benek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 :!: "na prosbe" ja otowrzylem ten watek - prosze pisac na temat a nie o jakis pojemnikach itp bzdetach :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 to ja poprosze o oswiecenie przez kogos znajacego sie na rzeczy :) moze rozstrzygnie nasz maly problem ....slg sie myli,zeby nie powiedziec ze ....glupoty jezeli woda jest ciepla to blok ja nagrzewa chlodzic ma chlodnica i to ona tu szwankuje tak jak mowi genghiskhan po zastosowaniu na probe pojemnika 25l okazaloby sie tylko ze to wina chlodnicy a nie bloku jest jeszcze mozliwosc ze to pompka nie wyrabia,albo transakcja wiazana: chlodnica ma slaba przepustowosc (z jakis blizej nieokreslonych powodow -narazie) i tamuje przeplyw pompka pracuje na pol gwizdka najpierw sprawdz wydajnocs pompki na pusto,pozniej z blkiem ,na koniec z chlodnica - wynik pokaze wszystko o twoim WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Normalny Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Też podejrzewałem pompkę ale zmieniłem Aquaszuta 600 na MJ1000 i praktycznie żadnej zmiany. Bez pozytywnego rezultatu pozostała także próba umieszczenia pompki w większym zbiorniku(4l). Co do bloków to wcześniej miałem BlackBox'a i problem był ten sam. Najgorsze, że wywaliłem na tą nagrzewnicę 100PLN :evil: Byłem na szrocie i pytałem o nagrzewnicę od kadeta. No i była, prawie jak nówka ale "baba z czerwonym nosem" rzuciła zaporową cenę 100 8O . Póżniej zeszła do 75 ale to i tak dużo jeżeli wierzyć w opowieści o nagrzewnicach za 30zł :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Też podejrzewałem pompkę ale zmieniłem Aquaszuta 600 na MJ1000 i praktycznie żadnej zmiany. Bez pozytywnego rezultatu pozostała także próba umieszczenia pompki w większym zbiorniku(4l). Co do bloków to wcześniej miałem BlackBox'a i problem był ten sam. Najgorsze, że wywaliłem na tą nagrzewnicę 100PLN :evil: Byłem na szrocie i pytałem o nagrzewnicę od kadeta. No i była, prawie jak nówka ale "baba z czerwonym nosem" rzuciła zaporową cenę 100 8O . Póżniej zeszła do 75 ale to i tak dużo jeżeli wierzyć w opowieści o nagrzewnicach za 30zł :? . mysle ze problem nie tkwi z pjemnosci zbiornika ( ja mam 1,7l i w nim jest tez pompka i jest wszystko ok) a wlasnie w tej nagrzewnicy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 qfa ! macałeś chłodnicę? jest ciepła czy nie !~? jak nie -> możesz ją sobie jedynie na ścianie powiesić ! moja fiatowska ( alu ) spoko daje radę z dwoma blokami ( 34x3,2mm i 11x5mm ) i shroudem ze 120 puszczoną na 7V. miałem kiedyś midzianą z jakiegoś nissana - zrobiła mi siem niechcąco w niej dziurka, której nie byłem w stanie zalkeić, to ją pociołem -> w chooj kamienia miała na rurkach i dlatego nie odprowadzała ciepła. 100% masz do bani tą chłodnicę ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Też podejrzewałem pompkę ale zmieniłem Aquaszuta 600 na MJ1000 i praktycznie żadnej zmiany. Bez pozytywnego rezultatu pozostała także próba umieszczenia pompki w większym zbiorniku(4l). Co do bloków to wcześniej miałem BlackBox'a i problem był ten sam. Najgorsze, że wywaliłem na tą nagrzewnicę 100PLN :evil: Byłem na szrocie i pytałem o nagrzewnicę od kadeta. No i była, prawie jak nówka ale "baba z czerwonym nosem" rzuciła zaporową cenę 100 8O . Póżniej zeszła do 75 ale to i tak dużo jeżeli wierzyć w opowieści o nagrzewnicach za 30zł :? . to nazywasz wiekszym pojemnikiem??? ja mam w tej chwili 25L :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 zapomniałem napisać - w obwodzie mam 6~7 litrów destylanki i pompeczkę 2000l/h, pod blokami srebro theromopoxa, temp wody jest wyższa od otoczenia o 4stopnie ( dużo ale zarówno kloc jak i grafa są dość mocno kręcone ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 to nazywasz wiekszym pojemnikiem??? ja mam w tej chwili 25L :D i co Twoja odpowiedz wnosi w rozwiazenie problemu jaki ma Normalny :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 to nazywasz wiekszym pojemnikiem??? ja mam w tej chwili 25L :D i co Twoja odpowiedz wnosi w rozwiazenie problemu jaki ma Normalny :?:gosc ma dupna chlodnice ot co!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...