Skocz do zawartości
Gość

Alternatywa dla Fractal Design R4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam sprzęt jak w sygnaturce. Zamierzam kupić nową obudowę. W oko wpadła mi buda Fractal Design Define R4:

http://www.morele.net/obudowa-fractal-design-define-r4-black-pearl-usb-3-0-fd-ca-def-r4-bl-517874/

Niestety obudowa ta ma poważną wadę - cenę. Dlatego poszukuję jakiejś alternatywy.

Zależy mi na budzie która będzie przede wszystkim cicha, miała beznarzędziowy montaż, nie drażniła mnie jakimś futurystycznym wyglądem ze światełkami, pozwalała na schowanie kabli, posiadała filtry, no i nie miała cienkich blach. Nie wiem jak jest z tańszymi Fractalami, każda ich buda jest fabrycznie wyciszona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Posiadam sprzęt jak w sygnaturce. Zamierzam kupić nową obudowę. W oko wpadła mi buda Fractal Design Define R4:

http://www.morele.ne...f-r4-bl-517874/

Niestety obudowa ta ma poważną wadę - cenę. Dlatego poszukuję jakiejś alternatywy.

Zależy mi na budzie która będzie przede wszystkim cicha, miała beznarzędziowy montaż, nie drażniła mnie jakimś futurystycznym wyglądem ze światełkami, pozwalała na schowanie kabli, posiadała filtry, no i nie miała cienkich blach. Nie wiem jak jest z tańszymi Fractalami, każda ich buda jest fabrycznie wyciszona?

Może Fractal Design Core 3000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena tego Fractala w morele jest mocnoi zawyżona. Dostać ją można za niewiele ponad 400 zł, jak patrzyłem, choć oczywiście dorzucić trzeba przesyłkę, jak nie mieszkasz w Warszawie. To i tak wychodzi 50 zł różnicy. Sam jestem zainteresowany taką obudową, ale zawsze trzeba się rozglądać. Jako konkurentów (ale niestety nie cenowych) w internecie wskazuje się:

1. Corsair Obsidian 550D

2. Antec P280

3. CM Silencio 650 (najdroższa).

Choć dla mnie pod względem wyglądu i tak fractal wygrywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi