awesome Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Witam! Planuje kupić taki zestaw do gier. Grafa jaka obecnie posiadam to geforce 8800GT oraz chłodzenie na procesor Pentagram Karakorum, którego nie chciał bym zmieniać chyba że nie ma innego wyjścia. Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G) Procesor Intel Core i3-2120 3,3GHz (BX80623I32120SR05Y) BOX Płyta główna ASRock H61M-HVS /BULK Intel H61 LGA 1155 (PCX/VGA/DZW/LAN/SATA/DDR3) mATX Wiem, że ta Płyta główna Gigabyte GA-H61M-D2-B3 jest lepsza, ale podobno na Asrocka będe mógł załozyć stare chłodzenie. Dzięki za pomoc:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Jak chcesz wykorzystać stare chłodzenie, to raczej nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Ewentualnie jeśli możesz, dołóż do AsRocka H61M/U3S3, jest lepiej wyposażony. Byle tylko jego cena nie przekraczała 240-250 zł, powyżej tej kwoty nie ma sensu go kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awesome Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Czy będe mógł podkręcić procka na tej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Nie bardzo. Niby możesz się bawić w podnoszenie BCLK, ale to wpływa na wiele innych rzeczy, a nie tylko proca. Wybrałeś zarówno procesor jaki i płytę nieprzystosowane do OC. Przystosowane do kręcenia(odblokowany mnożnik) są i5/i7 z "k" w nazwie oraz chipsety z68/p67 (+7x pod Ivy, ale tam nie wiem które pozwalają na kręcenie). Dopiero kombinacja tych dwóch pozwala się wyszaleć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 BCLK też nie zmieni na żadnej z tych płyt, z tego co wiem na H61 jest to możliwe tylko na asusach z TurboV (czyli najtaniej http://www.morele.net/plyta-glowna-asus-p8h61-m-le-r3-0-383540/ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awesome Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Mam ostatnie pytanie i kupuje:) Czy te dwa ASRocki H61M-HVS /BULK Intel H61 i AsRocka H61M/U3S3 różnią się tylko tym, że jeden ma usb 3.0 i sate 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Różnią się jeszcze paroma rzeczami, chociażby ilością slotów - AsRock H61M/U3S3 ma np. 2x PCI, model H61M-HVS w ogóle nie ma tych slotów. Możliwe też, że tańszy AsRock ma trochę mniej pozostałych złącz i portów, jak SATA 2 i USB 2.0, ale to musiałbyś porównać na stronie producenta. Swoją drogą jestem ciekaw, czy ten AsRock H61M-HVS jest w wersji BOX czy BULK, bo to jest różnica. W nazwie płyty jedno, w opisie drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awesome Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Ok, dzięki za pomoc kupie jednak tego droższego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...