c45per Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) Parafianie! Krótko i na temat W komputerze z sygnatury umarł procesor (moja wina i się tego wstydzę - ułamałem pina i nie trybi), więc rodzi się pytanie czy kupić phenoma x4, czy też zmienić na Intela i kupić na start celerona g530. Jeśli tak, to jakie mobo do tego? Jestem ograniczony finansowo i muszę wziąć stuff na raty (w dodatku ograniczone - max. 500zł) Komputer używany rekreacyjnie czyli do diabolo, neta, nowego nfs który wyjdzie. Żadne profesjonalne zastosowania) P.S - wiem, że drogo, ale zakupy w komputroniku. Pod h61 płyty czymś szczególnym się różnią? P.P.S - czy GA-B75M-D3 to dobra płyta? Bo w 500zł mogę wyrobić się w B75. Jestem niedzisiejszy w Intelu tak więc jeśli warto zakupić b75(prośba o wypisanie wszystkich za) to będę skłonny rozważyć Edytowane 5 Sierpnia 2012 przez c45per Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) Skoro masz już płytę na AM3, to najrozsądniejszym wyjściem wydaje się zakup samego procesora, np. Phenoma II X4 965: http://www.skapiec.p...t/1/comp/642182 Wydajnościowo porównywalny z i3-2100 od Intela za ok. 470 zł (delikatnie słabszy), znacznie szybszy od Celerona G530. Jeśli kupiłbyś Celerona G530 i płytę na B75, to prawdopodobnie prędko byś nie zmienił procesora na i5, skoro już teraz musisz kupować sprzęt na raty, a tak od razu masz szybki, czterordzeniowy procesor, który spokojnie starczy Ci przynajmniej na najbliższe 2 lata, bez konieczności wymiany płyty głównej. Edytowane 5 Sierpnia 2012 przez BlackMachine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c45per Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 zrobiłem zakupy, można zamknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...