Liquid Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 (edytowane) Witam Chcę zmienić platformę na coś na czasie. Komputer oczywiście głównie do zastosowań multimedialnych. Szukam czegoś wydajnego,w miarę przyszłościowego i nadającego się do OC. Przeglądając fora oraz podobne tematy doszedłem do wniosku że rozsądny będzie zakup czegoś popularnego. Jedynie nie mam pomysłu jaką pamięć dobrać do tego zestawu. Przechodząc do sedna czyli ceny, to chciałbym się zmieścić poniżek 2K. Mile widziane wszelkie sugestie za które z góry dziękuję. - I5 3570K - ASRock Extreme 4 - 8GB ??? Edytowane 14 Lipca 2012 przez Liquid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Mam zestaw dokładnie taki jak chcesz kupić (proc, płyta) i do tego z ciekawości kupiłem A-Daty 2x4GB 1333 ULV (napięcie 1,25-1,35V). Działa i nic się nie dzieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Możesz również pomyśleć nad pojedynczą kością 8GB 1333MHz CL9 od A-Data za 165 zł: http://www.morele.net/pamiec-a-data-ad3u1333w8g9-s-439808/ Zajmuje tylko jeden slot i daje lepsze perspektywy przy ewentualnej rozbudowie RAMu w przyszłości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Dlaczego tylko 1333 polecacie? Te duże liczby 1600,1833, 2k, 2k1, 2k4 nic naprawdę nie dają? Jedna czy dwie kości to też pic na wode? Zastanawiam się wogóle jak się ma przyszłość tej podstawki. Może lepiej poczekać i pomyśleć o 2011. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 (edytowane) 2011 wcale bardziej przyszłościowe nie jest - po prostu bardziej Highendowa podstawka a taktowanie pamięci nigdy wiele nie dawało - co najwyżej integra dostawała troche kopa albo PI liczyło pare sec. szybciej ;p to samo z dualem. Wyższe częstotliwości potrzebne były przy kręceniu poprzez FSB - teraz kręci się mnoznikiem ... Edytowane 15 Lipca 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Przemyślałem sprawę i zamówiłem następujące bebechy: i7 3770K, Corsair 2x4GB 1600MHz, ASRock Extreme 4. Mam nadzieję że nie będę żałował :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...