mak777 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Witam! Mam mały spory problem... Mam dysk WD Caviar 80gb 8mb cache (JB) i w speedfanie nie ma temp. dysku, smart jest włączony... Co najdziwniejsze, wczoraj wbił się do mnie qmpel z identycznym dyskiem, no i spotkał mnie zonk, w speedfanie pojawiła się temp. jego dysku :!: Co jest grane? Potrafi mi ktoś to wyjaśnić? Bo zdałoby widzieć ile ma dysk... Please pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 czesc, z tego co mi wiadomo na dysku WD nie odczytasz temperaturki, sam mialem taki dysk i tesh nie moglem, choc moze cos sie zmienilo....... ale na 99 % Wd nie podaja temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Ale qmpel ma WDC identycznego jak ja! I z jego dysku odczytuje!! I u niego i u mnie!! I dlatego nie wiem co jest grane, w sumie to już mój drugi taki WD i ja nie mam temp. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Ale qmpel ma WDC identycznego jak ja! I z jego dysku odczytuje!! I u niego i u mnie!! I dlatego nie wiem co jest grane, w sumie to już mój drugi taki WD i ja nie mam temp. :( Ja tez nie, i nie znam nikogo komu by odczytywalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 niemozliwe by kumplowi na identycznym dysku odczytywał ja mam takie 2 i na zadnym nie ma temp-po prostu caviar nie obsługuje smarta w tym zakresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 nie piszcie bzdurek. widać nowe jb juz nie maja czujki. mialem kiedys takowego i jakos temperature mi pokazywalo. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Heh... to ja mam jeszcze lepiej- mi speedfan pokazuje temp dysku oscylującą w okolicach 25- st C (dysk Samsung). Nie wnikam, nie próbuję dojść dlaczego- speedfana używam do pokazywania temp CPU na pasku, obok zegarka i "PL". Do monitorowania temp dysków polecam MBM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...