Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , chciałbym wszystkich przywitać na forum , i prosić o pomoc. Kilka dni temu zakupiłem Asusa Xonara DSX i wszystko jest ok ale dzisiaj rano doszedł do mnie kabel optyczny , który chciałbym podłączyć do monitora LG , tak abym miał dźwięk na głośnikach , plus dodatkowo na 2 monitorze i niestety za chiny ludowe nie umiem zrobić tak aby dźwięk szedł mi po kablu cyfrowym , mogę dodać , że 2 monitor mam podłączony przez DVI i jak próbowałem podłączyć przez jacka , to wszystko było ok ale przez cyfrowe nie che mi działać. Jak podłącze kabel cyfrowy do zintegrowanej karty Realtek to również nie chce mi działać , a nie chcę ciągnąc jackiem , ponieważ jak oglądam coś na 2 monitorze to muszę co chwilę zmieniać w menadżerze źródło dźwięku więc jack odpada , i tu moje pytanie czy możliwe jest aby do Xonara podłączyć kabel cyfrowy + jacki od głośników i wszystko to razem grało ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG M227WDP i tak jak mówiłem za chiny ludowe nie umiem podłączyć kablem optycznym do Xonara , żeby dźwięk szedł przez głośniki które mam podłączone do komputera i właśnie przez PC jednocześnie, jeśli ktokolwiek rozwiąże mój problem byłbym bardzo wdzięczny :)

Edytowane przez shobu1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Z tego co widać na tym obrazku Twój monitor nie posiada wejścia optycznego a jedynie wyjście. Dźwięku z optyka prowadzonego z wyjścia karty dźwiękowej więc na nim nie uzyskasz a jedynie możesz z monitora wyprowadzić dźwięk do np. amplitunera kina domowego gdy masz do monitora wpięty sygnał przez HDMI z np. komputera.

Jeśli chodzi o równoczesne granie wyjśc analogowych i cyfrowych to jest to możliwe, lecz trzeba się liczyć z opóźnieniami gdybyś chciał słuchać ich równocześnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi