thuGG Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Srutututu majtki z drutu, iceRacing ofc najlepsiejszy. Jak narazie to autka AC najbardziej naturalnie się zachowują. rF to już przeżytek i aż dziw bierze, że jeszcze go polecasz, sam iR z nowymi Prosiakami idzie bardziej w stronę zachowania przypominającego właśnie te z AC. No Forzy czy GT to ty chyba w rękach nie miałeś, skoro wg ciebie jest jak AC. Edytowane 4 Czerwca 2014 przez thuGG 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Gdzie napisałem, że iR jest najlepszy? Najlepszą ma tylko społeczność i otoczkę za która płacisz. Cała reszta jest na bardzo dobrym poziomie. Owszem rF przeżytek o czym napisałem ale warto spróbować i porównać kilka simów. Zawsze można sięgnąć po betę rF2. Forze mam, GT miałem okazję pograć, w AC grałem w starszego builda i kompletnie do mnie nie trafiła stąd taka opinia. Obecnie jestem bez kierownicy więc nie mam jak nawet sprawdzić. Plusem jest to, że otworzyli AC na modowanie więc może coś z tego będzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Podstawowy content już jest bdb, sim pod względem fizyki jazdy, zachowania aut jest bdb, porównywanie do GT i Forzy traktuję jako trolling. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Tutaj ciekawe porównanie AC do innych simów i rzeczywistej jazdy. Napisane przez człowieka, który "dostał się do finału GTAcademy na Silverstone i zajął tam fantastyczne 6. miejsce". http://simracing.pl/forum/f270/fizyka-w-assetto-corsa-15717/index35.html#post552229 Poza tym ruszyła scena moderska i na oficjalnym forum jest już kilka aut i torów do pobrania :) Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez introvert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Aut poki co jest garstka doslownie, za to konwersja tras idzie pelna para bo mozna juz wybierac pomiedzy Nordschleife, Donington, Watkins Glen, Suzuka, Fuji Speedway, Tsukuba etc. Jest nawet kilka stras typu punkt A-B ;) Osobiscie nie podoba mi sie proces powstawania AC, naklepali samych Lotusow prawie, formuly, a raptem kilka tras. Jest dopiero wersja 0.21 i w takim tempie to 1.0 wyjdzie za rok moze dwa. Plus jeszcze gra nie wyszla, a juz tworza platne DLC :| Aktualnie AC chyba jest w promocji na Steam za ok. 73 pln Wielkie nadzieje pokladam w pCars, ale tam mam pewne obawy o realizm prowadzenia aut :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 pCARS jeśli chodzi o zawartość to zmiecie AC, zobaczymy jak z modelem jazdy i fizyką. Ja już się nie mogę doczekać listopada :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Wkurza mnie, ze w AC ciagle oglaszaja jakies nowe licencje, a poki co nie widac zadnych nowych fur. Przeciez tam nie pracuje jedna osoba tylko caly team, a pierdziela sie z tym jak z jeżem. Nissan, Chevrolet, Toyota, Alfa Romeo....a w grze kilka BMW i wiekszosc to Lotusy z czego po 3 sie prawie powtarzaja bo mocowo podobne i bardzo niewielkie roznice w prowadzeniu. Kiedy w ogole ma wyjsc finalna wersja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Mnie też ta mała różnorodność się nie podoba, przez to czekam na CARS. AC miało wyjść w tym roku ale patrząc na wersje patchy to może wyjść pod koniec 2015... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Mnie obecna zawartość AC odpowiada. Pewnie, że wolałbym wybór 500 aut, ale to co jest wygląda dobrze i daje nadzieje na więcej. Przy okazji, do obiecanych wcześniej Nissanów dołącząToyoty: ROAD Toyota GT-86 Toyota Supra MK IV Toyota CELICA Toyota AE-86 RACE Toyota TS040 Hybrid Toyota GT-86 GT4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Tak, tylko kiedy ujrzymy caly ten obiecany content ? I czy bedzei on w cenie AC czy jako DLC ? Bo Nordschleife juz zapowiedzieli, ze bedzie jako platne DLC wiec poki co jezdze na konwersji od Snoopy'ego. P.S. Jutro ponoc maja dodac Mercedesa-Benz SLS AMG w updejcie. Nareszcie jakies fajne auto bo ilez mozna jezdzic M3 92, E30, 1M i Lotusami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Ależ narzekacie. Wy myślicie, że ile oni mają ludzi? To jest mały team, z małym budżetem, nie wiem czego się spodziewałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 To jest mocne: 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Aktualnie AC chyba jest w promocji na Steam za ok. 73 pln Wielkie nadzieje pokladam w pCars, ale tam mam pewne obawy o realizm prowadzenia aut :( PCARS zrobiło duży postęp jeśli o fizykę chodzi i o ile samochody z RWD prowadzi mi się bardzo dobrze zarówno w AC i pCars to auta FWD wydają się bardziej realistycznie prowadzić w pCars. W pCars czuć więcej na kierownicy, chyba jest parę efektów FF jakich brakuję w AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Siłą AC są mody który już jest sporo. Szkoda że poziom trudności jest tak wysoki, szczególnie time attack. