszki w nocy? 6) Ile dalibyście za tego logitecha 3-miesięcznego (9 miesięcy jeszcze gwary w sklepie, a producent standardowo daje 5 lat)? 7) czy użytkowanie tej myszki na "blacie" drewnianym powoduje jakieś niekorzystne sytuacje? 8) Czy można ładowarkę w myszy wykorzystywać do ładowania normalnych akumulatorków (czy jako zwykłą ładowarkę)? 9) Czy przy takiej sytuacji (punkt 8) tez koniecznie można używać określonego w instrukcji typu baterii ps. Jak mi się jeszcze jakieś pytania przypomną to napiszę. Bardzo dziękuję za odpowiedzi, bo być może niektóre pytania moje wydadzą Wam się głupie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 1) Ni-MH do 2000 mAh (ja uzywam GP 2100 mAh i laduja sie normalnie trzymaja jakies 2 dni dluzej niz zwykle kompletowe) 2) polecam jw (GP 2100 mAh) 3) trudno powiedziec, nie mierzylem bo odkladam do ladowarki, 5 dni napewno 4) nie wiem, uzywam coolermastera alu i jest ok 5) myszka nie ma przezroczystych bokow wiec swiecenia nie widac, po jakims czasie w bezruchu diodka prawie gasnie i nie jest to drazniace (w ladowarce po chwili wogole sie wylacza) 6) nie wiem 7) nie wiem - na biurku u mnie dziala normalnie - zwykle biurko jakies 8] przerost formy nad trescia ale moja zona skutecznie robi to w swojej myszy i laduje tam paluszki do discmana 9) ni-mh - nie ni-cd! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 2) polecam jw (GP 2100 mAh) 3) trudno powiedziec, nie mierzylem bo odkladam do ladowarki, 5 dni napewno 6) nie wiem 2) a jest jakieś ograniczenie co do pojemności? zanczy czy można stosować jeszcze "pojemniejsze" niż Twoje? 3) tyle działają orginalne baterie czy te co teraz używasz? 6) chyba masz własne zdanie i umiesz powiedzieć ile byś był w stanie za takową mysz dać zakładając że jesteś nią zainteresowany :wink: Ewentualnie napisz jaka twoim zdaniem cena byłaby atrakcyjna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 2) nigdy nie widzialem paluszkow wiekszych >2100mAh; na klapce od bateri napisane ze do 2000 mAh o ile pamietam, moge pozniej jak bede w domu zobaczyc 3) te ktore teraz uzywam. ale roznicy specjalnej w stosunku do tych co byly oryginalnie (1400 mah) wielkiej nie ma, napewno nie drastycznej 6) ile ? atrakcyjna bylaby np. 260 za sztuke - sam za tyle ostatnio dwie uzywane mx700 sprzedalem. mysz jest ok, dla mnie lepszej nie ma, chyba ze masz malutka dziecieca raczke to moze byc nieco zbyt wypukla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 2) nigdy nie widzialem paluszkow wiekszych >2100mAh; na klapce od bateri napisane ze do 2000 mAh o ile pamietam, moge pozniej jak bede w domu zobaczyc 3) te ktore teraz uzywam. ale roznicy specjalnej w stosunku do tych co byly oryginalnie (1400 mah) wielkiej nie ma, napewno nie drastycznej 6) ile ? atrakcyjna bylaby np. 260 za sztuke - sam za tyle ostatnio dwie uzywane mx700 sprzedalem. mysz jest ok, dla mnie lepszej nie ma, chyba ze masz malutka dziecieca raczke to moze byc nieco zbyt wypukla 6) malutkiej rączki to ja nie mam, a dzieci jeszcze nie mamy :P A co do ceny to wychodzi że nieźle kupiłem bo dałem 230 pln "z dostawą do domu" (chłopak sprzęt przywiózł). Na razie nie zaobserwowałem żadnych problemów. A jeszcze jedno pytanie: czy wszystkie 8 przycisków da się w grach wykorzystywać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 nie wiem, nigdy nie probowalem bindowac wielu klawiszy. mnie do q3 wystarczaja 2 i rolka ;) cena atrakcyjna (twojej mx700) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 kolor podkladki ma znaczenie na dzialanie do tego ksztalty na podkladce do optyka najlepsza podkladka bedzie biala - na czarnej beda szybko zchodzily akumulatorki bo kolor czarny pochlania promieniowanie , a ksztalty a dokladniej kontrasty czyli jakies bajery typu czarny trojkatt na bialej podkladce beda powodowaly zaklocenia sygnalu i trzesienie sie myszy , na stoel drewnianym dziala dobrze , osobiscie mam mx 500 i wole ja bardziej niz 700 . pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 kolor podkladki ma znaczenie na dzialanie do tego ksztalty na podkladce do optyka najlepsza podkladka bedzie biala - na czarnej beda szybko zchodzily akumulatorki bo kolor czarny pochlania promieniowanie , a ksztalty a dokladniej kontrasty czyli jakies bajery typu czarny trojkatt na bialej podkladce beda powodowaly zaklocenia sygnalu i trzesienie sie myszy , na stoel drewnianym dziala dobrze , osobiscie mam mx 500 i wole ja bardziej niz 700 . pozdro dokladnie tak. w jakims numerze w Chipie bylo to testowane i roznica pomiedyz biala a czarna wynosila bodajze 20% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 No właśnie nie krzyczcie od razu że było, bo z racji ograniczonego dostępu do netu nie miałem czasu dokładnie szukać. 1) Czy akumulatorki do tej myszy można stosować dowolne o odpowiednich parametrach? 2) Jakie akumulatorki będą najlepsze? 3) Ile mysz wytrzymuje bez ładowania u Was (zakładam używanie ok. 10 h /dobę)? 4) Czy naprawdę kolor podkładki wpływa na zużycie baterii? 5) w jaki sposób (oprócz wyjmowania baterii) da się rozwiązać problem z świeceniem myszki w nocy? 6) Ile dalibyście za tego logitecha 3-miesięcznego (9 miesięcy jeszcze gwary w sklepie, a producent standardowo daje 5 lat)? 7) czy użytkowanie tej myszki na "blacie" drewnianym powoduje jakieś niekorzystne sytuacje? 8) Czy można ładowarkę w myszy wykorzystywać do ładowania normalnych akumulatorków (czy jako zwykłą ładowarkę)? 9) Czy przy takiej sytuacji (punkt 8) tez koniecznie można używać określonego w instrukcji typu baterii ps. Jak mi się jeszcze jakieś pytania przypomną to napiszę. Bardzo dziękuję za odpowiedzi, bo być może niektóre pytania moje wydadzą Wam się głupie :? 1 nie ale koledzy juz pisali 1400-2000mAh 2 im wiecej pojemnosci tym dluzej starczy 3 to zalezy jak sie uzywa ja zawsze dbam o to zeby odkladac np jak film ogladam czy ide gdzies, te akumulatorki nie maja efektu pamieciowego wiec co troche je podladowuje ale max to 16 godzin gralem i zadnych nieprawidlowsoci 4 tak ja mam taka kremowa a na czarnych duzo szybciej ida baterie 5 wlozyc do ladowarki, albo rozmontowac ale jesli jest naloadowana i w ladowarce to nie swieci 6 nie dalbym bo juz mam ;) cena nizsza od sklepowej jest korzystna 7 raczej nie chyba ze sa nagle zmiany kontrastu blat to bardzo dobre podloze dla mxow 8 bez sensu bo i po co to laduje tylko aku w myszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...