Skocz do zawartości
PanZartownis

komputer + monitor dla lektora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co może niektórych śmieszyć, jestem lektorem (czytam różne rzeczy). Potrzebuję zestawu do obróbki dźwięku w domu, internetu i pakietu Office. Mam już używany od roku (przeze mnie) zasilacz marki Seasonic o mocy 600W. Potrzebuję dokupić do tego komputer z monitorem (nie koniecznie HD). Moje główne wymagania to energooszczędność i dobra karta dźwiękowa a także cicha i "chłodna" praca zestawu. Budżet to 2000zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i5-2400

Thermaltake Contac 29

MSI B75A-G43

8GB DDR3 1333Mhz Goodram

SSD Crucial m4 64GB

WD Caviar Blue 500GB AAKX

Asus Xonar DX

Sulentiumpc Brutus 430

Benq G2222HDL

Obawiam się, że przekroczyłem budżet i trzeba będzie zrezygnować z dysku SSD.

Edytowane przez humanoidal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z i5 też można zrezygnować - sądze że bardzo by się nudził przy kompresji audio ;p

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i3-2120-3-3ghz-bx80623i32120-box-375927/ pare sekund w te czy wewte nie ma raczej znaczenia.

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym że parametry ani dual nic nie dają przy tej architekturze procesorów.

Produkty Goodram-a są bardzo dobre jakościowo - co potwierdza wieczysta gwarancja i świetne opinie użytkowników na przestrzeni wielu lat.

Do gier wystarczą w zupełności 4GB - do obróbki multimediów przydaje się więcej.

nie wiem z jakiego oprogramowania korzystasz ani w jakiej jakości są twoje nagrania - zwykle wszystko jest ładowane do ramu w celu obróbki - inaczej mieli se na dysku.

Dyski sobie sprawdź dokładnie w jakim są stanie (MHDD etc.). Jakiś mały SSD na system dałby bardziej odczuwalny efekt niż lepszy procesor.

może być i i5 jak chcesz ... ale to tak samo jak z ramem - po co ci ?

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi