tw_psycho Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Witam, Czy jest jakaś różnica pomiędzy: a tym? Jeden ma zielony akcent, a drugi nie. Czy to coś oznacza? Jak widać model ten sam... Edytowane 18 Października 2012 przez -Paluch- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KawaiiPantsu Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Hmnmnmm... seria Caviar Geen jest nastawiona na oszczędność energii "IDLE3" czyli po krótkim czasie jak dysk nie jest używany głowica parkuje. Dysk nie ma jakiś wyśrubowanych parametrów, ale na magazyn obleci, sam mam bodajże 1, czy 2 takie dyski i na razie nie narzekam. Żadne cudo to to nie jest, czy są jeszcze jakieś różnice? szczerze mówiąc nie wiem sam jestem teraz ciekawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Jak widać jeden jest wyprodukowany w Malezji a drugi w fabryce w Tajlandii. Może je też różnić data produkcji, może producent zmieniał etykiety w czasie a może oba zakłady używają różnych... Ja fizycznie spotkałem tylko te z zielonymi wstawkami ale należy oczekiwać że są technicznie identyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Green ma certyfikat europejski, ten czarny go nie ma, może jest robiony na inne rynki. Tu macie w powiększeniu http://www.donordrives.com/media/catalog/product/cache/1/image/1e5c5434d0f6c79c3d4b24d989016520/h/d/hddsupplier_scanid_061-2011-10-11.jpg http://www.donordrives.com/media/catalog/product/cache/1/image/1e5c5434d0f6c79c3d4b24d989016520/s/c/scan-120612-0007.jpg Na system też nie jest najgorszy. Mam WD10EARS i śmiga do 120MB/s, wcześniej tyle u mnie osiągały 2 barracudy 160GB spięte w RAID0. Roczny system, ze wszystkimi "śmieciami z autostartu" ładuje się 2 minuty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 Toż to wieczność! Nie mów że nie najgorszy ;) Czas dostępu jest w nich bardzo dłuuugi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 W porównaniu z seagate st1000dm003 green jest mulasty, wiem bo miałem długo greena jako główny dysk. Najbardziej widać to było gdy wiele rzeczy korzysta z hdd wtedy komp autentycznie zamulał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...