Skocz do zawartości
Normalny

Problem z wydajnością WC (ręce opadają...)

Rekomendowane odpowiedzi

to ja poprosze o oswiecenie przez kogos znajacego sie na rzeczy :) moze rozstrzygnie nasz maly problem ....

slg sie myli,zeby nie powiedziec ze ....glupoty

jezeli woda jest ciepla to blok ja nagrzewa

chlodzic ma chlodnica i to ona tu szwankuje

tak jak mowi genghiskhan po zastosowaniu na probe pojemnika 25l okazaloby sie tylko ze to wina chlodnicy a nie bloku

jest jeszcze mozliwosc ze to pompka nie wyrabia,albo transakcja wiazana: chlodnica ma slaba przepustowosc (z jakis blizej nieokreslonych powodow -narazie) i tamuje przeplyw pompka pracuje na pol gwizdka

najpierw sprawdz wydajnocs pompki na pusto,pozniej z blkiem ,na koniec z chlodnica - wynik pokaze wszystko o twoim WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też podejrzewałem pompkę ale zmieniłem Aquaszuta 600 na MJ1000 i praktycznie żadnej zmiany. Bez pozytywnego rezultatu pozostała także próba umieszczenia pompki w większym zbiorniku(4l). Co do bloków to wcześniej miałem BlackBox'a i problem był ten sam.

Najgorsze, że wywaliłem na tą nagrzewnicę 100PLN :evil:

Byłem na szrocie i pytałem o nagrzewnicę od kadeta. No i była, prawie jak nówka ale "baba z czerwonym nosem" rzuciła zaporową cenę 100 8O . Póżniej zeszła do 75 ale to i tak dużo jeżeli wierzyć w opowieści o nagrzewnicach za 30zł :? .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też podejrzewałem pompkę ale zmieniłem Aquaszuta 600 na MJ1000 i praktycznie żadnej zmiany. Bez pozytywnego rezultatu pozostała także próba umieszczenia pompki w większym zbiorniku(4l). Co do bloków to wcześniej miałem BlackBox'a i problem był ten sam. 

Najgorsze, że wywaliłem na tą nagrzewnicę 100PLN  :evil: 

Byłem na szrocie i  pytałem  o nagrzewnicę od kadeta. No i była, prawie jak nówka ale "baba z czerwonym nosem" rzuciła zaporową cenę 100 8O . Póżniej zeszła do 75 ale to i tak dużo jeżeli wierzyć w opowieści o nagrzewnicach za 30zł :? .

mysle ze problem nie tkwi z pjemnosci zbiornika ( ja mam 1,7l i w nim jest tez pompka i jest wszystko ok) a wlasnie w tej nagrzewnicy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qfa !

macałeś chłodnicę?

jest ciepła czy nie !~?

jak nie -> możesz ją sobie jedynie na ścianie powiesić !

moja fiatowska ( alu ) spoko daje radę z dwoma blokami ( 34x3,2mm i 11x5mm ) i shroudem ze 120 puszczoną na 7V.

miałem kiedyś midzianą z jakiegoś nissana - zrobiła mi siem niechcąco w niej dziurka, której nie byłem w stanie zalkeić, to ją pociołem -> w chooj kamienia miała na rurkach i dlatego nie odprowadzała ciepła.

100% masz do bani tą chłodnicę !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze, że wywaliłem na tą nagrzewnicę 100PLN  :evil: 

Byłem na szrocie i  pytałem  o nagrzewnicę od kadeta. No i była, prawie jak nówka ale "baba z czerwonym nosem" rzuciła zaporową cenę 100 8O . Póżniej zeszła do 75 ale to i tak dużo jeżeli wierzyć w opowieści o nagrzewnicach za 30zł :? .

to nazywasz wiekszym pojemnikiem???

ja mam w tej chwili 25L :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi