Gość Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Witam, Posiadam sprzęt jak w sygnaturce. Zamierzam kupić nową obudowę. W oko wpadła mi buda Fractal Design Define R4: http://www.morele.net/obudowa-fractal-design-define-r4-black-pearl-usb-3-0-fd-ca-def-r4-bl-517874/ Niestety obudowa ta ma poważną wadę - cenę. Dlatego poszukuję jakiejś alternatywy. Zależy mi na budzie która będzie przede wszystkim cicha, miała beznarzędziowy montaż, nie drażniła mnie jakimś futurystycznym wyglądem ze światełkami, pozwalała na schowanie kabli, posiadała filtry, no i nie miała cienkich blach. Nie wiem jak jest z tańszymi Fractalami, każda ich buda jest fabrycznie wyciszona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Witam, Posiadam sprzęt jak w sygnaturce. Zamierzam kupić nową obudowę. W oko wpadła mi buda Fractal Design Define R4: http://www.morele.ne...f-r4-bl-517874/ Niestety obudowa ta ma poważną wadę - cenę. Dlatego poszukuję jakiejś alternatywy. Zależy mi na budzie która będzie przede wszystkim cicha, miała beznarzędziowy montaż, nie drażniła mnie jakimś futurystycznym wyglądem ze światełkami, pozwalała na schowanie kabli, posiadała filtry, no i nie miała cienkich blach. Nie wiem jak jest z tańszymi Fractalami, każda ich buda jest fabrycznie wyciszona? Może Fractal Design Core 3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Wyciszony jest tylko Define. A ile chcesz max wydać na budę? Chciałem zaproponować Bitfenix Ghost, ale to też ok. 400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 No na budę chciałbym wydać mniej niż 400, wolałbym coś w okolicach 280 - 300zł. W R4 fajne jest wygłuszenie w standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Jak szukasz wyciszonej za ~300zł, to zastanów się nad CM Silencio 550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 @ UP Silencio 550 jest dużo mniejsza i ciaśniejsza niż Define R4. Na miejscu daveks dozbierałbym te kilka zł do R4 żeby mieć naprawdę przestronną i wycisozną obudowę (test, test, video recenzja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 R3 ma poważną wadę, mianowicie brak resetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 R3 ma poważną wadę, mianowicie brak resetu. Dla jednych wada, dla innych zaleta ;) Ja mam pytanie, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć nt ciszy tego Fractal Design R4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Cena tego Fractala w morele jest mocnoi zawyżona. Dostać ją można za niewiele ponad 400 zł, jak patrzyłem, choć oczywiście dorzucić trzeba przesyłkę, jak nie mieszkasz w Warszawie. To i tak wychodzi 50 zł różnicy. Sam jestem zainteresowany taką obudową, ale zawsze trzeba się rozglądać. Jako konkurentów (ale niestety nie cenowych) w internecie wskazuje się: 1. Corsair Obsidian 550D 2. Antec P280 3. CM Silencio 650 (najdroższa). Choć dla mnie pod względem wyglądu i tak fractal wygrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...