Niemiec Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Mam nagrzewnice o wymiarach czesci roboczej 22cm*16cm i mam pytanie. Czy lepiej wrzucic 2 Zalmany F2 (92mm)czy jeden Wiatrak 120mm.?? Wiatraki beda chodzily na 5V. Bedzie tez shroud z plexy. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14049688 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 IMHO najlepiej tego 172mm papsta z allegro puszczonego na 12V - tanio, cicho, w miarę wydajnie. A jak będziesz chciał bardziej wydajnie, to zwiększasz napięcie i masz wiatrak o mocy małego odrzutowca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 tylko, ze jest za duzy :( bez przeszkod wejdza dwie 92 lub jedna 120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 IMHO najlepiej tego 172mm papsta z allegro puszczonego na 12V - tanio, cicho, w miarę wydajnie. A jak będziesz chciał bardziej wydajnie, to zwiększasz napięcie i masz wiatrak o mocy małego odrzutowca.Ten PAPST jest super. Na 12V bardzo cichy jak na swoja wydajnosc. Troche ciezki, ale dla mnie idealny. BTW to lepiej dac 120 na niskich obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Niemiec ja kupilem taki wentyl, jak dla mnie na 7V nieslyszalny, idealnie pasuje mi na nagrzewnice, jeszcze tylko zrobie sobie laserowo wycinany grill z plexi na niego :twisted:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Niemiec ja kupilem taki wentyl, jak dla mnie na 7V nieslyszalny, idealnie pasuje mi na nagrzewnice, jeszcze tylko zrobie sobie laserowo wycinany grill z plexi na niego :twisted:. taki jak z linka na gorze?? jak dmucha na 5 i 7V?? zastanawiam sie czy nie bedzie mial mniejszej wydajnowsci niz dwa zalmany. poza tym jezt uzywany i na "slizgu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 taki jak z linka na gorze?? jak dmucha na 5 i 7V?? zastanawiam sie czy nie bedzie mial mniejszej wydajnowsci niz dwa zalmany. poza tym jezt uzywany i na "slizgu"Identyczny, tyle ze nie z tej aukcji, moj byl uzywany ~2 tyg, a wlasnie sprawdzilem, moj startuje przy 4,5 V. Na moja chlodniczke nie wejda dwa 80x80, ani dwa 92x92, wiec tylko ten mi pozostal. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...