kazzup Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Chciałbym was poprosić o pomoc w wybraniu w miarę sprawnego PC'ta do 1500 zł. Monitor/klawiaturę/mysz/głośniki/kartę muzyczną mam. Potrzebuję dobrać całą resztę, bo mój pc jest archaiczny. Jestem otwarty na propozycje używanego sprzętu, ale tu proszę o dodatkową rzetelność - jeśli ktoś da mi konkretny adres do linku na allegro, to niech sprzęt tam wystawiany będzie takim, jaki sami byście kupili... czyli raczej wiarygodne oferty. Ja na komputerach raczej średnio się znam, dlatego liczę, że dowiem się czegoś od osób bardziej kompetentnych - od was. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 komputer do gier ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazzup Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Tak, zdecydowanie. Ma on służyć przede wszystkim do zabawy. Procesor: Intel Core 2 Duo E7200 @ 2.53 GHz Płyta główna: ASUSTeK Computer INC. P5QL PRO, rev. A2, version: 0402. Zasilacz: CHIEFTEC GPS-450AA-101 A, 450 W Obecnie taki sprzęt mam u sibie w komputerze, nie pamiętam jaki konkretnie mam dysk twardy (a jestem zdala od stacjonarnego pc), natomiast karty graficznej nie mam w ogóle, ram ddr2 kingstona 2gb zaledwie. Jeśli cokolwiek z tego nadaje się do nowego sprzętu, to super. Jeśli nie (Co mnie w ogóle nie zdziwi) trudno, ale słyszałem, że zasilacz daje radę. EDIT: Karty graficznej nie mam w ogóle, bo padła oczywiście :) Edytowane 26 Czerwca 2012 przez kazzup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) płyta i procesor na pewno nadają się na sprzedaż :) ze 200zł+ dostaniesz. Ram tak samo. zasilacz może zostać. dysk na Sata czy Ata(taśma) ? więc przyjmując budżet ~1700zł i że posiadasz już dysk i zasilacz można złożyć coś na i5 + mobo na b75(lub tnąc koszty - h61) + 4GB ram + HD6850 Edytowane 26 Czerwca 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazzup Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Mimo wszystko wolałbym żebyście polecili zestaw do 1500 zł :) Sprzedaż tamtych podzespołów za 200 zł to dla mnie wyłącznie sposób na szybsze kupno komputera, przypływ gotówki. Więcej niż 1500 zwyczajnie nie chciałbym wydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piiwko Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Jeśli ten HDD jest na SATA to proponuję dokupić takie części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazzup Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Wielkie dzięki :) W sumie napęd mam, więc jeszcze wyjdzie kilka złotych taniej. Czy inni również uważają, że zaproponowane przez kolegę części będą odpowiednie :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piiwko Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Jak masz dodatkowe kiladziesiąt złotych to można by próbować dorwać lepszą kartę - HD6870. Tylko ona zje więcej prądu i nie wiem czy nie trzeba by myśleć o mocniejszym zasilaczu. Edytowane 26 Czerwca 2012 przez piiwko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...