kold11 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam Kupiłem dysk twardy 3,5" WD Caviar Green 2,5TB. Dysk jest w kieszeni, która obsługuje dyski do 3TB. Po podpięciu do kompa z Win7 uruchomiłem zarządzanie dyskami. Mam do wyboru MBR z GPT. Czytałem i wiem już, że powinienem wybrać GPT aby dysk był w pełni wykorzystany. Niestety nie mogę wybrać GPT i jestem skazany na MBR ponieważ dysk będzie podłączany do TV Samsung, który nie obsługuje GPT. Jest jakiś program WD Align ale pewnie wykorzystuje on właśnie GPT, poza tym nie obsługuje obudowy USB. Przy MBR mam dostępne 2TB więc 0,5TB (a właściwie 328GB) się marnuje. Czy jest jakiś sposób aby obejść limit MBR? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Przy MBR mam dostępne 2TB więc 0,5TB (a właściwie 328GB) się marnuje. Tracisz 280,3 GB (jeśli ograniczenie MBR to 2 TB = 2048 GB itd.). Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...