kamizelka Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Potrzebuję pamiątek w układzie 3x2gb. Komputera używam głownie do gier, filmów i internetu. Konfiguracja: i7 920, Radeon 7950, Asus Rampage II gene. Najlepiej 6gb szybkiego i wydajnego ramu, który nada się do oc razem z i7. http://www.komputron...r_with_DHX.html Jeszcze zastanawiam się nad takimi: http://www.komputron...z_CL9_XMS3.html Są jeszcze dominatory gt, ale dodawany do zestawu cooler prawdopodobnie nie zmieści się obok chłodzenia CPU... Proszę o nakierowanie mnie na dobry produkt dla mnie. Dzięki, Olek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Przepłacasz i to dużo , za połowę ceny tych ramów można mieć kość 8GB . Triple channel nic nie daje , jak potrzebujesz pamięci to bierz od razu 8GB lub zestaw 2x4 GB 1 333 mhz lub 1 600 mhz za ~150 zł , resztę kasy wydaj na co innego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamizelka Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Jesli socket jest na triple, to jak wsadze dwie kosci, to beda pracowac w dualu? Do grania nie jest potrzebna duza ilosc ramu, wydaje mi sie ze 2x4 byloby ok. Zalezy mi na tym, aby to bylo po prostu szybkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Przy 2 kościach będzie tryb dual . Tryby X Channel nie mają w praktyce wpływu na wydajność w grach , co najwyżej poziom załaduje się o 2-3 s szybciej , to samo jeśli chodzi o taktowanie -różnice między 1 333 mhz a 1600 mhz a nawet 2 133 są znikome , zauważysz je w testach syntetycznych . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...