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Siłą AC są mody który już jest sporo. Szkoda że poziom trudności jest tak wysoki, szczególnie time attack. Jak ktoś szuka modów to tutaj jest bardzo dużo samochodów. https://www.youtube.com/user/beingy/videos No time attacki są dość trudne. Jak podłączyłem kierownicę to moje czasy na tym pierwszym timeattacku z Fiatem 500 były co najmniej o 1s lepsze od tych robionych na padzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Jak ktoś szuka modów to tutaj jest bardzo dużo samochodów. https://www.youtube.com/user/beingy/videos No time attacki są dość trudne. Jak podłączyłem kierownicę to moje czasy na tym pierwszym timeattacku z Fiatem 500 były co najmniej o 1s lepsze od tych robionych na padzie. Akurat time attack w fiacie 500 jest w/g mnie prosty (czasy na poziomie 1:03-1:04 bez problemu do osiągnięcia dla laika takiego jak ja z dfgt w trybie racer z kątem obr. 900 i abs/tc z ustawieniami producenta). Z kolei póżniej ( w trybie kariery gdzieś tak od momentu jak wchodzą wyścigi z mercem sls) musiałem obniżyć poziom AI na 86% bo nie dawałem rady nawet z brązem. Pytanie czy zdążą z Dream Pack przed premierą pCars. Kasę mogę wydać tylko na jedno z nich:( Edytowane 6 Stycznia 2015 przez piet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Time attack może nie są trudne ale podstępne, nie można od początku jechać jak najszybciej tylko właśnie często hamować, wyjątkiem u mnie jest pierwszy time attack alfa w którym od początku jest strasznie mało czasu. Ogólnie tryb kariery wydaje mi się wciśnięty na siłę i zrobiony na odczepnego, raz wyścigi są banalne inne znowu ciężko nawet na brąz zrobić. Prawie zawsze dwa samochody odjeżdżają już na starcie i dogonienie ich jest strasznie trudne. Też musiałem zjechać z AI do 85 bo w szybszych autach nie wyrabiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Z modów polecam NSX'a i ten tor oraz Renault 5 i ten tor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Wczoraj wyszlo DLC z Nordschleife laserowo skanowanym i dodatkowymi samochodami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Nord jest super! Dla tego toru warto nabyć DLC, kilkadziesiąt godzin zabawy gwarantowane ;) Zauważyłem też zmiany w systemie zniszczeń. Dwa razy po spotkaniu z bandą uszkodziłem przednią oś w taki sposób, że mogłem jechać ale znosiło mnie na jedną stronę z powodu zblokowania koła w pozycji skrętu. Wcześniej tego nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neoheresy Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 DLC zdecydowanie na plus, to prawda. Warte wydanych nań pieniędzy. Szkoda troche, ze nie ma jeszcze ładnej wizualizacji zniszczen pojazdów (pancerna karoseria itd). Na to pewnie jeszcze troche trzeba bedzie poczekac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Jest promo ma steam w cenie 25 euro razem z dlc. Dodatkowo wczoraj doszedł patch 1.2 usuwający sporo niedoróbek i bonusowe Zandvort oraz Alfa Romeo Mito Quadrifoglio Verde, Toyota GT86, Audi Sport Quattro, Lamborghini Miura i petarda Nissan Nismo GT-R. Promo jest do jutra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 To NIsmo GT-R to mozna sobie w pupe wsadzic, w ogole to nie hamuje. Ale czuc ze naped na 4 lapy. Zandvort bardzo przyjemny tor. Generalnie bardzo czekalem na GT86, ale jakos pupska nie urywa, nie czuje mocy w niej i nie mam frajdy z jazdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Problemem tego GTRA jest to, że wymaga nauki. Nie bardzo czuć w nim prędkość, więc wszyscy na początku hamują za późno i za mocno - za to dźwięk rewelka. Gt 86 to nadaje się do swobodnej jazdy na Nordschleife Turist. Nawet mój 12-letni chrzesniak sobie poradził z skrzynią automatem. BTW Rettifilo na Monza w Asetto i PCars to jakby 2 różne zakręty. Nie wiem jak SMS mogło tak zepsuć ten zakręt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Co sie dziwic jak caly ich pCars tez jest zepsuty. Zeby tam FFB ustawic do trzeba indywidualnie pod kazde auto, nie na moje nerwy. W AC ruszam 3 suwaki i jade jak swoim w realu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Assetto z licencją na Porsche! Na jesieni mają wyjść dwa DLC z "prosiakami". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Assetto z licencją na Porsche! Na jesieni mają wyjść dwa DLC z "prosiakami". Tja. Znajac zycie najpierw puszcza w obieg wersje GT, ktorych nie cierpie, a potem streety jakies. Przejadly mi sie juz wersje wyscigowe. Czekam tez na Huracana i Aventadora w wersji streetowej, a nie wyscigowej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...