Khunu Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Mam okazję wymienić mojego z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ego codegena na to cacko. I tak to pewnie zrobię bo nic gorszego od codeszajsa nie ma, ale chcialbym dowiedzieć się czegoś o tej zasiłce. Mam non-stop podpiętą ngrywarę, dvd, twardego, katodę, Volcano 11, dodatkowy cooler, podkręconego procka i wszystko na prądożernym 8rda+. Czy ta zasiłka to wytrzyma? Jaka to mniej więcej klasa? Styknie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Nie wiem jaka to klasa ale mam feela 300W Zalety: cisza, stabilne napiecia, dobre wykonanie Wady: zaczal piszczec :( Mam to co na dole + cdrw, tv tuner, cdrom, jeden wentyl na wodnym. Mialem badziewnego 350W i mial gorsze napiecia jak ten feel. Wytrzymuje podkrecenie do 2400 stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 :!: jak bedziesz bral to tylko tego z PFC (z bebechami Fortrona) http://www.okey.pl/~tummi/psu/zasilacze.html http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=23823&start=48 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 FEEL III kumpla czasami wariuje i piszczy trzeba przyznac ze podczas spadku napiecia komp sie nie zrestartowal ,a moj z Codogenem restarta zaliczyl teraz mam UPSa ,a kumpel nie,jego i tak sie restartuje przy mocniejszych skokach napiecia,a do tego piszczy a moj nie :P jaki by zasilacz nie byl to i tak duze skoki napiecia go zabija ,wiec w Akademiku UPS spelnia swoje zadanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 mam ta obudowe zasilacz w miare cichy i trzyma napiecia wiec napewno warto przesiasc sie z codagena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 No więc za waszą naradą podmieniłem kumplowi niezauważenie zasiłkę :D i jestem happy bo z miejsca mam 2400 mhz przy 1,675V (niezły kosiarz z tego procka się robi, nie???). I napięcie tak ładniutko trzyma, miodzio. Są więc nadzieje na więcej mhz w przyszłości. Przy okazji zrobiłem 10111 pkt w CCR. Na razie nie świszczy ale troszkę śmierdzi (chyba bo nówka). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 powiem ci tak mam tą zasiłke w swoim Modecoie-platinum i w sumie nie narzekam tutaj masz napietki jakie mi pokazuje speed fan : +5: 4,92 +12: 12,22 -12: -11.95 -5: -5.10 więc chyba nie jest tak źle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 no to będą fajne :D :D :D wakacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 a oto jeszcze dane z naklejki na zasiłce +3,3V ---14A +5v------25A +12V-----10A -5V-------0,5A -12V------0,8A +5Vsb----2A teaz mam odkręconego proca bo niestety pamiątki z deka przemeczyłe :(((( i już nie chcą chodzić tak jak kiedyś terz tylko ciągną stabilne fsb 100 :( wałek nie ale miałem podpis podkrecony do 2600+ i napiecia nie szalały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 mam ta zasilke ale ladnie mi dzialala jakies pierwsze 3 miesiace potem juz gorzej ale moze to dlatego ze plyte wymienilem ??? :))) tzn gorzej objawia sie tym ze monitor plyty pokazuje zanizone napiecia ale nie jest tragicznie a w dzialaniu niczm sie to nei objawia komp ten co w podpisie rock stable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Ja mam feel zły nie jest, ale napiecia szczególnie 12v nogły by być stabilniejsze. Kręcić proca nie moge (ECS) ale grafa też kręci się nie najpiepiej u mnie 240 na 510 wyżej zwisy a czyałem że na stangardowymchłodzeniu ludzie robią 250 na 540. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Tez mam Feela i jestem z niego zadowolony. Napewno lepszy od Codegena. Na poczatku chodzil mi troche glosno ale sie juz chyba rozchodzil (lub przestalem go slyszec). Mam MODE.COM Fresh. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Mam tego feel'a w mojej budzie(cięzką wersje). I napięcia trzyma całkiem nieźle. 5V - 5,11 3,3V - 3,33 12V - 12,04 Napięcia były mierzone osobnym miernikiem, oprócz napięcia 3,3V którego odczyt brałem z miernika umieszczonego na płycie. Tylko mój komp raczej niejest strasznie prądożerny. Jestem ciekaw jakby spisywał się pod większym obciążeniem. Jeśli chodzi o głośnośc jego pracy to jest bardzo cichy. W połączeniu z wc na procu i pasywnym chłodzeniu grafy komp jest ledwo słyszalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Może być, ale od cholery ludzi ma Codegen-y i też nie narzeka. I nie sądze, że te 10 zł rónicy w cenie zasilacza coś może diametralnie zmienić. Osobiście, gdybym jeszcze raz kupował obudowę zaryzykowałbym i wziąłłbym z 400 W Codegenem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...