Skocz do zawartości
Piospi

Razer DeathAdder 1800 DPI - naprawa lub kupno jego następcy

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Moja myszka po 7 latach zaczyna mi chyba powoli szwankować. Problem jest z prawym przyciskiem. Na przykład w Battlefieldzie 3 naciskam często prawy przycisk, aby przycelować. Problem w tym, że często przerywa tę czynność. Na pulpicie próbuję przesunąć prawym przyciskiem ikonkę to często przerywa podczas przenoszenia. Często podczas przenoszenia pojawia mi się menu z kopiuj/wklej itd. Mam wrażenie, że przycisk czasami przerwie swoją działalność lub robi dwa kliknięcia zamiast jednego.

Mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi. Czy da się to naprawić ?

Jeśli nie, to jak się sprawuje nowy DA na SteelPadzie 5L ? Z tego co się orientuję to 5L jest podkładką szmacianą.

Tylko jest to twardsza podkładka w stosunku do np. QCK.

Nie bardzo wiem co robić, próbować ratować starego DA czy brać nowego ?

P.S. W PL nie można już kupić starej wersji, może ktoś widział do kupienia za granicą ?

Wszelkie sugestie i komentarze mile widziane !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze być od a4techa

ze swej strony powiem ze to załatwia sprawe na jakies pół roku, potem i tak cos się potrafi sypnąć

ja przelutowywałem przyciski pod paluchy z tych z boku DA, potem z a4techa ktory mi nie podpasił(gubił precyzję)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wielokrotnie przelutowywałem przyciski w różnych myszkach, biorąc jako dawców najczęściej najtańsze myszki z tesco. Najczęściej taki przycisk działa krócej niż oryginalny, natomiast całkiem dobre są w najtańszych logitechach za 30zł. W takiej myszce są 3 przyciski, więc wychodzi 10/zł sztuka. Oczywiście nie brać przycisków od starych, zużytych myszek, bo padną bardzo szybko.

Edytowane przez teraw
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi