tomcyk Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Ludzie ! Nie mam pojecia co sie dzieje: proc w idle nie podkrecony-49st/50st chipset idle 44st (?????????) hdd ide 50st nie myśle zeby to był bład odczytu......na pewno tak nie jest POMOCY..mnie sie juz wyczerpały pomyśły a nie wiem skad ta temperatura Szacuneczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Co do HDD to BIV tak sie grzeją . Do proca to sprawdzi czy dobże cooler założony , czy proz był smarowany jakąś pastą termoprzewodzącą ??? POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 a jakim zes programem sprawdzal ??? niewykluczone ze skopal sie czujnik od temperatury, zrob inaczej jak masz wlaczonego kompa wetnij paluchy do obudowy i sprawdz temp na wyczucie (palec) albo jakims termometrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 nic nie powiedziales, czym chlodzisz procka. ja mam cm hhc l61 i 48* w windowsie chipset 39* HDD 43* 27,2* w pokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 to tak: w pokoju mam normal temp.: mierze EASY TUNE 4 (program bibagyte'a) oraz bios!!!!!!! na chipsecie jest zwykly jakis radiator , a na procku VOLCANO 7(nie +) Teraz tak: Volcano puszczony na 7V---ale nawet jak był puszczony na normal 12V to temp proca była taka sama-tyle ze obroty wyzsze i hałas..dlatego odpusciłem..... i jeszcze dodam ze fsb 133mhz +zero krecenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 eh nie wierze ze nikt nie wie....... prosze o pomoc..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 A przypadkiem nie jest tak ze wcale ten idle to nie taki idle tylko cos w tle pracuje o czym nie wiesz. Odpal jakis program ktory pokaze jak obciazony jest procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 heh ja mam pozyczonego pentiuma 3 i zauwazyłem ze sie kompa restartyje dziwnie(a jestem swiezo po instalacji windy) myslałem ze cos z firewallem skopane - mam nowego :) Ale jak zauwazyłem ze temeratura procka dochodzi)moze nawet przekracza) 70 stopni to się tylko usmiałem :D Poprawiłem chłodzenie i teraz juz jest dobrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 hmm normalna temp w pokoju? zmierz jaka masz bo dlamnie normalną moze byc 20 i 31* zalezy jak kto przyzwyczajony. ale wychodze z zalozenia, ze to wina czujnika temp na plycie poniewaz jesli zwiekszyl obroty to powinna temp spasc o te 3 * zrob tak: zmniejsz obroty i pomiedzy radiator a procesor dotknij termometrem i zmierz, pozniej znowu zwieksz obroty i znowu przyloz mierz gdzies 10 minut. po prostu przyloz na sam dol radiatora termometr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Ja mialem ostatnio tak z prockiem ze grzał sie do okolo 50*c bez obciązenia ....A przczyna byl>> 2 mm kurzu ktore rozłożyło sie jak plaszcz na radiatorze od V7+...TO wszystko przez te upaly i susze ( wszedzie net kurz)....Wiatraki pozasysaly do kompa caly kurz co leciał przez balkon .1 godzinka czysczenie alementow i juz temp 38-40*c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 problem tym ze nie mam termomerta którego skala siegałby powyzej 41..2 stopni..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Ludzie ! Nie mam pojecia co sie dzieje: proc w idle nie podkrecony-49st/50st chipset idle 44st (?????????) hdd ide 50st nie myśle zeby to był bład odczytu......na pewno tak nie jest POMOCY..mnie sie juz wyczerpały pomyśły a nie wiem skad ta temperatura Szacuneczek przeczysc bude :arrow: sprawdz umocowanie chlodzenia :arrow: dodaj pare wiatrakow do budy/ zrob porzadek z kablami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 problem w tym ze: komp i buda jest czysty...zrobiłem se okregłe kable...przewiew jest..nigdzie nie ma kurzu bo ostatnio jak mam nowa bude to wszysko odczysciłem i wszysko........ a radiator tez jest dobrze nałozony bo sprawadzalem i tak..... martwi mnie chipset 45 st??????? Przesada...no ale czekam jeszcze na pomoc bo widzicie ze sprawa jest ciezka:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 jezeli na chipsecie jest zwykly radiatorek i maly wiatraczek to masz normalna temp przy zamknietej budzie ja na radiatorze od Celerona na chipsecie mialem 47C ,a po zalozeniu wiatraka 33C ,temp otoczenia 31C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 troche bywalo ostatnio goraco ... ale jakos u Ciebie troche za bardzo u mnie na box od 2000+ palomino mialem max 59st.load ! po inst 80mm na radiator i zdjeciu fanmejta wyciagu jest np teraz - jest chlodno 45 idle a load 49-50* mysle ze jak wroca upaly bede mial 55* max i nie bedzie problemow ;-) to tylko palomino ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 czlowieku nie panikuj nic Ci sie z procem nie stanie przy takiej temperaturze , no przynajmniej nie powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...