Xailo Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Witam!Niedługo kończy mi się gwarancja na kompa więc zacząłem rozważać zakup nowego.Mile widziałbym i5 i jakiegoś gtx`a choć do radków nic nic nie mam ale słyszałem że Geforce mają większą żywotność.Z starego mógłbym zostawić ram,y (ddr3 4 gb 1333 Mhz),dysk (500gb),dvd,czytnik kart no i być może obudowę (Box Prestige 6233L-A2).Cenę mogę podnieść max do 2500zł. Na razie tylko rozważam i czy by miało to jakiś sens Mój komp amd athlon II 250 ati radeon 5670 1gb dziadowski zasilacz MSI 770-C45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) Geforce mają większą żywotnośćo GF to krąży już tyle legend wśród ludu że hoho ;) Jedyne czym się wyróżniają to mnogość zastosowań (CUDA/Physix przyjęły się lepiej niż odpowiedniki ATI/AMD - jest więcej oprogramowania) oczywiście taka wymiana ma sens - tym bardziej że to co teraz posiadasz wciąż jest coś warte i można to sprzedać :) Edytowane 12 Maja 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xailo Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) To moglibyście zaoferować jakiś sprzęt?I czy opłacalne są pamięci z radiatorami ? Coś takiego chodzi mi po głowie ocz 550 W i5 2500k ASRock P67 PRO3 gtx 560 ti asus Edytowane 12 Maja 2012 przez graves123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 jedyne opłacalne pamięci to najtańsze pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xailo Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 A to co wybrałem plus tamto co zostawiam chodziło by ze sobą ? I czy opłacalne jest ładowanie 2500k do 560 ti ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) Na początek zdecyduj się, czy chcesz wydać 2000 zł, czy 2300 zł, bo to jest różnica. Pamięci na razie nie musisz kupować, 4GB jest ilością wystarczającą do większości gier, lepiej dołożyć do reszty sprzętu. Na Twoim miejscu kupiłbym coś takiego: http://www.agito.pl/procesor-intel-core-i5-2500k-3-3-ghz-box-81-426695.html http://www.agito.pl/plyta-glowna-msi-z77a-g43-79-556640.html?attr=1-182054,4266-433149,264-488572,938-513104 http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7850-2gb-ddr5-pci-e-box-84-556644.html?attr=248-513091 http://www.agito.pl/zasilacz-ocz-zt-550w-80bronze-sli-psu-221-527383.html?attr=1-350960 Płyta główna na nowszym chipsecie i z lepszym wyposażeniem, wydajniejsza i mniej prądożerna karta graficzna oraz mocniejszy i w pełni modularny zasilacz. Ewentualnie możesz go zmienić na OCZ Mk III 500W / OCZ ZS 550W, one również będą wystarczające. Taki zestaw wychodzi w agito niewiele drożej co ten proponowany przez Ciebie, przy czym podzespoły są lepsze, a jak już wspomniałem, trochę możesz też zaoszczędzić na zasilaczu. Sugerowałbym więc zakup podzespołów w agito, licząc na szybko, wyjdzie ok. 100 zł taniej niż w morele.net. Edytowane 12 Maja 2012 przez BlackMachine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xailo Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 A moja odbudowa starczy?Na innych forach obudowa ma wielkie znaczenie,za jakiś czas będę chciał władować jakieś chłodzenie a taki fortris mały nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 A moja odbudowa starczy? Obudowa szału nie robi. Proponowane podzespoły nie są jednak "bardzo gorące". Weż linijkę i zmierz ile masz miejsca na kartę graficzną a ile na chłodzenie cpu. Podaj też jakie bliższe informacje nt. zasilacza. Co jakiś czas pojawia się ktoś, kto określa jako "noname" zasilacz tylko dlatego, że "name" jest mu nie znane. Czasami jest to rzeczywiście dziad, czasami mniej znana marka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xailo Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) To akurat wiem że to jakiś no name.Zastanawiałem się nad tym żeby wsiąść jakiś procesor 6 rdzeniowy od amd bo różnica cenowa jest spora ale nie wiem jak tam z wydajnością. Czy pamięci z radiatorami są wartę uwagi i czy warto by dokupić 4gb ram? Edytowane 13 Maja 2012 przez graves123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Zastanawiałem się nad tym żeby wsiąść jakiś procesor 6 rdzeniowy od amd bo różnica cenowa jest spora ale nie wiem jak tam z wydajnością. Słabsze od i5, bardziej prądożerne i grzejące się. Krótko mówiąc - nieopłacalne. Lepiej już wziąć najtańszego i5 i płytę na H61 / B75, zależnie od budżetu. Czy pamięci z radiatorami są wartę uwagi i czy warto by dokupić 4gb ram? Są warte uwagi o ile są tak tanie jak najtańsze GoodRamy i mają niskie radiatory oraz napięcie 1,5 V. Co do większej ilości RAMu - przede wszystkim kup sprzęt, jeśli jeszcze coś Ci zostanie, to wtedy możesz pomyśleć nad dodatkową kością 4GB. Jak już jednak wspomniałem, 4GB jest wystarczające do większości gier i na początek lepiej skoncentrować się na pozostałych podzespołach. Edytowane 13 Maja 2012 przez BlackMachine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...