gliniarzy Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Witam. Zamierzam wymienić swojego starego m2n-e na coś nowego :) Zastanawiałem się nad ASUS M5A97 - ATX, AMD 970, 4x DDR3, 2x PCI-E 16x, RAID, S-AM3+ - AREST.pl Sklep Komputerowy Wrocław ASUS M5A97 PRO - ATX, AMD 970, 4x DDR3, 2x PCI-E 16x, RAID, S-AM3+ - AREST.pl Sklep Komputerowy Wrocław GIGABYTE GA-970A-UD3 - ATX, AMD 970, 4x DDR3, 2x PCI-E 16x, RAID, S-AM3+ - AREST.pl Sklep Komputerowy Wrocław Zastanawia mnie jaka jest różnica między tymi dwoma ausami i czy warto płacić więcej za wersję PRO :) Chciałbym spróbować chociaż odblokować l3 w ww. procesorze :) W niedalekiej przyszłości przejść na Phenoma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 (edytowane) to może od razu kupić płytke FM1 + athlona X4 631 ? cenowo wyjdzie podobnie :> z tego co pamiętam te nowsze chipsety sie nie nadawały do odblokowywania - z resztą wydawanie takiego majątku na AM ... jak już to używki. Edytowane 7 Czerwca 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Wydawanie 350 zł na płytę z AM3 nie ma żadnego sensu. Odblokować pamięć trzeciego poziomu możesz nawet na płycie za 160 zł - przynajmniej rok temu były takie konstrukcje z ACC i UCC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gliniarzy Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 To co proponujecie od AMD żeby się w miarę opłacało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 to co wspomniałem wyżej ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Albo sprzedać to, co jest i kupić coś na LGA 1155 (i3 + H61 / B75). I to byłoby chyba najlepsze rozwiązanie, o ile budżet pozwoli. Wydajność nieco większa, niż na czterordzeniowych Phenomach, prądożerność niższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gliniarzy Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 to co wspomniałem wyżej ;p Tylko jaką płytę się opłaca w takim razie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...