Skocz do zawartości
kloper

Nokia 3310 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z nokią. Gdy zaczynam rozmowe po okolo 1 minucie dostaje komunikat ze bateria jest rozladowana po czym telefon sie wyloncza. Gdy wlonczam go ponownie wszystko jest ok, bateria jest naladowana. Praktycznie nie moge nigdzie dzwonic !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z nokią. Gdy zaczynam rozmowe po okolo 1 minucie dostaje komunikat ze bateria jest rozladowana po czym telefon sie wyloncza. Gdy wlonczam go ponownie wszystko jest ok, bateria jest naladowana. Praktycznie nie moge nigdzie dzwonic !

no to rzeczywiście jest związne dużo ze sprzętem komputerowym :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmien baterie a jesli to nie pomoze to kup sobie nowy telefon :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmien software'a ;) albo wgraj innego biosa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie pada bateria. Sprawdz jak zachowuje sie telefon na innej baterii. Jesli wszystko jest dobrze to rozladuj baterie do takiego poziomu az telefon nie bedzie sie wlaczal i na wylaczonym telefonie laduj ja ponownie przez cala noc, potem znowu rozladuj (normalnie uzytkujac telefon) i tak powiedzmy 3 cykle, jesli sie nic nie zmieni to raczej potrzebujesz nowej baterii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

V 04.02 - wersja oprogramowania

05-10-00 -data wydania oprogramowania

NHM-5 -kodowa nazwa nokii 3310

Wpisz *war0anty# (literki to cyfry) wtedy bedziesz mial date produkcji i zakupu jezeli ktos to wpisal. Wiecej informacji o stanie baterii mozesz miec po uaktywnieniu net monitora (menu 23) ale muszisz to wlaczyc kablem a nie zadnym kodem ale to i tak nic nie da... A co do Twojego problemu to- typowa wada nokii i nie ma nic wspolnego z bateria. Czesto sie takie rzeczy dzieja po upadku telefonu. PO prostu nokia 3310 albo gubi zasieg, robi to co twoja albo wogole sie nie wlacza. Taki jej urok. wiec serwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmien software'a ;) albo wgraj innego biosa :D

smiejesz sie..... to na serio dziala :!: ja sie w to bawilem jakis czas temu.... zmiana softu w tel duzo daje :!:

btw, jak ktos potrzebuje softu do DCT3 to walcie na priv (to sa te starsze nokie takie jak 3210/33xx/5510?5110/5130/6110/6210/6250 itp....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh mam identyczny problem, juz mialem temat zakladac... :) a straciłem przez to zrywanie się rozmów pare ładnych zł :(

ps. jakiego cellphona z mozliwością słuchania mp3 mi proponujecie, mam zamiar zainwestować w siemensa sl45 (czy jak to sie zwie...), dobry wybór ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skronym zdaniem to fatalny no ale telefonow z mozliwoscia sluchania empek w rozsadnej cenie (sl55 odpada) nie ma wiele wiec jezeli juz musisz to sl'ka bedzie lepsza od noki 5510 ale ja osobiscie radze kupic dobrego fona i dokupic odtwarzacz mp3 (do telefonu albo jako odzdzielne uzadzenie) gdy bedziesz mial przyplyw gotowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby czemu sl45 taki fatalny?? Mialem ten telefonik przez pol roku i bylem zadowolony. Funkcje ma ekstra(brakuje tylko GPRS i Bluetooth) a mp3 ida bardzo ladnie. Nawet sie zdziwilem ze moze byc taka jakosc na telefonie. Tylko dokupic karte 128 i czytnik i nic wiecej nie potrzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie dokupic karte i CZYTNIK bo qwa chodzi o takie sprawy jak to ze:

1. Mp3 wgrywaja sie przez standardowy kabelek zawaliscie dlugo wiec trzeba albo czytnik albo kabelek usb (okolo 70zl)

2. Czesto sie wieszaja (jeszcze zalezy od oprogramowania)

3. Czesto sie psuja i to zasadniczo bez wyjatkow

4 Ludzie ktorzy je ostatnio kupili w plusiku w promocj straszni na nie narzekaja (strasznie felerna partia) a wiekszosc ludzi ktorzy teraz je sprzedaja maja je wlasnie z tejze promocji!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi