ogoray Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Procesor: AMD Athlon 2500 xp (1,83GHZ [możliwość podkręcenia do 1,93GHZ]) Płyta główna: ASUS A7V8X-X RAM: 1,5gb Karta graficzna: Nvidia GeForce 5200FX 128mb Zasilacz: Tracer (wiem, skończone gów*o) 230W Windows XP Home Edition SP3 Witam, chciałbym kupić karte graficzną, tak do około 100zł, a za 50zł zasilacz. Nie wiem, czy mam AGP, czy PCI, jeśli ktoś wie jak to sprawdzić to prosze napisać. Z góry dziękuję za propozycje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Karta ma być na AGP (edytowałem tytuł). Zakup karty graficznej za 150zł do tego kompa to wyrzucenie 150zł w błoto. Nie warto. Jeśli karta się uszkodziła, kup podobną za max 30zł. Zasilacz potrzebujesz z dużą mocą na liniach 3,3V & 5V. Podawałem takie tu Wybór płyty pod 478 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogoray Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dzięki, ale czy napewno nie warto ? Bo chciałbym sobie pograć w coś lepszego niż Counter Strike. A mógłbyś mi wytłumaczyć co to jest linia 3,3V i 5V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Jakimi tytułami jesteś zainteresowany? W ten sprzęt nie warto wkładać już żadnych pieniędzy, niemniej, jeżeli już chcesz "zainwestować": 1. Zasilacz, to podstawa. Klaus podał wyżej rozsądne propozycje. 2. Grafika? Na AGP. Radeon 9800/X8xx bądź GF6600GT/6800. Zasilacze komputerowe posiadają linie, w przypadku Twojej konfiguracji ważna jest mocna linia 3.3V oraz 5V. Edytowane 2 Czerwca 2012 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogoray Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Jestem zainteresowany League of Legends, póki co, gram na 10 fps więc jest źle. Chciałbym 30 wyciągnąć. Która karta byłabylepsza, 6600GT, czy 6800? Czy tą kartę opłaca się kupić? : NVIDIA GeForce 6800 ULTRA MODEL P260 (2391048176) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Edytowane 2 Czerwca 2012 przez ogoray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) to jest karta na PCIexpress - na AGP by kosztowała z 2-3x tyle :) serio - nie warto grosza ładować w ten komputer. w grach ogranicza cię procesor. sprzedaj to co masz i kup jakiegoś taniego 2rdzeniowca + płyta s775 + ram DDR2 + zasilacz np. Fortron 350-60HLN. Karte graficzną do tego kupisz za ~60zł a będzie z 2x wydajniejsza. Ewentualnie inwestycja w nowego G530 + płyta + ram -> poniżej 400zł Byłoby nieporównywalnie wydajniej, aczkolwiek z dyskami by sie trzeba było bawić przez przejściówki ;( Edytowane 2 Czerwca 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Karta ma być na AGP (edytowałem tytuł). Czy tą kartę opłaca się kupić? : NVIDIA GeForce 6800 ULTRA MODEL P260 (2391048176) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. A jak myślisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogoray Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 No przepraszam, nie mogłem tego wiedzieć ponieważ nie ma na aukcji słowa o tym. Tego kompa kupilem od kumpla za 350zł więc wątpie że sprzedam komuś to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Jeśli kupiłeś go w tym roku, zostałeś naciągnięty co najmniej na 250zł, no chyba że w zestawie był jeszcze jakiś fajny monitor lcd 22". Kasa pewnie się już nie wróci, warto jednak warto wiedzieć, jaki to jest kumpel. Allegro › Komputery › Obraz i grafika › Karty graficzne › PCI-E NVidia GeForce › 6200 - 6800 Zdarzają się oczywiście aukcje w złej kategorii. Warto jednak tam też patrzeć. Edytowane 2 Czerwca 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Za 350PLN? Kiedy? Znowu LoL (nie kreci mnie ;)). Osobiście proponowałbym całościową wymianę na G530+H61+tani zasilacz (co nie znaczy, że zły) i niedroga grafika. W ramach próby pocieszenia mogę dodać, iż znajomy przy P4 2.0 Northwoodzie i GF7600 bujał się gdzieś w okolicach tych 30 FPS @ 800x600 czy też 1024x768. @Tapatalk Edytowane 2 Czerwca 2012 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 (edytowane) No przepraszam, nie mogłem tego wiedzieć ponieważ nie ma na aukcji słowa o tym. Tego kompa kupilem od kumpla za 350zł więc wątpie że sprzedam komuś to. warto też wiedzieć jak wyglądają złącza AGP i PCIe na karcie - bo jak wspomniano na aukcjach jest bajzel. a kasy troche jeszcze wyciągniesz - chociażby 1,5GB ddrów jest cośtam warte ;) a tak ogólnie - warto sprawdzić/zapytac w internecie przed kupnem - przydomowe sklepy i znajomi lubią takie okazje :) Edytowane 2 Czerwca 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fajrant Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) AMD Sempron™ 2600+ 1,83GHZ ASRock K7VT4A+ Kingston 512MB+Nanya Technology 512MB=1GB RAM Gigabyte Radeon 9550 128MB Delta 350W (ORYGINALNA DELTA 350W ATX - PFC - DPS 350 PB-2C (2388447566) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.) (Polecono mi go tutaj Wybór płyty pod 478 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne) (Jedyny minus to krótkie kable) I w LoLu na minimalnych detalach w oknie mam 20-30 fps więc mógłbyś kupić sobie Radeona :) Edytowane 6 Czerwca 2012 przez Fajrant Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...